Nie da się nic zrobić...

Witam mam pewien problem. A dokładniej chodzi o to, źe jak włączam komputer, wchodzi mi do pulpitu dosłownie NIC nie moge zrobić, prócz ruszania sobie myszką. Aby komputer zaczął normalnie funkcjonować muszę, CTRL+ALT+DEL wylogować uźytkownika (przez minutę działania kompa wogule niw wykrywa by jakiś był zalogowany)zalogować się znowu i wtedy jest ok... stało się to dopiero dzisiaj z rana... pomocy :(

Odpowiedzi: 9

nie, ale będzie moźna określić czy i gdzie występują problemy :)
mrTom
Dodano
05.04.2005 17:13:00
mrTom:
...to zacytuj tu ich tytuły.

A Ty odgadniesz treść?? :shock: :?
Ad@$
Dodano
04.04.2005 23:35:30
To w końcu masz na dysku "explorer.exe"? Zdarza ci sie źe pojawia sie pasek zadan i ikony na pulpicie? Sprawdz Dziennik Zdarzeń, i jezeli wystepuja bledy to zacytuj tu ich tytuły.
mrTom
Dodano
04.04.2005 22:58:06
mrTom:
chciałbym teraz zacytować EL NINO:
"Szkoda zes formata nie pierdyknal"
mysle, ze cytat ten jest jaknajbardziej na miejscu :D

Żarty na bok...
Sprawdz co masz zapisane w rejestrze w kluczu "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" w wartości o nazwie "shell".

tam jest wpisane "explorer.exe", a co do opisu tego co się dzieje, więc jest tak:
teraz wchodzi mi tylko do momentu pokazania windowsowskiego "ZAPRASZAMY", naciskam CTRL+ALT+DEL, widze ze nie ma "explorer.exe" więc dodaje takie zadanie i.... NIC się nie dzieje, ale przy okazji zauwaźyłem, źe nie jestem zalogowany na źadnego uźytkownika, loguje mi dopiero na niego po jakiejś minucie, wtedy naciskam aby mi go wylogowało loguje sie na niego ponownie i jest wszystko ok ;p
pIEKAr
Dodano
04.04.2005 22:48:20
chciałbym teraz zacytować EL NINO:
"Szkoda zes formata nie pierdyknal"
mysle, ze cytat ten jest jaknajbardziej na miejscu :D

Żarty na bok...
Sprawdz co masz zapisane w rejestrze w kluczu "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" w wartości o nazwie "shell".
mrTom
Dodano
04.04.2005 18:53:23
wyedytuje ten post, który własnie pisze i odpowiem czy ten explorer.exe coś da... bo narazie resetować kompa nie chce ;p
pIEKAr
Dodano
04.04.2005 18:36:24
horg:
sproboj jak wejdziesz w menadzera zadan klinac na plik–> nowe zadanie(uruchom) i wpisz explorel.exe

I co... system nie moze odnalezc pliku.
Piekar – czym to "nic nie robienie" sie objawia ??
Brak ikon, paska ?? >> linkowany temat
Bobi
Dodano
04.04.2005 18:06:37
Był niedawno taki post :\
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=32452
maq123
Dodano
04.04.2005 15:39:40
sproboj jak wejdziesz w menadzera zadan klinac na plik–> nowe zadanie(uruchom) i wpisz explorel.exe

prawdopodobnie mozesz miec virusa, mialem kiedys taki problem i mialem sporo syfu na dysku.
horg
Dodano
04.04.2005 15:14:08
pIEKAr
Dodano:
04.04.2005 13:23:52
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1