NIC SIE NIE URUCHAMIA!!!

Mam problem tego typu:

Próbuje uruchomic jakis program (np best player)
klikam na ikone i nic... z wiersza polecenia tez nic.
Moge klikac do woli a i tak nie zareaguje. Mialem jeszcze wczoraj WinXP z sp2 i tam procz roznych playerow nie chcialo mi sie wlaczyc glowne okno od monitora antywirusowego. Po formacie (sp1 teraz mam) nie chce sie nawet załączyc instalka. Co to moze byc?

P.S. Kiedy mialem Winde na partycji FAT 32 nic takiego sie nie dzialo. Dopiero niedawno zrobilem NTFS (16.09), ale watpie czy to ma jakis zwiazek.
HELP!

Odpowiedzi: 10

No to ja juz jestem w domciu – po tych wszystkich pierunskich formatach i... dziala – Bogu dzieki :]
No i zdecydowalem sie na mks–a. Thx za wszystko.
Blackwell
Dodano
12.10.2005 21:14:23
Ogolnie wszytkie antywiruski jakie podales sa OK, uwaza sie je za "dobre".
Wazne zeby "cos" miec, takie czasy.

Ja uzywam McAfee i bardzo sobie chwalę.

P.S: IMO Norton to zamulacz ale generalnie jest dobry
brtx
Dodano
12.10.2005 18:24:04
Usunąłem partycje, zrobilem total format – partycje zalozylem od nowa. Teraz siedze w szkole i sciagam anti_vira + sp2. Mam nadzieje ze po wszystkim nie powinno być problemów.

Thx all za pomoc :) – i mam taki komunikacik dla wszystkich:

Skanujcie anti_virem WSZYSTKO co przyniesiecie do domu...

–––––edit––––––

a tak przy okazji – lepszy jest mks_vir czy arca_vir?
A moze Norton (mam '03 z licencja na rok przy kazdej reinstalce ;])

jesli nikt nie odpisze to zaloze nowy temat – zeby moderatorow nie denerwowac. ;)
Blackwell
Dodano
12.10.2005 15:23:44
Blackwell:
Wyszło na to ze zlapalem Jefoo, albo W32 :[ skanowanie wciaz trwa – jak na razie anti–vir znalazl 115 zainfekowanych plikow – ktore natychmiast kasuje/ A widzialem takie pliki jak: svchost, explorer, ...
czyli po reboocie bedzie format :(
Cholera.

Oprocz C: sprawdz tez inne dyski, bo jesli na nich masz pliki .exe to tez kupa :(
Swoja droga tez kiedys mialem tego W32.Jefoo.
Gdzies sie zaszyl, bez formatu sie nie obylo :/
brtx
Dodano
12.10.2005 13:29:12
Blackwell:

czyli po reboocie bedzie format

Nie widzę przeciwskazań, ale nie widzę teź powodu dla którego miałbyś to uczynić
Seeker
Dodano
12.10.2005 13:12:42
Wyszło na to ze zlapalem Jefoo, albo W32 :[ skanowanie wciaz trwa – jak na razie anti–vir znalazl 115 zainfekowanych plikow – ktore natychmiast kasuje/ A widzialem takie pliki jak: svchost, explorer, ...
czyli po reboocie bedzie format :(
Cholera.
Blackwell
Dodano
11.10.2005 22:05:28
Jesli nie masz programu antywirusowego skorzystaj moze z ktoregos ze skanerow online..
k–rol
Dodano
11.10.2005 21:59:52
holera, no dzieki Stary, chyba tak zrobie. Posluchalem tez rady zoltego – poinstalowalem oba pliczki, ale nic to nie dalo :l , czyli to vir. A nie mam jak kompa przetestowac.

A powiedz mi 1 – czy musze usuwac takze partycje? Bo tak sie sklada ze miedzy nimi mam tak z 4–8 mb luzu
:/.
Blackwell
Dodano
11.10.2005 20:56:17
na 90% obstawiam znanego mi wirusa. przetstuj kompa jakimś antywirusem i powinno ci wskazać zainfekowane pliki exe.

PS. jesli sformatujesz kompa a po formacie uruchomisz (tylko spróbujesz uruchomić) zawirusowany plik exe to na nowo masz wiruska który szybko sie rozprzestrzenia.

Moja rada:

– usuń wszystkie pliki exe z dysku
– formacik
– i zassaj sobie nowe instalki potrzebnych programów...
adik154
Dodano
11.10.2005 20:48:38
Ten temat z przyklejonego FAQ o nieuruchamiających się plikach exe przćwiczyłeś juź ??
Żółty
Dodano
11.10.2005 20:41:47
Blackwell
Dodano:
11.10.2005 20:06:33
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1