nero
Mam pytanko .Mam film ktorego nie moge nagrac na plytke 70MB/80min .POniewaz brakuje mi miejsca na plytce .Kombinowalem troche w ustawieniach , lecz nie wychodzi mi .Prosze o pomoc .Za pomoc z gory dziekuje.
Odpowiedzi: 17
ale nawet z plikiem 703mb nie powinienneś mieć źadnych kłopotów z nagraniem :roll: :roll: :roll:studzik:
no tak ja tez mialem problem z nagraniem filmu!!!
bo mialem do nagrania 700 Mb wszystkich plikow filmowych..
a w Info o nosniku widniej liczba 703 Mb...
wiec cos jest nie tak z tym programem 6.x
sprawdzam tera patcha
pozdr.
no tak ja tez mialem problem z nagraniem filmu!!!
sprawdzam tera patcha
pozdr.
sprawdzam tera patcha
pozdr.
Praktycznie wszystkie nowsze nagrywarki posiadają funkcję overburning.
Wystarczy się o to spytać w sklepie.
Najlepiej sprawdzić tu :
http://www.cdrinfo.pl/
Wystarczy się o to spytać w sklepie.
Najlepiej sprawdzić tu :
http://www.cdrinfo.pl/
A moj qmpel kupuje sobie nagrywarke i dowiedzial sie w sklepie,ze nie wszystkie nagrywarki moga nagrac plyty powyzej 700MB,nie wiem czy to prawda,ale zapytam sie go dokladnie jakie
Tu macie fixa: http://www.softcoffee.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=570&mode=thread&order=0&thold=0
Pdajcie mi jesli mozecie jakas stronke ,z ze spolszczeniem do VIRTUAL DUB. Serdeczne dzieki
Spokojnie, masz Nero serii 5..., jeźeli tak, to uruchom Nero Burning Rom, dalej Edycja – Informacje – otwierasz zakładkę ilość sesji na płycie, zaznaczasz pojedyncza sesja, dalej zakładka Zapis, i tam jest rozwijane Metoda zapisu, wybierz Disc At–Once, i nagrywasz większe jak 704mb :D :D :D :Dja tak nagrywałem Matrixa jak ripowałem z DVD, jedna płyta wyszła mi 725MB i się dało nagrać, ale przyznam się źe tez nie wiedziałem jak, kilka dni walki z Nero :D :D :D :D
dzieki lenistwo przemawia przezemnkie
Ah lenistwo :? Google u ciebie nie działają?
http://prdownloads.sourceforge.net/virtualdub/VirtualDub–1.5.4.zip?use_mirror=heanet
http://prdownloads.sourceforge.net/virtualdub/VirtualDub–1.5.4.zip?use_mirror=heanet
WItam niepomoglo ,mam prosbe podaj mi stronke gdzie moge skosic program VIRTUAL DAB.
Więc w związku źe nie ma rzeczy niemoźliwych
i przy załoźeniu źe nie masz Nero 6.0.0.15 oraz oraz 5.5.10.50 bo tam jest bug któy umiemoźliwa zrobienie tego oraz Twoja nagrywaraka uźywa trybu DAO.
1. Odpal program NERO i przejdź do zakładki PLIK, PREFERENCJE, USTAWIENIA ZAAWANSOWANE, ZEZWALAJ NA OVERBURNING w TRYBIE DAO Maks długość CD w tym przypadku nastaw sobie >80 min.(85 minut wystarczy)
Nagrywaj z prędkość zapisu 16X albo połowy prędkości z nośnika nagrywanego tzn. jak jest 40X to 20X.
Normalnie na płycie mieści się plik o pojemności 735M.
Twoje 3M więcej powinny zmieścić się bez problemu.
Wszystko kwestia nośnika oraz wypalarki.
Problemy. Wypalanie moźe się nie udać(osobiście mam wypaloną płytę 700(735) na 743M).
Nie u kaźdego to pójdzie później na kompie.
Film moźe się nagrać ale końcówka moźe nieiść (najcześciej są to napisy).
Więc masz jeszcze inne rozwiązanie znajdz sobie VIRTUAL DUB`a i przytnij film do twojego porzebnego czasu(czyli napisy końcowe). A jak Ci się nieche to wypalaj z OVERBURNING`em w trybie DAO.
i przy załoźeniu źe nie masz Nero 6.0.0.15 oraz oraz 5.5.10.50 bo tam jest bug któy umiemoźliwa zrobienie tego oraz Twoja nagrywaraka uźywa trybu DAO.
1. Odpal program NERO i przejdź do zakładki PLIK, PREFERENCJE, USTAWIENIA ZAAWANSOWANE, ZEZWALAJ NA OVERBURNING w TRYBIE DAO Maks długość CD w tym przypadku nastaw sobie >80 min.(85 minut wystarczy)
Nagrywaj z prędkość zapisu 16X albo połowy prędkości z nośnika nagrywanego tzn. jak jest 40X to 20X.
Normalnie na płycie mieści się plik o pojemności 735M.
Twoje 3M więcej powinny zmieścić się bez problemu.
Wszystko kwestia nośnika oraz wypalarki.
Problemy. Wypalanie moźe się nie udać(osobiście mam wypaloną płytę 700(735) na 743M).
Nie u kaźdego to pójdzie później na kompie.
Film moźe się nagrać ale końcówka moźe nieiść (najcześciej są to napisy).
Więc masz jeszcze inne rozwiązanie znajdz sobie VIRTUAL DUB`a i przytnij film do twojego porzebnego czasu(czyli napisy końcowe). A jak Ci się nieche to wypalaj z OVERBURNING`em w trybie DAO.
Po 1. Uźywaj opcji zmień, źeby nie pisać post pod postem.
Po 2. Kup 800MB płytę.
Po 2. Kup 800MB płytę.
Znaczy sie jest to film kiedy wchodze we wlasciwosci ma on 703MB ,ale obok w nawiasie ma tak jak coi napisalem 738MB
Odpowiedz 738MB
A ile MB ma ten plik który chcesz nagrać??
Wyskakuje mi ze rozmiar kompilacji jest ,zbyt duzy ,prosze zmienic rozmiar nosnika.
Chodzi ci o overburning?
Plik–preferencje–ustawienia zaawansowane i zaznacz zezwalaj na overburning.
Zaznacz max dł. cd np. 85min.
Plik–preferencje–ustawienia zaawansowane i zaznacz zezwalaj na overburning.
Zaznacz max dł. cd np. 85min.
Strona 1 / 1