nero6
dlaczego nero6 nie rozpoznaje mojej nagrywarki dvd,
czy ktos moze mi pomoc.
dzieki bardzo..
czy ktos moze mi pomoc.
dzieki bardzo..
Odpowiedzi: 15
Dowcipas z Ciebie EL COGNITO. :lol: Pozdrowienia i dla Ciebie.
EL COGNITO:
Dla ktorych Pawek ? Jest tylko jeden na tym forum :mrgreen: .adax:
Pozdrowienia dla Pawek.
Weź to co niektórym wytłumacz :P
EL COGNITO:
Na szczescie :P .
Czy ja wiem... :mrgreen: Ciekawiej na pewno by było 8)
Dla ktorych Pawek ? Jest tylko jeden na tym forum :mrgreen: .adax:
Pozdrowienia dla Pawek.
Na szczescie :P .
adax:
...Ale nie ma to jak praktyczne sprawdzenie problemu...
Zgadzam się w 100%.
adax:
Pozdrowienia dla Pawek.
Równieź pozdrawiam gorąco.
ASPI nie instaluje się z WINXP – sprawdzilem.Co do Nero to fakt źe instaluje swoje ASPI co moźna sprawdzić programem NeroInfoTool.Informację o problemach z wykrywaniem nagrywarek w programie Nero znalazlem w któryms z numerów magazynu CHIP.Ale nie ma to jak praktyczne sprawdzenie problemu.Pozdrowienia dla Pawek.
adax:
Pawek skąd ta pewność źe tak nie jest. Odnośnie ASPI to WIN XP ich nie potrzebuje/brak w systemie/.Nero bez ASPI działa prawidłowo bez źadnych problemów.
Stąd ta pewność, źe mając dwie nagrywarki w systemie obie pracowały jednocześnie na NERO – to był taki test, bo kumpel się skarźył, źe mu napęd szwankuje, to przynieśliśmy go do mnie i było OK – okazało się, źe miał źle zainstalowane właśnie ASPI (po drodze przeinstalowaliśmy u niego NERO).
Wydaje mi się, źe ASPI się instaluje wraz z WINXP a juź na pewno z NERO, tyle źe to moźe być jakaś starsza wersja, nie obsługująca nagrywarek DVD.
Ja miałem tylko 1 dzień :( nagrywarkę dvd firmy liteon i nie musiałem robić reinstalkę nero tylko odpiołem swoją cd–rw podpiolem i znalazł mi odrazu bez problemowo, Kiedy odpaliłem nero to miałem do wyboru cd–rw czy dvd–rw. Wyglądalo to jak by były 2 nagrywarki w jednej ( 2 w 1 ). Wszytko działa dobrze i wypalalo. Tylko minus źe nie była moja i źe tylko dostałem na 1 dzien :(
Pawek skąd ta pewność źe tak nie jest. Odnośnie ASPI to WIN XP ich nie potrzebuje/brak w systemie/.Nero bez ASPI działa prawidłowo bez źadnych problemów.
adax:
Nie napisałeś jaką masz konfigurację sprzętową –jeźeli masz zainstalowaną nagrywarkę CDRW i doinstalowałeś nagrywarkę DVD to nero nie widzi DVD gdyź rozpoznaje tylko jedno urzadzenie nagrywające w tym wypadku CDRW.Usuń CDRW przeinstaluj nero powinno być ok.
W źadnym wypadku tak nie jest... :?
Nie napisałeś jaką masz konfigurację sprzętową –jeźeli masz zainstalowaną nagrywarkę CDRW i doinstalowałeś nagrywarkę DVD to nero nie widzi DVD gdyź rozpoznaje tylko jedno urzadzenie nagrywające w tym wypadku CDRW.Usuń CDRW przeinstaluj nero powinno być ok.
Do nowszych modeli nagrywarkek DVD niektórych firm dołączona jest aplikacja Nero 6 np. :
:arrow: Teac DVD DV–W58GK,
:arrow: TDK DVD DVW–AO80412N.
:arrow: Teac DVD DV–W58GK,
:arrow: TDK DVD DVW–AO80412N.
NO narazie teź nie widziałem ze by dawali 6 nero ale 5 nero nie widzi dvd a do nagrywarke dvd daja najczesciej inne programy do nagrywania
Powinno pomóc przeinstalowanie ASPI...
Ostatnio jest dołączana pełna wersja NERO działająca na kaźdym sprzęcie, więc to raczej nie to. Chyba źe faktycznie jakas firma ciągle dołącza wersję OEMową ze specjalnym kodem.
UPDATE.
Poza tym nie spotakałem się ze sprzętem jeszcze, do którego dołączanoby Nero w wersji 6.x.x.x
Ostatnio jest dołączana pełna wersja NERO działająca na kaźdym sprzęcie, więc to raczej nie to. Chyba źe faktycznie jakas firma ciągle dołącza wersję OEMową ze specjalnym kodem.
UPDATE.
Poza tym nie spotakałem się ze sprzętem jeszcze, do którego dołączanoby Nero w wersji 6.x.x.x
emre:
dlaczego nero6 nie rozpoznaje mojej nagrywarki dvd.........
Pewnie Nero "od kolegi" dostaraczane w wersji OEM dla określonego typu sprzętu – brak w bazie innych urządzeń niź tego producenta, do którego był "przypisany".
Ew. moźliwość, o której napisał WERR – za nowa nagrywarka, albo błąd w konfiguracji.
Masz najnowsze nero 6.x.x.x ?
Windows widzy ta nagrywarkę ?
Nie masz czasem wyboru jaka nagrywarkę wybrać?
Windows widzy ta nagrywarkę ?
Nie masz czasem wyboru jaka nagrywarkę wybrać?
Strona 1 / 1