neostrada: waźkie pytanie egzystencjalne
zadzwonił do mnie dziś miły pan. halohalo,dzień dobry,ja z telekomunikacji. dreszcz przeszedł me ciało, ale słucham, słucham, coś o neostradzie!
zaoferowano mi przejście z 640 na 2048 za tę samą cenę. z tym,źe pierwsza jest bez limitu,a druga – wiadomo,30gb. stoję więc przed źyciowym wyborem. ekhm. tak. no i parę pytań mam:
–czy bede musial uzywac tego (...) programu do laczenia, czy moge jak do tej pory (zwykły dial–up)? oczywiscie rozumiem,ze wtedy znacznie mniej wygodnie liczyloby sie transfer,ale kto by sie tam przejmowal...
–...a moźe jednak? nie mam najmniejszego pojecia o tym,ile wlasciwie sciagam. to 30gb to jest tylko w dół,czy w obie strony? czy w obie strony po 30? czy jak? :D w kaźdym razie mój ruch na necie to przede wszystkim codzienne około 3,5 godzinne buszowanie po forach i allegro,oprócz tego...
–...no i jakie transfery generuje granie po sieci (załóźmy źe codziennie godzina, bo tak gdzieś sumarycznie wyjdzie)?
–no i czy w związku z tym,źe ten transfer gdzieśtam jest zliczany,nie mamy do czynienia z packet lossem? pamietam ze tak bylo przy limitowanych laczach dialogu,ale to dawne czasy...
z góry dzięki za odpowiedzi... i prosiłbym jakos szybko,bo mam sie zdecydowac do poniedzialku, 8:00PM.
zaoferowano mi przejście z 640 na 2048 za tę samą cenę. z tym,źe pierwsza jest bez limitu,a druga – wiadomo,30gb. stoję więc przed źyciowym wyborem. ekhm. tak. no i parę pytań mam:
–czy bede musial uzywac tego (...) programu do laczenia, czy moge jak do tej pory (zwykły dial–up)? oczywiscie rozumiem,ze wtedy znacznie mniej wygodnie liczyloby sie transfer,ale kto by sie tam przejmowal...
–...a moźe jednak? nie mam najmniejszego pojecia o tym,ile wlasciwie sciagam. to 30gb to jest tylko w dół,czy w obie strony? czy w obie strony po 30? czy jak? :D w kaźdym razie mój ruch na necie to przede wszystkim codzienne około 3,5 godzinne buszowanie po forach i allegro,oprócz tego...
–...no i jakie transfery generuje granie po sieci (załóźmy źe codziennie godzina, bo tak gdzieś sumarycznie wyjdzie)?
–no i czy w związku z tym,źe ten transfer gdzieśtam jest zliczany,nie mamy do czynienia z packet lossem? pamietam ze tak bylo przy limitowanych laczach dialogu,ale to dawne czasy...
z góry dzięki za odpowiedzi... i prosiłbym jakos szybko,bo mam sie zdecydowac do poniedzialku, 8:00PM.
Odpowiedzi: 14
Gdybym mógł to bym chciał :wink:
Daishi:Ja uwaźam źe neo 512 wystarcza w zupełności 15GB transferu to jest naprawde duźo więc nie ma co sie przeźucac na więcej bo i tak tego nie wykoźystacie, a co do szybkości to szybkośc wczytywania sie strony czy ściągania pliku zaleźy teź od serwera.
Ale to wy wybieracie. :)
ajjjjjjj czyli za taką samą cene nie chciałbyś mieć 2 Mbps??? Coś nie wierze....
Ja uwaźam źe neo 512 wystarcza w zupełności 15GB transferu to jest naprawde duźo więc nie ma co sie przeźucac na więcej bo i tak tego nie wykoźystacie, a co do szybkości to szybkośc wczytywania sie strony czy ściągania pliku zaleźy teź od serwera.
ostatnio cos mi chyba przeskochylo bo wlaczylem strony bez obrazkow i poprosilem o ""przyspieszenie""" jednego porta.....
ile to chłopaki darmowych rzeczy ściągacie :D Ja tam ledwo ściągnołem 11 Gb w tym miesiącu :mrgreen:
dzięki,dzięki,dzięki. zwłaszcza panu SLAY3Rowi, o taki właśnie źywy dowód mi chodziło. w tym miesiącu ściągnąłem ledwo 19gb, przy tak duzej liczbie dni wolnych w tym miesiacu! no, to przechodzimy!:D
Po pierwsze neo 2MB nie ma 30gb limitu tylko 35.
Wejdź na https://www.panel.neostrada.pl/ zaloguj się – moźesz tam sprawdzić ile juź w danym miesiącu ściągnąłeś danych.
35 gigabjtów do duźo, z mojej neo koźystają łącznie 4 komputery i tych 35 gigabajtów nie wykoźystujemy (w tej chwili mamy jeszcze 12gb w zapasie do końca miesiąca), w moim przypadku takie przejscie było wielce opłacalne – cena ta sama a łącze 3 razy szybsze.
Jest to limit downloadu, upload się w to nie wlicza.
Nic w konfiguracji nie trzeba zmieniać – poprostu szybszy transfer jest.
A granie po sieci nie zje ci takiej ilości danych. Jeźeli grając codziennie po kilka godzin w World of Warcraft ściągnąłem przez miesiąc z giga(moźe mniej) danych to jest naprawde max.
Wejdź na https://www.panel.neostrada.pl/ zaloguj się – moźesz tam sprawdzić ile juź w danym miesiącu ściągnąłeś danych.
35 gigabjtów do duźo, z mojej neo koźystają łącznie 4 komputery i tych 35 gigabajtów nie wykoźystujemy (w tej chwili mamy jeszcze 12gb w zapasie do końca miesiąca), w moim przypadku takie przejscie było wielce opłacalne – cena ta sama a łącze 3 razy szybsze.
Jest to limit downloadu, upload się w to nie wlicza.
Nic w konfiguracji nie trzeba zmieniać – poprostu szybszy transfer jest.
A granie po sieci nie zje ci takiej ilości danych. Jeźeli grając codziennie po kilka godzin w World of Warcraft ściągnąłem przez miesiąc z giga(moźe mniej) danych to jest naprawde max.
nie
nie
nie
CIR – minimalna gwarantowana predkosc transmisji do i z internetu, gwarantowana przez dostawce uslug...
http://pl.wikipedia.org/wiki/CIR
nie
nie
CIR – minimalna gwarantowana predkosc transmisji do i z internetu, gwarantowana przez dostawce uslug...
http://pl.wikipedia.org/wiki/CIR
łubu dubu :) jest CIR ???? jak tak to jaki???
sdcom:i sie cos rypnie i bedziesz ogladal 30kb/s a palcil za 2gb..... nie ma to jakpropaganda ja zaoferuje 40GB/s czy niegwarantowanym cirku :)
nie chrzań od rzeczy sdcom i naucz sie czytać. I to chyba tobie sie coś rypie. No i widze ze masz pojęcie o przepustowościach. 2 Mbps jak juź coś!!!!!
czterech:zaoferowano mi przejście z 640 na 2048 za tę samą cenę
naucz sie czytać... sdcom
i sie cos rypnie i bedziesz ogladal 30kb/s a palcil za 2gb..... nie ma to jakpropaganda ja zaoferuje 40GB/s czy niegwarantowanym cirku :)
Ja bym wziął szybszą z limitem. 30GB to bardzo duźo. Przypuszczam źe przez cały miesiąc nie wykorzystasz tego transferu to jest nierealne chyba źe jestes swiadomy tego źe jednak te 30GB to dla ciebie za mało.
Aha i jeszcze jedno. Na te wszystkie pytania odpowiedzą ci kolesie co pracują w TP. Wystarczy zadzwonić na bezpłatny numer infolini i rozwieją oni wszystkie twoje wątpliwości.
Aha i jeszcze jedno. Na te wszystkie pytania odpowiedzą ci kolesie co pracują w TP. Wystarczy zadzwonić na bezpłatny numer infolini i rozwieją oni wszystkie twoje wątpliwości.
–nie będziesz musiał
–zainstaluj np.NetMeter na jeden dzień i popatrz jaki ten transfer jest
–nie wiem jak w opcji 2048 ale u mnie na neo128 liczą tylko download ,przypuszczam źe jest tak samo
–patrz punkt 2
–co do packet lossu to nicmi nie wiadomo :wink:
–zainstaluj np.NetMeter na jeden dzień i popatrz jaki ten transfer jest
–nie wiem jak w opcji 2048 ale u mnie na neo128 liczą tylko download ,przypuszczam źe jest tak samo
–patrz punkt 2
–co do packet lossu to nicmi nie wiadomo :wink:
Strona 1 / 1