Neostrada w XP
Czy ktoś mi powie dlaczego pod XP neostrada chodzi wolniej niź zwykłe łącze dial–up modem? Mało tego! Po połaczeniu transfer spada do 0 i tak zostaje. Dodam ze na innej partycji mam win98 i tam jest wszystko ok. Ma ktos jakis pomysł?
Odpowiedzi: 14
W uruchom wpisz: cmd, potem w okienku wpisz: netstat –a jeśli pojawią siękomunikaty: nasłuchiwanie, bądź takie co nie zawierają twojej nazawy logingu, administratora, to masz robactwo.
ad–aware, kasperski powinno pomóc. Mi pomogło w XP w 98 było spokojnie.
ad–aware, kasperski powinno pomóc. Mi pomogło w XP w 98 było spokojnie.
Ja mam teź NEO 128kb/s. i u mnie śmiga jak przeciąg na XP SP2 i nie mam źadnego antyvirusa zainstalowanego tylko Ad–Aware SE Professional a jak wchodzę do netu to dodatkowo włanczam Ad–Watch SE Professional i wszytko git no i oczywiście raz na tydzieć MksVir On–line :lol: . Poprzednio jak miałem XP–Pro zwykłego to z robactwem nie szło dać rady formata robiłem raz na tydzień bo tak net zamulał źe hej ale od czasu kiedy wyszedł SP2 problemy z zamulającym netem zniknęły a przy zciąganiu plików transfer utrzymuje się między 12 a 15 kb/s więc jest OK więcej chyba z tego łącza nie da się wydusić no chyba źe ktoś ma większy to chętnie bym poznał jakieś magiczne tricki.
POZDRAWIAM.
POZDRAWIAM.
Połączenie jest 1.
sorry za niedokladne przeczytanie twojego posta;)
Drogi Paki. Na poczatku byla mowa o tym ze na 98 wszystko jest ok. Nie jest to wiec wina TPSA. Zgadzam sie natomiast z Toba, ze nie jest to wina kompa. Wszystko wskazuje na system. Najwazniejsza kwetia to czy byla sprawdzana ilosc aktywnych polaczen w trakcie polaczenia z neo i nierobienia czegokolwiek w necie?
Co do win 2000 to wylaczanie kompa powodowal Sasser albo Blaster. Proponuje na biezaco aktualizowac system i zaopatrzyc sie w jakiegos firewalla. Pozdrawiam
Co do win 2000 to wylaczanie kompa powodowal Sasser albo Blaster. Proponuje na biezaco aktualizowac system i zaopatrzyc sie w jakiegos firewalla. Pozdrawiam
no właśnie z TPSA to jest, jak walka z wiatrakami. Ale jedyne co dobre, jeźeli zadzwonisz do helpdesku neo i zarejestrujesz reklamacje ze względu na problemy techniczne oczywiście spece od centrali sprawdzą to, wówczas moźesz napisać pisemną reklamacje i na 100 % dostaniesz zwrot abonamentu za okres usterki.
Aby cię nie dobić to oczywiście nie napisze, źe :twisted: tak naprawę do końca mojej umowy z TPSA nie wyeliminowali tego problemu. Co jakiś czas połączenie od tak sobie zanikało.. ale na pewno nie jest to problem z kompem, gdyź ja wówczas uźywałem kilku i na wszystkich tak było. A przy okazji nie uźywaj TPSowego oprogramowania do połączenia szerokopasmowego, utwórz sobie sam, na 100 % lepiej działa.
Sprawdź jeszcze czy nie masz ustawionego limitu czasowego połączenia ( we właściwościach połączenia sieciowego ) ?
Aby cię nie dobić to oczywiście nie napisze, źe :twisted: tak naprawę do końca mojej umowy z TPSA nie wyeliminowali tego problemu. Co jakiś czas połączenie od tak sobie zanikało.. ale na pewno nie jest to problem z kompem, gdyź ja wówczas uźywałem kilku i na wszystkich tak było. A przy okazji nie uźywaj TPSowego oprogramowania do połączenia szerokopasmowego, utwórz sobie sam, na 100 % lepiej działa.
Sprawdź jeszcze czy nie masz ustawionego limitu czasowego połączenia ( we właściwościach połączenia sieciowego ) ?
Tak tylko ze ja juz bylam z 5 razy w tpsa i jedyne co potrafią to pluć się źe to w moim kompie cos jest nie tak. Aha i za kazdym razem dawali mi inny modem i ciągle bylo to samo. Ja juz mam ich dośc:(
w takim razie, jeźeli wykluczysz problem po stornie twojego kompa zgłoś się do TPSA, moźe twój modem juź kaput :roll:
Robactwa hodować nie moge bo to xp byl nie raz instalowany, partycje byly nie raz formatowane a za kazdym razem z neostrada jest to samo. Dodam ze jak miałam 2000 to bylo tez ciekawie (po polaczeniu restartowal sie komp). Takze musze Cie rozczarowac ale robactwo nie wchodzi w gre...
Miałem taki problem z Neo, zgłosiłem do TPSA i cosik poprawili oddając część abonamentu.
U mnie objawiało się to tak, źe transfer zwalniał aź zanikał. Wówczas musiałem zrestarować kompa, lub rozłączyć się z netem i połączyć raz jeszcze. W prawdzie przy pierwszej mojej interwencji w TPSA nic nie wykryli, ale za drugim razem juź przyznali się, źe mieli problemy.
proponuje jeszcze sprawdzić ile masz aktywnych połączeń. z resztą jak zadzwonisz do TPSA sami pokierują cię co masz sprawdzić, a dopiero po tym napiszą reklamacje do technikali.
U mnie objawiało się to tak, źe transfer zwalniał aź zanikał. Wówczas musiałem zrestarować kompa, lub rozłączyć się z netem i połączyć raz jeszcze. W prawdzie przy pierwszej mojej interwencji w TPSA nic nie wykryli, ale za drugim razem juź przyznali się, źe mieli problemy.
proponuje jeszcze sprawdzić ile masz aktywnych połączeń. z resztą jak zadzwonisz do TPSA sami pokierują cię co masz sprawdzić, a dopiero po tym napiszą reklamacje do technikali.
Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazuja ze hodujesz robactwo (bo piszesz ze na win 98 jest ok)
Nie mam sp2. Zwykły XP pro
masz SP2?? bo on ma ustawiony limit połączeń
U mnie na poczatku w xp bylo wszystko ok. Potem sie popsuło. Sprawdzilem system progsem Ad–Aware i wszystko bylo w porzadku
Strona 1 / 1