Neostrada Plus i problem z połączeniem
Witam jestem uźytkownikiem Neostrady Plus w opcji 512kb/s. Mam zainstalowane Win XP Pro + SP2... wszystko było OK ale od wczoraj jak chce się połączyć z internetem to wyskakuje bład (629) chyba dokladnie nie pamietam... bo nie pisze ze swojego komputera... i, źe wprowadzone zostały błedne dane dostępowe... wprowadziłem je od nowa i dalej to samo przeinstalowanie sterowników modemu i aplikacji nie pomogło... nie ma taźe źadnego wirusa czy teź robaka bo sprawdzilem Nortonem AntyVirusem 2005... aha zapomniałbym dodać, źe jak nie łacze sie przez tą aplikacje TP, tylko przez zwykłe Dial–Up to moge sie normalnie połaczyć... co robic...???
Odpowiedzi: 7
13 października była awaria serwera. Dzisiaj jest wszystko OK. Cały czas łączę się przez Profil Neostrady i nigdy nie miałem problemu.
Jednak trzeba było wykonać ten telefon do serwisu i nie byłoby sprawy :D
Jednak trzeba było wykonać ten telefon do serwisu i nie byłoby sprawy :D
Otóź okazało się, źe duźo uźytkowników tak miało dzisiaj jest juz OK... dzięki za zainteresowanie się tematem... :)
Ja mialem wczoraj to samo... Ok godz 20 rozlaczylem sie z netem i pozniej mialem problemy z ponownym polaczeniem... Akurat instalowalem rozne programy, wiec resetowalem kilka razy kompa i za kazdym razem byly problemy z weryfikacja hasla/loginu – w sumie to byl ten sam blad co Twoj... Lacze sie przez cfos'a na XP, ale posiadam jeszcze win 98, na ktorym jest oprogramowanie tepsy, niestety zarowno w jednym jak i drugim przypadku wyskoczyl mi ten sam blad... Wystarczylo probowac do skutku, az w koncu udalo sie nawiazac polaczenie... wiec nie boj nic, to byla prawdopodobnie wina tepsy w Twoim przypadku, w moim na 100% ich wina:) ... Dzis juz wszystko dziala ok...
mab:
Czesc!
Sprawdz czy masz wlaczona karte sieciowa w menadzerze urzadzen i zainstaluj taki programik cFosSpeed v 1.08 pl powinno pomoc
Co ma karta sieciowa do modemu nierozumie sam korzystałem z neo bez karty sieciowej i wszystko było ok. Zrób sobie skrót do Dialupa i masz w pasku jedno mniej i neo lepiej chodzi.
Czesc!
Sprawdz czy masz wlaczona karte sieciowa w menadzerze urzadzen i zainstaluj taki programik cFosSpeed v 1.08 pl powinno pomoc
Słuchaj WindY, bo ma rację. I nie dzwoń do Tepsy z prośbą o radę, bo mają na to jedną i nieodłączną odpowiedź. "Krótkotrwałe problemy z serwerem". Wkurzysz się tylko, a po co Ci to.
To bardzo proste. Pozbądź się tej strasznej, nieudanej i brzydkiej aplikacji dostępowej (stery od modemu zostaw) i łącz się przez windowsowego dial–up. Nie o to chodzi przecieź by się dręczyć przy korzystaniu z netu :D
Strona 1 / 1