Neostrada Na Jakim Modemie USB ??

witam wszytkich za pare dni bede mial neostrade slyszlem ze sa 2 rodzaje modemow USB Sagem i Thomson
jak by byly dostepne 2 modele to jaki wybrac ?? czy to niema roznicy a moze ja niebede mogł wybrac jaki dadza taki dadza ???
p.s rozumiem ze jako modem zewnetrzny niebede potrzebowal karty sieciowej a moze sie myle ???

dzieki pozdrawiam

Odpowiedzi: 9

Biorac pod uwage dwa modemy Sagema i Thomsona, polecam ten pierwszy. Thomson to totalnie okrojone "dziecko tpsa" .

Przedmowca dal bradzo istotne wskazowki.
Wiele osob nie wie, ze musi zaplacic za modem. Kasa ktora trzeba na to wydac nie jest warta tego sprzetu.
Modem wielkosci paczki papierosow, wagi pudelka zapalek z przyczepionym na stale kablem w pupsku. Wiekszej lipy nie widzialem.
Pomijajac oczywiscie czesto slabe dzialanie, kompatybilnosc etc.

Pozdrawiam.
Anonymous
Dodano
04.01.2004 03:34:57
Witam!! wiele razy pojawiał się ten problem i pytania.. sprawa wygląda tak,źe neostradę moźna zamówić nie biorąc od TEPSy tych modemów na USB ..nie są warte pieniędzy,które trzeba za nie zapłacić.. :lol: poza tym łatwiej i prościej obsługuje się sieć mając zewwnętrzny modem z routerem... Jeśli chcesz np. podłączyć więcej komputerów... modem–router pracuje niezaleźnie od kompa, połączony z nim jest za pomocą normalnej karty sieciowej, wystarczy go raz skonfigurować ..i zapomnieć.. :)) ..sagem na USB obciąźa procesor komputera i w niektórych przypadkach uźytkownicy mają problemy z programami działającymi w tle..wybór naleźy do Ciebie... do routera podłącza się zwykły switch i juź moźna rozdzielić połączenie internetowe– szybko ,łatwo ,skutecznie.. kombinowanie z modemem na USB jest po prostu stratą czasu i pieniędzy...
router moźe pracować nawet wtedy gdy wszystkie komputery są wyłączone.. sam automatycznie nawiązuje zerwane połaczenia i wiele innych udogodnień...
nie chce mi się o wszystkim pisać..ale warto gu uzyć..sam tak mam:)) i jestem zadowolony.. pozdrawiam
Anonymous
Dodano
01.01.2004 21:18:54
:
a jakby ktoś chciał podłączyć router i udostępniać neo to jak to zrobić skoro on ma wejście RJ45 ?

Podłączyć neo przez USB do kompa, komp przez sieciówkę do routera.
krecik
Dodano
05.12.2003 00:03:26
a czy jest cos takiego jak podlepszanie modemu sagem do neo
pbartek
Dodano
04.12.2003 15:48:13
Witam
Najlepsze rozwiązanie to kupić router z modemem ADSL.
Słyszałem źe są konwentery z USB na RJ45 ale jak to działa to osobiście nie wiem.

Pozdrawiam
Herne
Dodano
01.12.2003 21:30:47
a jakby ktoś chciał podłączyć router i udostępniać neo to jak to zrobić skoro on ma wejście RJ45 ?
Anonymous
Dodano
01.12.2003 21:15:09
Witam
Linia do modemu jest wpięta zwykłą wtyczką telefoniczną ( RJ11).

Pozdrawiam
Herne
Dodano
01.12.2003 21:00:25
a jakim złaczem jest wpięta linia do modemu od neostrady?
Anonymous
Dodano
01.12.2003 20:51:14
Witam
Z tych dwóch modemów USB wydaje mi się źe jest obojętne który wybierzesz. Ja jak zamówiłem neo dostałem modem Thompsona i działa ok juź od dwóch miesięcy. Chociasz gdzieś wyczytałem, źe modem Sagema jest dłuźej w ofercie tepsy i bardziej rozpracowany przez uźytkowników ( i podobniesz ładniej wygląda ).
Karta sieciowa nie bedzie Tobie potrzebna, modem podłączasz bezpośrednio do portu USB.

Pozdrawiam
Herne
Dodano
17.11.2003 22:27:48
Anonymous
Dodano:
17.11.2003 03:21:53
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1