neostrada i explorer
Mam taki malutki problem. Nie wiem czy na pewno tutaj powinienem to pisać, ale nie wiedziałem, do którego działu powinno to trafić.
Po pierwsze zna ktoś ograniczenia neostrady przy obecnej promocji powiększenia przesyłu. Ja mam wykupioną opcję 128, więc do końca stycznia powinienem mieć zwiększony przesył do 256. Faktyczny przesył jest 384 kb/s. Od 2–4 dni przesył spadł mi drastycznie do 1/4 pasma. Na stronie neo sprawdzałem w jeden dzień mając 5,5 GB download, a drugiego dnia 6,1 (choć nie wiem skąd poniewaź pierwszego dni udało mi się w odóle osiągnąć 31MB, a drugiego nawet 1MB nie osiągnąłem). Jednak uruchamiając BitCometa i zmniejszając download do 2kB/s, a później zwiększając go do 50, osiągałem pojedyncze skoki nawet 24 kB/s. Czy to jest normalne w neo?
Po drugie pojawił mi się ostatnio problem z Internet Explorerem. Tzn. przestał mi czytać nową pocztę onetowską. W Firefoxie wczytuje (wolno, bo wolno, ale jednak), natomiast w IE nie. Jest to o tyle dziwne, źe jednego dni mi wszystko czytał dobrze, a drugiego juź nie.
Dodatkowo zdarza się, źe czasami z niczego muli mi się chwilowo komputer.
Robiłem skan antywirusem, Ad–aware'm, Hijackiem, ale nic juź podejrzanego nie widzę.
Proszę o pomoc, ewentualnie o rozwianie moich obaw i wątpliwości. Na wszelki wypadem załączam loga z HiJack'a.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Po pierwsze zna ktoś ograniczenia neostrady przy obecnej promocji powiększenia przesyłu. Ja mam wykupioną opcję 128, więc do końca stycznia powinienem mieć zwiększony przesył do 256. Faktyczny przesył jest 384 kb/s. Od 2–4 dni przesył spadł mi drastycznie do 1/4 pasma. Na stronie neo sprawdzałem w jeden dzień mając 5,5 GB download, a drugiego dnia 6,1 (choć nie wiem skąd poniewaź pierwszego dni udało mi się w odóle osiągnąć 31MB, a drugiego nawet 1MB nie osiągnąłem). Jednak uruchamiając BitCometa i zmniejszając download do 2kB/s, a później zwiększając go do 50, osiągałem pojedyncze skoki nawet 24 kB/s. Czy to jest normalne w neo?
Po drugie pojawił mi się ostatnio problem z Internet Explorerem. Tzn. przestał mi czytać nową pocztę onetowską. W Firefoxie wczytuje (wolno, bo wolno, ale jednak), natomiast w IE nie. Jest to o tyle dziwne, źe jednego dni mi wszystko czytał dobrze, a drugiego juź nie.
Dodatkowo zdarza się, źe czasami z niczego muli mi się chwilowo komputer.
Robiłem skan antywirusem, Ad–aware'm, Hijackiem, ale nic juź podejrzanego nie widzę.
Proszę o pomoc, ewentualnie o rozwianie moich obaw i wątpliwości. Na wszelki wypadem załączam loga z HiJack'a.
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 18:06:15, on 2005–12–17
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Running processes:
E:\WINDOWS\System32\smss.exe
E:\WINDOWS\System32\winlogon.exe
E:\WINDOWS\system32\services.exe
E:\WINDOWS\system32\lsass.exe
E:\WINDOWS\system32\svchost.exe
E:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
E:\PROGRAM FILES\AVPERSONAL\AVGUARD.EXE
E:\Program Files\AVPersonal\AVWUPSRV.EXE
E:\WINDOWS\system32\UAService7.exe
E:\WINDOWS\Explorer.EXE
E:\Program Files\Alcatel\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe
E:\PROGRA~1\Wanadoo\TaskbarIcon.exe
E:\PROGRA~1\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe
E:\Program Files\AVPersonal\AVGNT.EXE
E:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
E:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe
E:\Program Files\DU Meter\DUMeter.exe
E:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe
E:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
C:\Marcin\CWS\HijackThis.exe
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.onet.pl
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 – HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 – BHO: AcroIEHlprObj Class – {06849E9F–C8D7–4D59–B87D–784B7D6BE0B3} – E:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx
O2 – BHO: Google Toolbar Helper – {AA58ED58–01DD–4d91–8333–CF10577473F7} – e:\program files\google\googletoolbar1.dll
O3 – Toolbar: &Google – {2318C2B1–4965–11d4–9B18–009027A5CD4F} – e:\program files\google\googletoolbar1.dll
O4 – HKLM\..\Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "E:\Program Files\Alcatel\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe" /icon
O4 – HKLM\..\Run: [WOOWATCH] E:\PROGRA~1\Wanadoo\Watch.exe
O4 – HKLM\..\Run: [WOOTASKBARICON] E:\PROGRA~1\Wanadoo\TaskbarIcon.exe
O4 – HKLM\..\Run: [WheelMouse] E:\PROGRA~1\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe
O4 – HKLM\..\Run: [AVGCtrl] E:\Program Files\AVPersonal\AVGNT.EXE /min
O4 – HKLM\..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd
O4 – HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] E:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O8 – Extra context menu item: Download with GetRight – E:\Program Files\GetRight\GRdownload.htm
O8 – Extra context menu item: Open with GetRight Browser – E:\Program Files\GetRight\GRbrowse.htm
O9 – Extra button: (no name) – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – E:\Program Files\Java\jre1.5.0\bin\npjpi150.dll
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – E:\Program Files\Java\jre1.5.0\bin\npjpi150.dll
O9 – Extra button: Messenger – {FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – E:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger – {FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – E:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O12 – Plugin for .spop: E:\Program Files\Internet Explorer\Plugins\NPDocBox.dll
O15 – Trusted Zone: www.interia.pl
O17 – HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{6277BEE3–B0D8–4ADE–80B6–303E7933B307}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O17 – HKLM\System\CS2\Services\Tcpip\..\{6277BEE3–B0D8–4ADE–80B6–303E7933B307}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O23 – Service: AntiVir Service (AntiVirService) – H+BEDV Datentechnik GmbH – E:\PROGRAM FILES\AVPERSONAL\AVGUARD.EXE
O23 – Service: AntiVir Update (AVWUpSrv) – H+BEDV Datentechnik GmbH, Germany – E:\Program Files\AVPersonal\AVWUPSRV.EXE
O23 – Service: Pml Driver HPZ12 – HP – E:\WINDOWS\system32\HPZipm12.exe
O23 – Service: SecuROM User Access Service (V7) (UserAccess7) – Unknown owner – E:\WINDOWS\system32\UAService7.exe
O23 – Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) – Zone Labs, LLC – E:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
Log wklej sobie tutaj: http://www.hijackthis.de/en
i przeanalizuj. Zrób jeszcze tak źe włącz net ale nie łącz się z źadną stroną i bez źadnych ssaczy w tle, a potem Start>uruchom i wpisz cmd, i w okienku wlep netstat –a i enter. Zwróć uwagę na linijkę Obcy adres, powinno być wszędzie zero i potem gwiazdki czyli: Administrator:0 (administrator kompa np. macest) jeśli jest inaczej tzn. źe jednak coś w systemie kwiczy. A źe nie masz napisane 256 to dobrze bo będziesz miał w DSL Status 320. bo 256/8=32. A z neostradą to powiem ci źe bywa róźnie czasem u nich coś zdycha ale tego ci oni nie powiedzą :D . Monitorowi limitu teź nie ma co ufać na 100% jak widzisz. Więc jeśli przekroczyłeś limit to sprawa jasna. Resetowanie modemu terz sięprzydaje w sytuacjach dziwnych :shock: I moźesz zmierzyć sobie prędkości tu: http://www.numion.com/YourSpeed/
Coby nie wchodzić specjalnie na str. neo. dla sprawdzenia ile jeszcze ci siędownlandu zostało sazsij program NEON, poszukaj gdzieś w goglach.
i przeanalizuj. Zrób jeszcze tak źe włącz net ale nie łącz się z źadną stroną i bez źadnych ssaczy w tle, a potem Start>uruchom i wpisz cmd, i w okienku wlep netstat –a i enter. Zwróć uwagę na linijkę Obcy adres, powinno być wszędzie zero i potem gwiazdki czyli: Administrator:0 (administrator kompa np. macest) jeśli jest inaczej tzn. źe jednak coś w systemie kwiczy. A źe nie masz napisane 256 to dobrze bo będziesz miał w DSL Status 320. bo 256/8=32. A z neostradą to powiem ci źe bywa róźnie czasem u nich coś zdycha ale tego ci oni nie powiedzą :D . Monitorowi limitu teź nie ma co ufać na 100% jak widzisz. Więc jeśli przekroczyłeś limit to sprawa jasna. Resetowanie modemu terz sięprzydaje w sytuacjach dziwnych :shock: I moźesz zmierzyć sobie prędkości tu: http://www.numion.com/YourSpeed/
Coby nie wchodzić specjalnie na str. neo. dla sprawdzenia ile jeszcze ci siędownlandu zostało sazsij program NEON, poszukaj gdzieś w goglach.
Strona 1 / 1