neo?
mam neostrade i nagle przestaje działć tz wygląda jak by działała ale po wpisaniu adresu pojawia się komunikat źe IE nie moźe wyświetlić źądanej strony. Podobnie jest z komunikatorami– nie działają. Nie wiem czy to jakiś robak dlayler czy wirus
Odpowiedzi: 12
http://www.it–faq.pl/EditModule.aspx?tabid=1&mid=1158&def=Cs_ITSCS_CMS_Articles_View&ArticleID=1264
Prześledź zwłaszcza opis konfiguracji IP i DNSów i nie instaluj oprogramowania tepsy
Prześledź zwłaszcza opis konfiguracji IP i DNSów i nie instaluj oprogramowania tepsy
na adresach preferowanch serwerów DNS dla neostrady(manualne ustawienia) równieź nie rusza...
Dziękuje za dotychczasową pomoc napewną zapamiętam wskazówki na przeszłość...
chyba pozostaje tylko format :roll: jak po formacie nie będzie nadal TP ma ......
Dziękuje za dotychczasową pomoc napewną zapamiętam wskazówki na przeszłość...
chyba pozostaje tylko format :roll: jak po formacie nie będzie nadal TP ma ......
Ty nie miales instalowac ponownie ta aplikacje ! Po jej odinstalowaniu nalezy tylko zainstalowac modem, nowe polaczenie jako Dial–Up, skonfigurowac podajac ustawienia czyli login i haslo z neo.
Sprawdzales w momencie tego "padu" internetu, czy ipconfig podaje DNSy ? Bo odnosze wrazenie ze my swoje a Ty swoje.
Sprawdzales w momencie tego "padu" internetu, czy ipconfig podaje DNSy ? Bo odnosze wrazenie ze my swoje a Ty swoje.
tak uźywam aplikacji neostrady, próbowałem równieź odinstalować i zainstalować ową aplikacje ponownie. Po restarcie pc nadal internetu nie ma. Nie ma całkowicie internetu, komunikatorów i wszelkich innych połaczeń...wygląda to tak źe neostrada się połaczy lecz nie moźna otworzyć zadnej strony oraz brak kumunikatorów. EL NINO wspomniałeś o serwerach DNS a komunikatory które łączą się z serwerem po przez wywołanie adresu IP...
EL NINO:
Uzywasz aplikacji neostrady ?
iqumpel na to co powyźej EL NINO napisał zwrópciłbym uwagę no i na samo urządzenie łączące.
Net Ci wraca jak zresetujesz komputer czy jak wył. np. zasilanie do modemu neostrady?
W takim razie tak jak napisalem. Internet jest, ale komputer nie uzywa DNSow.
Moze zablokowales jakims firewallem ? Moze czyms wyciales ? Probowales wpisywac recznie ?
Wpisz w Wiersz polecen (nie Uruchom) ipconfig /all i zobacz czy pokaza sie numery serwerow DNS.
Moze zablokowales jakims firewallem ? Moze czyms wyciales ? Probowales wpisywac recznie ?
Wpisz w Wiersz polecen (nie Uruchom) ipconfig /all i zobacz czy pokaza sie numery serwerow DNS.
tak mam na myśli pingowanie z nim jest wszystko okej nie działają komunikatory strony i wszelkie inne internetowe oprogramowanie równieź aktualizacje
Rozumiem ze dziala ping na strony internetowe ?
Jesli tak, to z pewnoscia "gubia" Ci sie DNSy. Albo monituj w tepsie taka usterke, albo sprobuj przypisac na stale numery DNSow tepsy.
Jesli tak, to z pewnoscia "gubia" Ci sie DNSy. Albo monituj w tepsie taka usterke, albo sprobuj przypisac na stale numery DNSow tepsy.
wcale nie mam internetu ani komunikatorów
działa pingowanie
działa pingowanie
no nie wiem, to nie uźywaj przez jakiś czas gg i zobaczysz. Ale jak nie moźe wyświetlić strony to połączenie jest czy się zrywa. a ja sie zrywa i chcesz jeszcze raz się połączyć to jest ok?
a moźe to wina gg...
a moze sie poprostu rozłącza. Jeźeli tak do dzwoń na 0800 102 102 i zgłaszaj :)
Strona 1 / 1