neo !:((
hej ludziki mam problem ktory juz mnie zaczyna denerwowac... otoz jestem "szczesliwa" posiadaczka neostrady 1024 no i od wczoraj mam pewien problem... polczenie z neostrada nie mam zainstalowane z plytki tylko zrobilam w polaczeniach sieciowych utworz nowe polaczenie itd itp zamiast nr telefonu wpisalam "*" tak jak gdzies znalazlam na tym forum nazwa uzytkownika taka jak na umowie z neo... wszytsko bylo ok do wczoraj... kiedy chce sie polaczyc z neo w oknienku z numerem wyskakuje mi taki oto dziwny numer "0708777803" a w nazwie uzytkownika jakie "rAupV7.173.126308.10" pierwsze literki sa z mojej nazwy uzytkownika a to dalej to nie mam pojecia co to... no i wlasnie pomozcie jak to zmienic...przeskanowalam juz system chyba wszytskim co sie dalo... i nic... za kazdym razem kiedy chce sie polaczyc z neo musze zmieniac nr telefonu i nazwe uzytkownika...:(( podpowiedzcie co to moze byc...
z gory dziekuje za odpowiedzi
buzki
z gory dziekuje za odpowiedzi
buzki
Odpowiedzi: 9
po pierwsze neo to jest dsl więc dialery odpadają. Nie rozumiem twojego procesu instalcji. Przy tworzeniu nowego połączenia nic nie wpisujesz. standardowo zaznaczone jest automatycznie uzyskaj adres ip. Jedyną twoją procedurą jest zarejestrowanie się po tym na stronie neostrady.
W czym konfiguracja neo z plytki jest gorsza od polaczenia recznego podanego przez >kamaa<
Na przykład MKS wykrywa połączenie neo jako dialer i ma rację, poniewaź bez mojej zgody podmienia stronę startową na swoją. Poza tym bez tego dialera szybciej uzyskuję połączenie, a przede wszystkim dlatego, źe gdy, miałem problemy z połączeniami, pierwszym pytaniem pani spod 0800102102 było, czy łączę się bez oprogramowania neo. Jak tak, to dopiero dalej szukała.
Ja osobiście uwaźam źe wygodniej jest korzystać bez tego prpgramu od neo. Problem jest w tym iź jak coś ściągasz np. fotkę to wpakuje się ona nie do moje dokumenty moje obrazy (tak jak powinno to zadziałać) lecz mimo tego iź tak se to ustawiłeś ściągnie ci się to do pliku wanadoo w program files a w tym wanadoo terz trza pokopać gdzie to jest. Na początku szlak mnie trafiał. I twierdzę źe to ustrojstwo jest zbędne.
ja uwaźam ze lepsza nie ma tyle problemu z połączeniem
menmirek:
W czym konfiguracja neo z plytki jest gorsza od polaczenia recznego podanego przez >kamaa<
pozdrawiam
Do tego co podał kamaa trzeba teźby zainstalować sterowniki do modemu z katalogu drivers gdzies na plycie neo.
W czym lepsza ?
Ano w tym źe instalując w ten sposób nie wgrywa się ten programik do neostrady (to niebieskie takie :wink: ) który IMO zbędny jest.
pozdrawiam
pozdrawiam
tak dokladnie tak skonfigurowalam neo jak kamaa podal(a)... ale wyglada na to ze problem juz rozwiazany... tzn od wczoraj wiczorem nic sie nie dzieje... zrobilam jeszcze raz skana hijakiem i wlepilam to co wyszlo na stornke http://www.hijackthis.de/en no i posprawdzalam... w katalogu c:/windows/system32/ siedzialo sobie cos o nazwie usbn... usunelam to ale w trybie awaryjnym bo inaczej sie nie dal... no i narazie jest spokoj zobnaczymy jak cos sie znowu bedzie dzialo to bedzie trzeba szukac dalej...
z gory dzieki za odpowiedzi buzki
z gory dzieki za odpowiedzi buzki
a od czego masz nr 0 800 102 102 ?
przeciez to twoja pomoc techniczna
przeciez to twoja pomoc techniczna
Raku_:
mi to wygląda na jakiegoś dialera którego podłapałaś – polecam: antywir + seek&destroy + adaware
czy przy Neo moźe przekierunkowac numer??
czy tak skonfigurowałaś Neo:
Konfiguracja Neostrady
Start=>> Programy=>> Akcesoria=>> Komunikacja=>> Kreator Nowego polaczenia
Polaczenie z Internetem=>> Konfiguruj moje polaczenie recznie=>> Polacz uzywajac modemu telefonicznego
Nazwa uslugodawcy internetowego=>> dowolna
Numer telefonu=>> *
Nazwa uźytkownika=>> ktore otrzymales podczas rejstracji
Haslo=>> ktore otrzymales podczas rejstracji
Strona 1 / 1