Nec FE991SB...help:/

Witam!
Mam bardzo powazny problem. Teraz gdy to pisze nie moge patrzec na monitor. Chyba zdarlem warstwe antyrefleksyja:(:(:(, boze chcialem wytrzec tak szybko tlusta plame i zlapalem kawalek karki, nie wiem jak to mozliwe na monitorze widac linie jasniejsze niz caly monitor. Chyba te jasne linie to czyste szlko:/ Prosze Was dajcie jakis preparat aby uzupelnic te warste i nie mowcie ze sie nie da;(:( To nie jest zadna plama wielka tylko cieniutkie linie. Moze jakos sie da rozpuscic te warstwe obok i delikatnie rozmazac na boki. Moze w serwisie da sie to zrobic, ale moj monitor to kolos kolo 30kg:/:/ w czym pomaga ta warstwa??? bardzo prosze o szczegolna pomoc z gory dzieki

Odpowiedzi: 9

Seeker:
Kartką plamę :shock: – tego tom jeszcze nie słyszał/widział by papiór mógł szkło zarysować – no chyba źe to była kartka glanzpapióru :roll:

To był chyba papier ścierny :wink:
Damianos
Dodano
19.06.2005 00:04:55
Kartką plamę :shock: – tego tom jeszcze nie słyszał/widział by papiór mógł szkło zarysować – no chyba źe to była kartka glanzpapióru :roll:
Seeker
Dodano
18.06.2005 22:52:43
Dzieki Wam za wszystko. W pon skoze do serwisu i sie popytam :D:D
wilukce
Dodano
18.06.2005 20:02:56
Zadzwoń do serwisu gdzie naprawiają te monitory i podpytaj co z tym zrobić.

Nie rób nic na siłe bo zetrzesz więcej i nie uźywaj środków chemicznych.

Podejrzewam źe mają jakieś środki które to naprawią.
JNJN
Dodano
18.06.2005 20:01:32
juz probowalem :/ niestety nic sie nie dzieje :/ nie wiem co mam teraz robic... :(
wilukce
Dodano
18.06.2005 19:58:49
Sprawdz czy plynem do mycia szyb nieda rady zmyc tych kresek. Warstwa antyrefleksyjna nieda sie (chyba) domowym sposobem zregenerowac...
mariuszspa
Dodano
18.06.2005 19:42:47
czyli tak....pewnego dnia zauwazylem na monitorze tłustą plame. Była to nie duźa, ale widoczna plamka. Chcialem sa szybko zmyc wiec siegnelem po kawalem kartki. Zaczalem trzec, dopiero za chwile zauwazylem ze jakies dziwne jasne kreski zostaja na monitorze. Myslalem ze to jakas substancja z kartki przeniosla sie na monitor. Niestety jednak nie, to z monitora sie ta warstwa zetrla, mianowicie byla to warstwa refleksyjna. Powiem jeszcze ze to jest tylko okolo 10 0,5mm rysek ciagnacych sie wzdłuz przekanej monitora. Nie przeszkdza to w uzytkowaniu monitora, ale troche denerwuje i doluje ze nowy monitor tak wyglada. Mialem stary monitor przez 3lata LG i nawet tak nie wygladal. Prosze przepiszcie jakies srodki aby to usunac lub chociaz zmniejszyc. Z gory dzieki za pomoc :D:D
wilukce
Dodano
18.06.2005 19:33:27
opisz jeszcze raz i powoli... Warstwa antyrefleksyjna zapobiega odbijaniu sie swiatla od ekranu monitora– lampa slonce itd.
mariuszspa
Dodano
18.06.2005 18:28:25
hlp!!!
wilukce
Dodano
13.06.2005 14:45:01
wilukce
Dodano:
12.06.2005 17:56:28
Komentarzy:
9