NEC DVD(+/–)R/RW 3540A
mam problem z nagrywarką NEC DVD(+/–)R/RW 3540A OEM tzn. chodzi mi oto ze w nero niemam opcji nagrania płyty z predkoscia 52 x. tylko 48x, ale mogło by byc i 48x tylko ze przy tej predkosci nagrywa mi sie płyta az w 8 minut :( jaka moźe byc przyczyna ze tak to dług trwa ? moze chodzi o parametry komputera ? 1200 athlon,256 ram, 40 giga ? a płyta DVD nagrywałą mi sie 34 minuty tez chyba za duzo :( moze ktos cos wie ?
Odpowiedzi: 20
no pomóźcie, kazaliscie usunąc to pomóźcie :)
–––
mam na płytce, która mam do płyty głównej taki program o nazwie HPT RAID,i on pokazuje co jak jest podłączone, i z tego wynika ze chyba zle popodłączałem bo widzi tylko DYSK, sami zobaczacie na screenie
:arrow: www.ultras.aonet.pl/HPT.jpg
:?: :!: :?:
–––
mam na płytce, która mam do płyty głównej taki program o nazwie HPT RAID,i on pokazuje co jak jest podłączone, i z tego wynika ze chyba zle popodłączałem bo widzi tylko DYSK, sami zobaczacie na screenie
:arrow: www.ultras.aonet.pl/HPT.jpg
:?: :!: :?:
nie wykryło mi i co mam teraz zrobic, pomocy ?!?!?!?
usunałem dwa, robie restart
Tak – ale nie ma potrzeby usuwania obu – usuń/odinstaluj tylko ten, na którym jest nagrywarka.
czyli jak odinstaluje i zrobie restart to, powstaną spowrotem i bedą obydwa IDE pomocniczy i podstawowy na DMA tak mam to rozumiec :?:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#Wolne%20%B3adowanie%20systemu%20operacyjnego
Patrz trzecia strzałka ( :arrow: )
UPDATE:
Żesmy sie Bobi w czasie zbiegli :wink:
Patrz trzecia strzałka ( :arrow: )
UPDATE:
Żesmy sie Bobi w czasie zbiegli :wink:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728
W wolnym ładowaniu systemu wspomniane jest o tym.
W wolnym ładowaniu systemu wspomniane jest o tym.
aha no to mam XP Pro. a jak sie usuwa ten kontroler ? i czy jak usune to moge co spowrotem przywrócic ? zeby nie było gorzej niz jest ?
Windows 2000 lub XP
w2k/XP :?: czyli co to jest :?:
Jeźeli to w2k/XP to ...... usunąć kontroler IDE i zrestartować.
tak było przestawione, ale przestawiłem na DMA, zrobiłem restart, i bierzący typ trasnfeu został na PIO :( o to dowód na screenie
:arrow: www.ultras.aonet.pl/1.jpg
i wziąłem symulacje w nero przy 48x, i znów 4 minuty :( co da sie zrobic z tym DMA
:arrow: www.ultras.aonet.pl/1.jpg
i wziąłem symulacje w nero przy 48x, i znów 4 minuty :( co da sie zrobic z tym DMA
pazdzioch–wawa:
kurde i znów :( było dobrze, jak usunąłęm z dysku C 6 giga teraz na kazdym mam po pare giga wolnego, ale mówie zrobie defragmentacje dysku, zrobiłem i znów wolniej :( buffor strasznie lata, jaka moze byc tego przyczyna ??! pomózcie, juz było dobrze 2 minuty płytka sie nagrywała :(
Pewnie PIO sie ustawiło miast DMA, pisałem o tym tyle raze, źe juź mi sie nie chce.
kurde i znów :( było dobrze, jak usunąłęm z dysku C 6 giga teraz na kazdym mam po pare giga wolnego, ale mówie zrobie defragmentacje dysku, zrobiłem i znów wolniej :( buffor strasznie lata, jaka moze byc tego przyczyna ??! pomózcie, juz było dobrze 2 minuty płytka sie nagrywała :(
A ja jednak z wrodzonego optymizmu :wink: załoźę, źe jak ktoś problem przedstawia to wie co podaje.
Jakoś bowiem nie iwdze powodu by kaźdego "sprawdzać".
Poza tym ja tu tylko sprzątam, a nie problemy(?) rozwiązuję – szczególnie te z czytaniem manuali związane.
Jakoś bowiem nie iwdze powodu by kaźdego "sprawdzać".
Poza tym ja tu tylko sprzątam, a nie problemy(?) rozwiązuję – szczególnie te z czytaniem manuali związane.
Witaj kolego MarcinX dawno cię tu nie było.
To samo było z nim tu.
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=30139
Czyli Rebe jednak trzeba weryfikować co piszą.
To samo było z nim tu.
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=30139
Czyli Rebe jednak trzeba weryfikować co piszą.
Rebe:
, bo nie mozna im dowierzać ? :wink:
Rebe,ja nawet nie ufam swojej d.... ,wszystko naleźy weryfikować :mrgreen: :wink:
Czyzbyś mi – MarcinX – dawał subtelnie od zrozumienia, źe powinienem weryfikowac to co podają ....uzytkownicy, bo nie mozna im dowierzać ? :wink:
bo własnie juz wiem ze niema 52x :)
Nie ma opcji zapisu x52 bo........zapis cd max 48,cdr max 32,dvdr 16,rw i dl 8.
Manual się kłania.
Manual się kłania.