Narzędzia OPK

Witam wszystkich.
Jestem początkującym uźytkownikiem tego forum.
Mam zamiar zakupić Windows XP HE oem, dla składanego komputera. Spotkałem się z informacją, źe przy instalacji potrzebne są narzędzia OPK. Czy ktoś mi moźe napisać co to jest i czy bez nich instalacja nie jest moźliwa?
Proszę o odpowiedź.

Odpowiedzi: 4

Czyli nie powinienem mieć problemów z instalacją. Dziękuję
Rosario1
Dodano
28.12.2005 13:46:53
Z tego co widze, z OPK korzysta producent przygotowujac komputer z systemem do sprzedazy, a skoro Ty skladasz sprzet samodzielnie, kupujesz osobno wersje OEM, nie bedziesz mial z tym stycznosci.
EL NINO
Dodano
28.12.2005 13:30:32
Dziękuję za odpowiedź, jednak moje wątpliwości pojawiły się po przeczytaniu informacji z tej właśnie strony. Pisze tam, źe narzędzia OPK są dołączne do trójpaków z Wndowsem, natomiast nie są dołączane do opakowań pojedynczych. Zatem wnioskuję, źe jest to dodatkowa płyta z jakimiś narzędziami ułatwiającymi preinstalację. Teraz nie wiem czy w tej wersji programu jest instalacja utrudniona, czy są jakieś specjalne warunki do spełnienia – jednym słowem czarna magia. Dlatego pytałem czy moźna zainstalować ten system bez takich narzędzi.
Rosario1
Dodano
28.12.2005 13:20:13
Narzedzia OPK to nie np. mlotek, przecinak, kombinerki i srubokret :wink: . To znajdujacy sie na tej samej co system plytce zestaw instrukcji, filmow i kilku programikow pomocnych przy instalacji czy preinstalacji systemu – OEM Preinstallation Kit (OPK).
Informacje na temat OPK z pewnoscia znajduja sie na stronach M$.
EL NINO
Dodano
28.12.2005 12:39:14
Rosario1
Dodano:
28.12.2005 11:54:33
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1