Narzędzia adinistracyjne - problem

W sumie to mam 2 problemy Pierwszy to taki że czasami z nieznanych przyczyn wyłącza mi się laptop ot tak sobie nie wyskakuje błąd tylko się wyłącza całkowicie bez restartu zacząłem szukać przyczyny i dotarłem do następnego problemu nie mam dostępu do narzędzi administracyjnych z panelu sterowania do samych narzędzi mogę wejść ale dalej już nie a głownie chodzi o podgląd zdarzeń a jak próbuje go uruchomić wyskakuje mi komunikat --------------------------- C:\WINDOWS\system32\eventvwr.msc --------------------------- C:\WINDOWS\system32\eventvwr.msc Odmowa dostępu. --------------------------- OK --------------------------- przy pozostałych narzędziach również jest dostęp tylko do Źródło danych (ODBC) Proszę o pomoc bo nie wiem co mam zrobić czy jest jakiś ratunek czy został tylko reinstal systemu

Odpowiedzi: 3

udało mi się uruchomić podgląd zdarzeń jako plik eventvwr.exe, a nie*.msc częstym błędem jest coś takiego Przeglądarka główna odebrała anons serwera z komputera TWOJSTARY. Komputer ten zachowuje się tak, jakby był przeglądarką główną dla domeny w transporcie NetBT_Tcpip_{E36D54E1-43A7-4DCA. Przeglądarka główna właśnie jest zatrzymywana albo wymuszany jest wybór. Jako źródło pisze MrxSmb
al_er
Dodano
04.12.2008 01:30:52
konto to administrator komputera
al_er
Dodano
04.12.2008 01:19:07
A twoje konto użytkownika ma uprawnienia administratora?
Aves81
Dodano
03.12.2008 23:24:05
al_er
Dodano:
03.12.2008 22:31:06
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1