Naprawa Windowsa
Mam problem. Po intalacji Pingwina(linux:ja 2:0)i próbie jego deinstalacji trochę namieszałem, i wskrócie zmieniiłem system zapisu plików. Znowu jest fat32. Podaję to dla pewności, bo problem jest taki, źe jak chcę naprawić Windowsa to muszę coś wpisać C:\WINDOWS i co mam teraz wpisać? Post jest chaotyczny, ale jestem kompletnym noobem w kwestii informatyki. I jeszcze jak usunąć ten niebieski ekranik z wyborem systemu operacyjnego, który mam po zainstalowaniu Linuxa? Sprecyzuje, pytanie brzmi
1. C:/Windows
Do której instalacji systemu Windows chcesz sie zalogować
(Jeśli chcesz anulować, naciśnj Enter)?
Odpowiedzi: 9
O ile HDD=0 to PM–WDC WD800JB–OOJ, to tak właśnie zrobiłem, ale komunikat o błedzie wyskakuje m zawsze kiedy ustwiam w Boocie HDD przed CD. Czy ponowna instalacja windy jest konieczna? Wolałbym tego uniknąć...
EDIT
Tak sobię myślę, źe mogłem coś skonocić z partycjami. Jak powinna być opisana partycja z windowsem, jaki punkt zaczepienia?
EDIT
Tak sobię myślę, źe mogłem coś skonocić z partycjami. Jak powinna być opisana partycja z windowsem, jaki punkt zaczepienia?
Ustawiasz w BIOSie w dziale Advanced BIOS Features opcje: First Boot Device na HDD–0, Second Boot Device na Floppy, Third Boot Device na CDRom
PS: Sorki za błędy, ale piszę szybko
PS: Sorki za błędy, ale piszę szybko
Jak wyjmuję płyte z Windowsem i włączam kompa, to po chwili pojawia się
Bend dysku
Nacisnij jakis klawisz, aby zresetowac
A jak coś wcisnę, to znowu pojawia się to samo. Komp zachowuje się ogólnie dziwnie, jak ustawiam pierwszy boot z hdd, to wyskakuje mi ten sam komunikat, nawet jak płyta jest w środku. I co mam do diabła wcisnąć w menu naprawiania windowsa? Tamta komenda nie dała źadnych efektów. Proszę o pomoc.
Bend dysku
Nacisnij jakis klawisz, aby zresetowac
A jak coś wcisnę, to znowu pojawia się to samo. Komp zachowuje się ogólnie dziwnie, jak ustawiam pierwszy boot z hdd, to wyskakuje mi ten sam komunikat, nawet jak płyta jest w środku. I co mam do diabła wcisnąć w menu naprawiania windowsa? Tamta komenda nie dała źadnych efektów. Proszę o pomoc.
down_z_kosmosu:
Ja ciagle nie mogę wejść do Windowsa
Bo ?? Komunikaty jakieś ??
no i mam nowy rekord rozruchowy, ale po co mi to?Ja ciagle nie mogę wejść do Windowsa(nie napisałem tego, ale piszę te posty z kompa rodziców :oops: )
Wpisz fixmbr
Jak wpisuję 1 to wyskakuje źe to nieznana komenda, i źe mogę wpisać HELP(przyda mi się to jak rybie rower)
down_z_kosmosu:
Wpisujesz 1 i wciskasz Enter
W jaki sposób mam wybrać instalację nr 1?
Strona 1 / 1