naprawa windows xp prof sp2
przy próbie naprawy win xp prof sp2 z plyty pojawia sie komunikat "instałator wykrył masowe urządzenie do przechowywania danych, dostarcz sterowniki do tego urządzenia w następnym kroku instalacji"
tyle ,źe nic później nie rząda, po skonczeniu instalacji(naprawy systemu)wyswietla ze instalacja przebiegla pomyślnie.ale po restarcie kompa system nie działa nawet w trybie awaryjnym:(
pomogła tylko ponowna instalacja wraz z formatem
mam sampron 2.8 512ram hdd120gb (ntfs)
tyle ,źe nic później nie rząda, po skonczeniu instalacji(naprawy systemu)wyswietla ze instalacja przebiegla pomyślnie.ale po restarcie kompa system nie działa nawet w trybie awaryjnym:(
pomogła tylko ponowna instalacja wraz z formatem
mam sampron 2.8 512ram hdd120gb (ntfs)
Odpowiedzi: 4
W BIOS'ie chyba jest wporzadku Za bardzo sie nie znam ale podstawy tak)
ta sytuacja sie dzieje tylko przy naprawie bez formatu dyska. Jak zrobię format to jest ok. A i to samo sie dzieja na laptopie dziewczyny a ona wogule nie ma SATA. moze płytke z win mam jakoś trafioną?
Bios PHoenix ASUS A7N8X–E Deluxe ACPI BIOS Rev 1012
Typ BIOS'u Award Phoenix–Award BIOS v6.00PG
hmmm... kurde nikt niewie jaka jeszcze moźe być tego błędu przyczyna...?
ta sytuacja sie dzieje tylko przy naprawie bez formatu dyska. Jak zrobię format to jest ok. A i to samo sie dzieja na laptopie dziewczyny a ona wogule nie ma SATA. moze płytke z win mam jakoś trafioną?
Bios PHoenix ASUS A7N8X–E Deluxe ACPI BIOS Rev 1012
Typ BIOS'u Award Phoenix–Award BIOS v6.00PG
hmmm... kurde nikt niewie jaka jeszcze moźe być tego błędu przyczyna...?
Pewnie jakaś RAID–owa opcja SATA w BIOS–ie aktywna ,a i kolejność startu dla tych kontrolerow ustawiona . Rzuć okiem do manuala i sprawdź czy SATA trzeba wyłaczyć czy tylko ustawienia zmienić.
Żółty:
A płyta główna jaka ?? HDD jaki (ATA, SATA ??) ?? Gdzie podłączony ??
płyta asus a7n8x–e deluxe
hdd seagate baracuda "master" 2 partycje ATA, port ide kanał podstawowy,ultra dma tryb 5.
A płyta główna jaka ?? HDD jaki (ATA, SATA ??) ?? Gdzie podłączony ??
Strona 1 / 1