Naprawa dysku twardego

Niedawno zepsul mi sie dysk twardy IBM DESKSTAR 120 GB. Niestety troche wczesniej ulamalem przypadkowo pin, wiec starcilem gwarancje na niego i nie wiem, co mam teraz z nim zrobic. Nie mam za duzo kasy i szkoda jest mi wywalic taki dysk (lub sprzedac na allegro za smiesznie niska cene), dlatego chcialbym go naprawic. Zepsula sie albo elektronika albo silniczek napedzajacy talerze i nie jestem w stanie sam go naprawic.

Dlatego zwracam sie do Was z prosba o podanie adresow firm naprawiajacych dyski (o ile takie istnieja).

Za kazde info bede bardzo wdzieczny

Odpowiedzi: 5

no wlasnie boje sie tej "drobnej" oplaty :wink:

ale chyba tak zrobie

moj dysk to IBM DESKSTAR 120 GB 7200 rpm, 2 mb cache

mam tez inne roziwazanie : kupic uszkodzony dysk na allegro (ok 50 zl) i wyrwac z nigo pin i przykleic do swojego dysku (tak zeby nic nie bylo widac) i oddac znowu na gwarancje. Nie wiem tylko czy w sklepie nie zapisuja tego czy ktos juz byl z reklamacja czy nie ?
The_judge
Dodano
05.09.2003 00:22:15
popytaj sie w serwisie IBM'a – powinni ci wymienic (naprawic) eletrkonike za "drobna" oplata ;)
B3T0N
Dodano
05.09.2003 00:15:07
The_judge:
nie, pin to male piwo. To akurat sam umiem naprawic :wink:

chodzi mi o to :
Zepsula sie albo elektronika albo silniczek napedzajacy talerze i nie jestem w stanie sam go naprawic.

niedocytalem :/

drozej wyniesie cie odzyskiwanie danych niz ten dysk warty (chyba ze masz jakies cenne dane ) , podaj dokladny model dysku to popytam sie tu i tam czy nie da sie zalatwic elektroniki do dysku – silnik raczej nie padl – one sa trwale – elektronika pada : /
B3T0N
Dodano
05.09.2003 00:14:19
nie, pin to male piwo. To akurat sam umiem naprawic :wink:

chodzi mi o to :
Zepsula sie albo elektronika albo silniczek napedzajacy talerze i nie jestem w stanie sam go naprawic.
The_judge
Dodano
04.09.2003 23:29:38
idziesz do pierwszego lepszego elektronika i ci przelutuje za 20–50zl to co tam ci sie pobrechtalo ... (jezeli chodzi o ten pin))
B3T0N
Dodano
04.09.2003 22:19:01
The_judge
Dodano:
04.09.2003 19:14:12
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1