napędy cd–rom

Witam
moj problem polega na tym iz moje dwa napędy które funkcjonowały zawsze normalnie bez zarzutu 3 dni temu zdechły obydwa. Zdechły ale nie do konca system je normalnie widzi jak robie wysuń to działa problem się zaczyna gdy wkładam płytę – wkładam i nic napedy stoją nie kręcą / spradziłem je od strony technicznej działają u innych taśma teź jest ok system nie sygnalizuje zadnego błędu. Zaktualizowałem takze firmware – teź nic
Bedę wdzięczny za pomoc

Odpowiedzi: 8

miałem taki sam DING, nic nie pomogło , została Ci pewnie tylko płyta z Win XP i opcja napraw, u mnie pomogla, reszta zabiegów niestety nie, wszystkie fora – zawarte tam porady w tym momenie ni epomogły, system widział napędy lecz nie czytał płyt, ale płytę z muzyką moźna było odpacić poprzez WinMplayer :?: nie wiem co się stało ::: ale przy pomocy płyty instalacyjnej uźyłem opcji naprwa i ;) (nie mylić z konsolą odzyskiwaniwa)
Faker
Dodano
30.08.2005 23:20:42
Sciagnij i odpal tego "Repair–a" –> http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c680a7b6–e8fa–45c4–a171–1b389cfacdad&DisplayLang=en

Nie gwarantuje sukcesu, ale to nic nie kosztuje.
EL NINO
Dodano
27.08.2005 18:48:24
pieklik:
wszystko co zanalazłem to usunięcie z klucza Upperfilters i Lowerfilters
zrobiłem i nic nie pomogło bo moj system widzi te napędy tak jak widział tylko nie widz płyt w cd–romach . Nowe sterowniki aspi teź nic nie dają
w biosie teź je widać napędy .

Jeśli instalator XP np czy inna bootująca płyta Ci nie wystartuje to pozostaje czyszczenie lub wymiana napędów.
Jeśli wystartuje to jesli nie moźna "przywracania zapodać pozostaje naprawa systemu z instalatora XP IMO
Seeker
Dodano
27.08.2005 16:11:40
wszystko co zanalazłem to usunięcie z klucza Upperfilters i Lowerfilters
zrobiłem i nic nie pomogło bo moj system widzi te napędy tak jak widział tylko nie widz płyt w cd–romach . Nowe sterowniki aspi teź nic nie dają
w biosie teź je widać napędy .
pieklik
Dodano
27.08.2005 13:16:48
zainstaluj sterowniki ASPI
kamaa
Dodano
27.08.2005 13:08:16
Poszukaj w archiwum postów pod kątem Upperfilters i Lowerfilters
Seeker
Dodano
26.08.2005 23:46:53
Tak system czyściutki

nie wiem czy to moze mieć co z tym wspolnego ale usuwałem z rejestru pewien formant active

moze cos podciąłem przez przypadek nie wiem
pieklik
Dodano
26.08.2005 22:10:53
pieklik:
Witam
moj problem polega na tym iz moje dwa napędy które funkcjonowały zawsze normalnie bez zarzutu 3 dni temu zdechły obydwa. Zdechły ale nie do konca system je normalnie widzi jak robie wysuń to działa problem się zaczyna gdy wkładam płytę – wkładam i nic napedy stoją nie kręcą / spradziłem je od strony technicznej działają u innych taśma teź jest ok system nie sygnalizuje zadnego błędu. Zaktualizowałem takze firmware – teź nic
Bedę wdzięczny za pomoc

A sprawdzałeś dysk AntyVirem ??
ToMi_16
Dodano
26.08.2005 21:34:51
pieklik
Dodano:
26.08.2005 20:13:57
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1