Nakładka XP

Zrobiłem aktualizację z XP z SP1 na XP z SP2...i tu zaczęły się kłopoty:( Nie mogę wogóle uruchomić systemu. Teraz myślę jak ratować dane z dysku c: (przedewszystkim chodzi mi o ustawienia, konta, hasła itp itd: gadugadu, skype, na stronach www, oraz wszystkie emaile z Outlook Express notabene z 3 lat)...RATUJCIE PROSZE. Pojawia się niebieski ekran i komunikat:OOP "pojawił się problem i system windows został zamkniety..... ..... STOP: 0x0000007B (0xF7c4A640, 0x00000034, 0x00000000, 0x00000000)

Odpowiedzi: 6

Jeżeli masz zamiar formatować dysk to skopiuj sobie na inny dysk (bądź nośnik) dane z folderu %systemroot%\documents and settings\[nazwa twojego konta]\dane aplikacji\ foldery z ustawieniami które chcesz mieć później. GG jest w hierarchii katalogów wyżej. Co do outlook'a to nie wiem gdzie trzyma dane ale wydaje mi się że tez w katalogu %systemroot%\documents and settings\[nazwa twojego konta]\dane aplikacji\ PS. Dodam że w tym katalogu ..\[nazwa twojego konta]\dane aplikacji są ustawienia, zakładki mozilli. tlen.pl i innych programów z [u]twojego profilu[/u]
raczek1990
Dodano
24.02.2008 23:02:27
  • domin45670 25.02.2008 01:19:02

[quote=raczek1990] Co do outlook'a to nie wiem gdzie trzyma dane ale wydaje mi się że tez w katalogu %systemroot%\documents and settings\[nazwa twojego konta]\dane aplikacji\ [/quote] root\Documents and Settings\[nazwa użytkownika]\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\{rząd jakichś cyfr}\Microsoft\Outlook Express

Zależy jakiego masz XP'ka jak home to nie da rady w trybie normalnym - trzeba windowsika uruchomić w trybie awaryjnym. I tam dopiero wybrać prawym klawiszem folder/plik i wtedy będzie dostępna zakładka [i]Zabezpieczenia[/i]. Być może trzeba będzie zrobić to na koncie admina ale raczej nie. W XP Pro jest dostępna od razu bez wydziwiania.
winhelp
Dodano
24.02.2008 22:51:31
Zainstalowałem świeżego windowsa na c:/ ale bez formatowania...co prawda wszystko wygląda jak po formacie ale z tymi wyjątkami że foldery w katalogach zostały po staremu tzn. program files i inne....z tymże niestety np. OutlooeExpres jest zupelnie czysty, i programy na nowo musze instalowac:(...CZY DA SIę ODZYSKAC DANE Z Outlooka, gg, skype, zakladki oraz hasla z Mozilli?...bo to wszysko jest dla mnie najwazniejsze, sa to dane z kilku lat!
fluor
Dodano
24.02.2008 20:12:06
Mam rozumieć, że zainstalowałes obok jeszcze raz windowsa? Jeżlei tak to to co się da poimportuj opcjami programów, a to do czego się trzeba fizycznie dostać załatwisz poprzez przejęcie uprawnień ( przyklejony w tym dziale FAQ pewnie zawiera stosowną poradę ).
Rebe
Dodano
24.02.2008 19:45:53
  • fluor 24.02.2008 20:26:01

[quote=Rebe]Mam rozumieć, że zainstalowałes obok jeszcze raz windowsa? Jeżlei tak to to co się da poimportuj opcjami programów, a to do czego się trzeba fizycznie dostać załatwisz poprzez przejęcie uprawnień ( przyklejony w tym dziale FAQ pewnie zawiera stosowną poradę ).[/quote] Gdzie sa te wlasciwosci obiektu i zabezpieczenia??

Ratujcie proszę. Zainstalowałem na świeżo (bez formatowania) na c: system, i teraz chcę przywrócić wszystko z OutlookaExpresa, GG, Skype, zakładki i wszelkie hasła do stron w Mozilli...czy da się to wszystko, a przynajmniej część uratowac?
fluor
Dodano
24.02.2008 19:23:27
Zaraz wyjdzie, że jakie S-ATA czy coś w tym stylu. Jeżeli tak to jest jakaś szansa, że "odświeżenie" drivera kontrolera wystarczy ( czytaj: reinstalacja z podaniem F6 ). Jest oczywiście i tka możliwość, że isę dysk sypnął ( i to wcale nie koniecnzie fizycznie ) i zwykły chkdsk mu wystarczy ( o ile dojście do konsoli będzie. Gdybyś się obruszał na ogólność opisów to.... opis błedu mogłem sobie w googlach przeczytać, niestety dla Ciebie w niedziele nie wróżę. Oczywiście mółbym się trzymać sciśle postu i napisać "no to myśł dalej". PS. Co gadają narzędziówki producenta HDD, ew. jakiś monitor S.M.A.R.T, nt. jego stanu?
Rebe
Dodano
24.02.2008 17:21:04
fluor
Dodano:
24.02.2008 15:28:22
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1