nakładka Vista Inspirat 1.1 na XP
Witam wszystkich forumowiczów,mam następujący problem chciałem troche upiększyć swojego windowsa i zajnstalować nakładkę Vista Inspirat 1.1 mój problem polega na tym źe za czorta nie mogę ściągnąć tej instalki.Próbowałem z róźnych stron i qpa dochodzi do 19,6 Mb i się zatrzymuje,moźe ma ktoś sprawdzonego linka skąd moźna to ściągnąć bez problemów.Za pomoc z góry wielkie dzięki i pozdrawiam.
Odpowiedzi: 20
a spróbuj ze strony www.megapliki.pl
Uruchamiasz skrypt (dyski.vbs) i nie wpisujesz nic. Poprostu klikasz ok i tyle.
@gusioo moźesz mi powiedzieć jak mam przywrocic spowrotem oryginalne ikonki??
z gory dzieki
z gory dzieki
Witam!
Mam takie pytanko...
Ściągnąłem i wszystko gitez majonez. Pasek zadań jest natomiast koloru srebrnego. A chciałbym mieć czarny. (jak to na screenach widoczne jest :P) No i jak to uczynić...?
Mam takie pytanko...
Ściągnąłem i wszystko gitez majonez. Pasek zadań jest natomiast koloru srebrnego. A chciałbym mieć czarny. (jak to na screenach widoczne jest :P) No i jak to uczynić...?
Kilka postow wyzej
wozniak:
Wszystkie ikonki sie zmieniaja wystrczy PPM–> Właściwosći–>Wyglada–>Zaawansowane–>elementy wybrac ikona i zmienic jej rozmiam np.28 i wszystkie ikonki są z visty!!
miklosz69:
No wlasnie,co z tymi folderami itp? Da sie to jakos zmienic,bo opcja Moja aktualna kompozycja nie dziala.
Chodzi Ci o ikony?
No wlasnie,co z tymi folderami itp? Da sie to jakos zmienic,bo opcja Moja aktualna kompozycja nie dziala.
konkord:
Mozliwe, ze wynika to z programu
Co przez to rozumiesz?
Wydaje mi sie, ze np. pasek tytulowy jest w jakies szlaczki. Mozliwe, ze po prostu ciagnie to z katalogu programu i jest wszystko tak ustawione, ze uzytkownik nie ma raczej wielkich mozliwosci do modernizacji tego. Tak mi sie wydaje.
Mozliwe, ze wynika to z programu
Co przez to rozumiesz?
Mozliwe, ze wynika to z programu.
dzięki Panowie,ikony się zmieniły ale mam jeszcze jedno pytanie,dlaczego nie mogę po naciśnięciu PPM–właściwości–wygląd zmienić sobie wyglądu paneli tak jak tobyło do wyboru styl klasyczny albo XP.
Wszystkie ikonki sie zmieniaja wystrczy PPM–> Właściwosći–>Wyglada–>Zaawansowane–>elementy wybrac ikona i zmienic jej rozmiam np.28 i wszystkie ikonki są z visty!!
konkord:
jeszcze pytanie do ludzi którzy mieli styczność z tą nakładką,jak pozmieniać ikony na pulpicie źeby zamiast tych systemowych były te z Vista Inspirat.
U mnie sa po zmianie ich wielkosci. Po prostu na poulpicie PPM –> Ustawienia –> Wyglad –> Zaawansowane.
jeszcze pytanie do ludzi którzy mieli styczność z tą nakładką,jak pozmieniać ikony na pulpicie źeby zamiast tych systemowych były te z Vista Inspirat.
Seeker:
Gusioo zadziałało , ale nie dla ikon folderów , dysków i napędów. Pliki txt i inne zmieniło na domyślne – póki co dzięki :)
Tutaj masz dla dysków, zapisz jako dyski.vbs i sru ;) :
Option Explicit
Set WSHShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
Dim WSHShell, n, p, p1, p2, t, cn, itemtype, Mybox, Title
p = "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Icons\"
p = p & "8"
itemtype = "REG_SZ"
n = ""
WSHShell.RegWrite p, n, itemtype
p1 = "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Icons\"
n = WSHShell.RegRead(p1 & "8")
t = "Change Your Hard Drive Icon "
cn = InputBox("Type the Exact Path (follow by example) F:\My Icons\nameoficon.ico", t, n)
If cn <> "" Then
WSHShell.RegWrite p1 & "8", cn
End If
Title = "Your Hard Drive Icons have been changed. Reboot for the changes to take effect." & vbCR
Title = Title & "" & vbCR
Title = Title & "To set back to default, run the script again and leave the entry blank, reboot." & vbCR
MyBox = MsgBox(Title,4096,"Finished")
ach,dopiero teraz stargałem ,instalacja i.... kurde nawet toto fajne jest, z tego co wiem to jest gratisowe,póki co zostane na tej nakładce, a co poszpanować troche moźna.Systema nic nie zamula,a mam tylko P4 2.6 ghz i 320 ramu,Grafa NVidia GForce FX 5500 128 Mb.Co do ikon teź mi się na pulpicie nie zmieniły tylko ten dodatkowy pasek u góry,jakby ktoś wiedźał jak zmienić tą reszte tobym wdzięczny był bardzo.Pozdrawiam
To jak zmienic te ikony??
W roli oceny. Na pierwszy rzut oka nakladka jest bardzo fajna. Na drugi tez... Ona wogule jest great. Male pytanie tylko. Darmowa jest pelna wersja czy 30–dniowa??
Gusioo zadziałało , ale nie dla ikon folderów , dysków i napędów. Pliki txt i inne zmieniło na domyślne – póki co dzięki :)
Seeker:
...
Zapisz jako ikony.vbs i nie wpisuj nic – tylko dwa razy na OK niciśnij
Option Explicit
Set WSHShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
Dim WSHShell, n, p, p1, p2, t, cn, itemtype, Mybox, Title, vbdefaultbutton
p = "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Icons\"
p = p & "3"
itemtype = "REG_SZ"
n = ""
p = p & "4"
itemtype = "REG_SZ"
n = ""
p1 = "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Icons\"
n = WSHShell.RegRead(p1 & "3")
t = "Change the Folder Icon "
cn = InputBox("Type the Exact Path (follow by example) F:\My Icons\nameoficon.ico", t, n)
If cn <> "" Then
WSHShell.RegWrite p1 & "3", cn
End If
n = WSHShell.RegRead(p1 & "4")
t = "Change the Opened Folder Icon"
If cn <> "" Then
WSHShell.RegWrite p1 & "4", cn
End If
Title = "Your Folder Icons have been changed. Reboot for the changes to take effect." & vbCR
Title = Title & "" & vbCR
Title = Title & "To set back to default, run the script again and leave the entries blank, reboot." & vbCR
MyBox = MsgBox(Title,64,"Finished")
VisitKelly's Korner
Sub VisitKelly's Korner
If MsgBox("This script came from the Tweaks Section of Kelly's Korner" & vbCRLF & vbCRLF & "Would you like to visit Kelly's Web Site now?", vbQuestion + vbYesNo + vbDefaultButton, "Visit Kelly's Korner") =6 Then
wshshell.Run "http://www.kellys–korner–xp.com/xp_tweaks.htm"
End If
End Sub