Najdłuźszy czas pracy kompa...
Witajcie...
Jak najdluzej mieliscie wlączonego kompa bez restartowania... ??? :>
Jak najdluzej mieliscie wlączonego kompa bez restartowania... ??? :>
Odpowiedzi: 20
U mnie chodzi max.15h
Nie dlatego,źe mi go szkoda tylko szkoda mi kasy na prąd.A tak wogóle gdyby prąd był tańszy to bym go wogole nie wyłączał poszłoby mu na zdrowie.
Z kompem jak z źarówką>>im częściej zapalana tym jej źywotność sie skraca 8)
Nie dlatego,źe mi go szkoda tylko szkoda mi kasy na prąd.A tak wogóle gdyby prąd był tańszy to bym go wogole nie wyłączał poszłoby mu na zdrowie.
Z kompem jak z źarówką>>im częściej zapalana tym jej źywotność sie skraca 8)
Mój chodził raz 7 dni bez przerwy.
ale wy łapiecie za słówka,boshe... :lol:
To sie jawnie nazywa ZARZYNANIE KOMPA w mniejszym czy większym stopniu...(no chyba źe macie stare kompy i wam nie zaleźy na tym jak bedzie sie sprawował w przyszłości –to co innego)
To sie jawnie nazywa ZARZYNANIE KOMPA w mniejszym czy większym stopniu...(no chyba źe macie stare kompy i wam nie zaleźy na tym jak bedzie sie sprawował w przyszłości –to co innego)
Jak coś ściągam, zostawiam włączone na noc.. i najczęśąciej przez cały czas przcuje. Nie wiem, jaki rtekord... z 2 tygosnie... Ale czasem trzeba robic resety, cos sie instaluje itd..
gdyby nie to, ze moj komp jest polaczony z serwerem starszego, to tez by hulal, a tak, starszy cyk i netu nimam :evil:
Hmmm.. Wlasciwie to troszke przerazony jestem tym co tu piszecie.. :shock: Wy tak serio te swoje kompy zarzy :?: nacie?? Moj chodzi najwyzej 15 godzin i szlus. Przeciez wszystko ma swoja wytrzymalosc. :!: A poza tym.. Jakie Wz rachunki za swiatlo placicie??? :twisted:
Rebe:Ad@$:
Ja w ogóle nie zamykam kompa :wink: Nie ma takiej potrzeby... Noo, chyba źe jest
Ja teź nie zamykam– nie chce mi się go do szafy wstawiać :mrgreen:
Mnie się nie zamyka ani tak, ani tak (płyta nie obsługuje ACPI, a BIOSu nie ma nowszegoi to juź mój problem ):wink:
Yh a ja zawsze oszczedzalem prace komputera,gdyz zrodzil mi sie,jak widze z dyskusji, stereotyp, ze komputer po okolo 12h powinien odpoczac.
To teraz moje nastawienie sie zmieni 8)
To teraz moje nastawienie sie zmieni 8)
Mój komp chodził przez 2 tygodnie (stary komp, czyli kiepski). Potem nie wytrzymałem napięcia... Ciął się strasznie ;–)
Ad@$:
Ja w ogóle nie zamykam kompa :wink: Nie ma takiej potrzeby... Noo, chyba źe jest
Ja teź nie zamykam– nie chce mi się go do szafy wstawiać :mrgreen:
Przeciez to dzial OT :wink: .Blizzard:Widze ze OT sie robi :lol: :lol:
No chyba ze nie jest – ze sparafrazuje Ad@$ia :P .
Widze ze OT sie robi :lol: :lol:
U mnie najdluzej komp pracowal 4 dni i chyba w najblizszym czasie nie mam zamiaru pobijac tego "rekordu"
:lol: :lol:
U mnie najdluzej komp pracowal 4 dni i chyba w najblizszym czasie nie mam zamiaru pobijac tego "rekordu"
:lol: :lol:
piesogrodnika:ja najdluzej mialem wlaczonoego non stop chyba z miecha ;P
Rebe:PgX – nic mu się nie stanie innego niź w wypadku uźywania z przerwami – przy wskazaniu na okolicnzosci wyźej podane nawet przeciwnie.
Włąśnie o to mi chodziło :wink:
SLAY3R:Chyba coś z czytaniem, a raczej z przetwarzaniem danych, komórki (sztuk 3) nie wyrobiły i tak wyszło hehe.
Ja juz wiem czemu ty masz tak malo tych komórek :twisted: :lol: :P
Chyba coś z czytaniem, a raczej z przetwarzaniem danych, komórki (sztuk 3) nie wyrobiły i tak wyszło hehe.
IMHO włączanie i wyłączanie monitora to za duźo roboty jest – tyle energi trzeba spalić źeby wcisnąć przycisk.
IMHO włączanie i wyłączanie monitora to za duźo roboty jest – tyle energi trzeba spalić źeby wcisnąć przycisk.
SLAY3R – coś z czytaniem, czy naprawdę do szukania ufo monitora uzywasz ? :lol: :wink:
Rebe:Na dobrą sprawę po co on komu w nocy?
A np. źeby ufoludków w kosmosie szukać :mrgreen: jakby ich na ziemi brakowało :? :wink:
zajaffka – najbardziej stresogenne dla sprźetu jest jego właczenie. W konsekwencji praca ciągła – przy ząłoźeniu prawidłowego chłodzenia jest zdecydowanie bezpieczniejsza niz "zabawa" przyciskiem power.
Zuzyvcie monitora powiadasz ? – Mhm, moźe, ale przecięz po pierwszem oźan monitor w standby postawić, albo i go w ogóle wyłaczyć. Na dobrą sprawę po co on komu w nocy?
PgX – nic mu się nie stanie innego niź w wypadku uźywania z przerwami – przy wskazaniu na okolicnzosci wyźej podane nawet przeciwnie.
Zuzyvcie monitora powiadasz ? – Mhm, moźe, ale przecięz po pierwszem oźan monitor w standby postawić, albo i go w ogóle wyłaczyć. Na dobrą sprawę po co on komu w nocy?
PgX – nic mu się nie stanie innego niź w wypadku uźywania z przerwami – przy wskazaniu na okolicnzosci wyźej podane nawet przeciwnie.
Od grzania to sa Wiatraki (coolery) a od kolorków....kredki :D
Jak komuś nieprzeszkadza odgłos pracującego komputera w nocy to nie widze problemu.
Mnie osobiście trochę przeszkadza więc wyłączam na noc – chyba źe coś zciągam i mam dobry transfer wtedy zarza mi się zostawić na noc.
Jak komuś nieprzeszkadza odgłos pracującego komputera w nocy to nie widze problemu.
Mnie osobiście trochę przeszkadza więc wyłączam na noc – chyba źe coś zciągam i mam dobry transfer wtedy zarza mi się zostawić na noc.
Ale ja się pytałem (i nadal oczekuję na odpowiedź) powaźnie, co się takiemu komputerowi moźe stać jeźeli on długo pracuje :?: :twisted:
Jakie kolorki? jakie grzanie? :? nie rozumiem tego za bardzo :?
Jakie kolorki? jakie grzanie? :? nie rozumiem tego za bardzo :?