nagrywarka/pio–dma problem
wiem, ze byly juz tu podobne tematy, ale nie znalazlem w nich odpowiedzi. No wiec w menedzerze urzadzen we wlasciwosciach nagrywarki mam ustawione dma jezeli dostepne a nagrywarka dalej chodzi na pio! Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, moze jest jakis prog do wlaczania dma? Na drugim systemie wszystko jest ok, a w menedzerze jest udma2.
Odpowiedzi: 8
troche to dziwne ale w windowsie pokazuje multi–word dma tryb 2 i wszystko dziala ok a jak zmienie na pio to sie komp muli
Miałem nie pisać w tym postcie , ale słuchać hatko.
Spróbuję sie dostosować i napiszę w00t dlatego nie masz DMA bo ...masz LG
Ps.Wystarczy kurna wpisać gce–8160b w google i na 1 miejscu wyskakuje dlaczego – nawet nie trza strony otwierać :?
Spróbuję sie dostosować i napiszę w00t dlatego nie masz DMA bo ...masz LG
Ps.Wystarczy kurna wpisać gce–8160b w google i na 1 miejscu wyskakuje dlaczego – nawet nie trza strony otwierać :?
Przy LG nie zawsze to pomaga, moźe problem powrócić.
Przy LG nie zawsze to pomaga, moźe problem powrócić.
ASPI 4.71.2 – swieza wersja –> dalej pio
odinstalowanie nagrywarki + restart –> dalej pio
odinstalowanie pomocniczego kanalu ide + restart –> multi–word dma tryb 2 :D
yay! dzieki ! naprowadziles mnie na dobry trop :D.
odinstalowanie nagrywarki + restart –> dalej pio
odinstalowanie pomocniczego kanalu ide + restart –> multi–word dma tryb 2 :D
yay! dzieki ! naprowadziles mnie na dobry trop :D.
[quoNie wiem dlaczego tak sie dzieje, moze jest jakis prog do wlaczania dma? Na drugim systemie wszystko jest ok, a w menedzerze jest udma2.te]
Drugi system, problem w XP nie wiem.
Jeśli XP wgrać nowe ASPI 4.71.2 lub w menadzeźe urządzeń odinstalować nagrywarke restart i niech system wykryje ją ponownie.
Drugi system, problem w XP nie wiem.
Jeśli XP wgrać nowe ASPI 4.71.2 lub w menadzeźe urządzeń odinstalować nagrywarke restart i niech system wykryje ją ponownie.
to jest lg gce–8160b
Jak LG to tak ma być,ewentualnie jaki to model od tego trzeba zacząć.
Strona 1 / 1