nagrywarka wypala 11%
Mam pytanko, co moźe byc przyczyną, źe nagrywarka zawiesza system po wypaleniu 10–11% płyty. Myślałem źe zasilacz słaby ale na tym sprzęcie wypaliłem juź kilkanaście płytek i było wszysko ok. Próbowałem równieź kilkoma programami zawsze to samo. Proszę o rady.
Odpowiedzi: 4
Dzięki TuneR za pomoc, twoja rada powala z nóg nawet takich twardzieli jak ja. Nie jestem zbyt mocny w kompach ale ty chyba teź. Gdyby nagrywarka była na gwarancji to co twoim zdaniem zrobił bym ?
SLAY3R i Pawek dzięki za radę, wymieniłem zasilacz i przeinstalowałem ASPI, jest teraz OK (powiem szczerze, źe nie wiem co pomogło ale jeszcze raz dzięki)
SLAY3R i Pawek dzięki za radę, wymieniłem zasilacz i przeinstalowałem ASPI, jest teraz OK (powiem szczerze, źe nie wiem co pomogło ale jeszcze raz dzięki)
Ja mialem podobny problem na moim LiteOn, tez przy jakims procencie wypalania wyskakiwal blad. Nie bawilem sie w zadne programiki tylko zanioslem nagryware do serwisu gdzie wymienili ja na nowa 8)
Uźywam tego: nie zauwaźyłem źadnych problemów z systemem.
Sposób instalacji:
1. dumpaspi.bat
2. killaspi.bat
3. restart systemu
4. instaspi.bat
5. restart systemu
Teraz sprawdź czy dobrze się zainstalował np. w nero infotool.
BTW. Widziałem poprawki do systemu odnośnie nagrywania płyt cd na www.windowsupdate.com
Sposób instalacji:
1. dumpaspi.bat
2. killaspi.bat
3. restart systemu
4. instaspi.bat
5. restart systemu
Teraz sprawdź czy dobrze się zainstalował np. w nero infotool.
BTW. Widziałem poprawki do systemu odnośnie nagrywania płyt cd na www.windowsupdate.com
dzieki za radę nie znalazlem usera z takim problemem ale poczytałem trochę o ASPI. Przyznam źe nie wiedziałem do tej pory źe istnieje coś takiego. Zassałem ze stronki CDRinfo nowe stery ale jest problem z zainstalowaniem. To chyba aplikacja DOS a ja mam XP i nie wiem jak się do tego zabrać. Poza tym czytałem źe po zainstalowaniu ASPI mogą wystąpić problemy ze stabilnością systemu. Proszę o dalsze rady.
Strona 1 / 1