nagrywarka wypala 11%

Mam pytanko, co moźe byc przyczyną, źe nagrywarka zawiesza system po wypaleniu 10–11% płyty. Myślałem źe zasilacz słaby ale na tym sprzęcie wypaliłem juź kilkanaście płytek i było wszysko ok. Próbowałem równieź kilkoma programami zawsze to samo. Proszę o rady.

Odpowiedzi: 4

Dzięki TuneR za pomoc, twoja rada powala z nóg nawet takich twardzieli jak ja. Nie jestem zbyt mocny w kompach ale ty chyba teź. Gdyby nagrywarka była na gwarancji to co twoim zdaniem zrobił bym ?
SLAY3R i Pawek dzięki za radę, wymieniłem zasilacz i przeinstalowałem ASPI, jest teraz OK (powiem szczerze, źe nie wiem co pomogło ale jeszcze raz dzięki)
Anonymous
Dodano
01.03.2004 22:02:52
Ja mialem podobny problem na moim LiteOn, tez przy jakims procencie wypalania wyskakiwal blad. Nie bawilem sie w zadne programiki tylko zanioslem nagryware do serwisu gdzie wymienili ja na nowa 8)
TuneR
Dodano
01.03.2004 18:36:35
Uźywam tego: nie zauwaźyłem źadnych problemów z systemem.

Sposób instalacji:
1. dumpaspi.bat
2. killaspi.bat
3. restart systemu
4. instaspi.bat
5. restart systemu

Teraz sprawdź czy dobrze się zainstalował np. w nero infotool.

BTW. Widziałem poprawki do systemu odnośnie nagrywania płyt cd na www.windowsupdate.com
SLAY3R
Dodano
29.02.2004 01:32:03
dzieki za radę nie znalazlem usera z takim problemem ale poczytałem trochę o ASPI. Przyznam źe nie wiedziałem do tej pory źe istnieje coś takiego. Zassałem ze stronki CDRinfo nowe stery ale jest problem z zainstalowaniem. To chyba aplikacja DOS a ja mam XP i nie wiem jak się do tego zabrać. Poza tym czytałem źe po zainstalowaniu ASPI mogą wystąpić problemy ze stabilnością systemu. Proszę o dalsze rady.
Anonymous
Dodano
29.02.2004 01:21:04
Anonymous
Dodano:
29.02.2004 00:02:26
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1