Nagrywarka nie nagrywa
Mam problem z nagrywarka. Poprostu nie nagrywa mi plytek... Nagrywanie sie zaczyna i w pewnym momencie pisze comunication failure (jak na zalaczonym screenie). Probowalem wymienic tasme – nic nie pomoglo. Nagrywarka odczytuje plytki bez zadnego problemu. Dodam jeszcze ze podlaczona do innego komputera dziala bez zarzutu. Co moze byc tego przyczyna ?
Odpowiedzi: 8
Sterowniki do plyty glownej instalowalem z oryginalnej plytki. Powinienem je uaktualnic ? Moja plyta to ASRock K7S8X.
Sterowniki do plyty glownej instalowalem z oryginalnej plytki. Powinienem je uaktualnic ? Moja plyta to ASRock K7S8X.
ja bym zainstalował stery do MoBo (hyperion IAA czy co tam masz)
ale pewnie juz to dawno zrobiłes (?)
ale pewnie juz to dawno zrobiłes (?)
Zainstalowalem forceASPI 1.8 wedlug instrukcji na forum ale niestety nie pomoglo. Wciaz przerywa i pisze communication failure... Moze powinienem sprobowac innego programu do wypalania plytek. Aktualnie uzywam Nero.
O ASPI i pochodnych znajdziesz wyjśnienia w archiwum – skorzystaj z zawartych tam porad. Same zaś pliki do pobrania są m.in. na www.cdrinfo.pl
System reinstalowalem i nie dziala nagrywarka sie nie wypalila poniewaz jak pisalem wyzej na drugim komputerze ktroy mam w domu DZIALA bez zarzutu. A co do tego drugiego postu prosze o troche bardziej szczegolowe info tzn jak wywalic ASPI i wgrac forceaspi i co to wogole jest... Z gory dziekuje za pomoc.
Jersie:
Wydaje mi sie źe za słaba nagrywarka po prostu , albo sie kompletnie wypaliła...
Jersie:
Dodam jeszcze ze podlaczona do innego komputera dziala bez zarzutu
Tak źe wygląda na to źe coś masz w systemie zwalone.
Program do wypalania bym odinstalował, wywalił ASPI (jeśli jest) i wgrał forceaspi np ....
Wydaje mi sie źe za słaba nagrywarka po prostu , albo sie kompletnie wypaliła... Ja mam podobny problem z Philipsem , niekiedy 8X mi nie umie nagrać płyty , więc nagrywam 4X. Spróbuj przy mniejszych obrotach nagrywać. Aha..jeszcze jedno. Po formacie teź nie nagrywa??
Strona 1 / 1