Nagrywarka nie nagrywa

Mam problem z nagrywarka. Poprostu nie nagrywa mi plytek... Nagrywanie sie zaczyna i w pewnym momencie pisze comunication failure (jak na zalaczonym screenie). Probowalem wymienic tasme – nic nie pomoglo. Nagrywarka odczytuje plytki bez zadnego problemu. Dodam jeszcze ze podlaczona do innego komputera dziala bez zarzutu. Co moze byc tego przyczyna ?

Odpowiedzi: 8

Sterowniki do plyty glownej instalowalem z oryginalnej plytki. Powinienem je uaktualnic ? Moja plyta to ASRock K7S8X.
netrox
Dodano
31.08.2004 14:17:25
Sterowniki do plyty glownej instalowalem z oryginalnej plytki. Powinienem je uaktualnic ? Moja plyta to ASRock K7S8X.
netrox
Dodano
31.08.2004 14:17:25
ja bym zainstalował stery do MoBo (hyperion IAA czy co tam masz)

ale pewnie juz to dawno zrobiłes (?)
hyde
Dodano
31.08.2004 00:48:55
Zainstalowalem forceASPI 1.8 wedlug instrukcji na forum ale niestety nie pomoglo. Wciaz przerywa i pisze communication failure... Moze powinienem sprobowac innego programu do wypalania plytek. Aktualnie uzywam Nero.
netrox
Dodano
30.08.2004 22:23:08
O ASPI i pochodnych znajdziesz wyjśnienia w archiwum – skorzystaj z zawartych tam porad. Same zaś pliki do pobrania są m.in. na www.cdrinfo.pl
Rebe
Dodano
30.08.2004 16:48:23
System reinstalowalem i nie dziala nagrywarka sie nie wypalila poniewaz jak pisalem wyzej na drugim komputerze ktroy mam w domu DZIALA bez zarzutu. A co do tego drugiego postu prosze o troche bardziej szczegolowe info tzn jak wywalic ASPI i wgrac forceaspi i co to wogole jest... Z gory dziekuje za pomoc.
netrox
Dodano
30.08.2004 15:08:38
Jersie:
Wydaje mi sie źe za słaba nagrywarka po prostu , albo sie kompletnie wypaliła...

Jersie:
Dodam jeszcze ze podlaczona do innego komputera dziala bez zarzutu

Tak źe wygląda na to źe coś masz w systemie zwalone.
Program do wypalania bym odinstalował, wywalił ASPI (jeśli jest) i wgrał forceaspi np ....
Seeker
Dodano
30.08.2004 00:39:50
Wydaje mi sie źe za słaba nagrywarka po prostu , albo sie kompletnie wypaliła... Ja mam podobny problem z Philipsem , niekiedy 8X mi nie umie nagrać płyty , więc nagrywam 4X. Spróbuj przy mniejszych obrotach nagrywać. Aha..jeszcze jedno. Po formacie teź nie nagrywa??
Jersie
Dodano
29.08.2004 19:43:38
netrox
Dodano:
29.08.2004 19:31:35
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1