Nagrywarka nie czyta płyt

Siemka otoz mam problem ze swoja nagrywarka (Liteon) dlatego ze gdy zmienilem sobie procesor i plyte glowna (procesor na athlona xp 2600 a plyte na gigabyte k7 triton na chipsecie nf2 ) to nagrywarka a raczej programy do nagrywania nie widza czystych a nawet nagranych płyt. U moich kolegow nagrywarka chodzi normalnie wiec poszedlem z nagrywarka do sklepu i powiedzieli ze u nich chodzi normalnie i kazali mi sformatowac system i wgrac od nowa i zrobilem tak i gdy wlozylem plyte zeby cos dograc i sprawdzic czy dziala to widzilo pliki na plycie i myslalem ze jest wszystko OK ale gdy wlozylem czysta plyta to juz pisalo ze w napedzie nie ma czystej plyty i juz potem nawet tamtej co do niej dogralem tez nie widzialo nic . I nie wiem co zrobic a nagrywarka mi jest bardzo potrzebna moze wie ktos przez co tak sie dzieje? (aha i jeszcze gdy chcialem zrobic Imaga z gry to nawet z cd–romu sie nie dalo bo pisalo ze nie ma plyty a napedzie..)

Odpowiedzi: 5

To nie zalezy od gry nawet z programow nie chce imagy robic mam 3 partycje na dysku a napewdow mam A,F,G,H,I
Stempel
Dodano
25.07.2004 16:46:25
Stempel:
aha i jeszcze gdy chcialem zrobic Imaga z gry to nawet z cd–romu sie nie dalo bo pisalo ze nie ma plyty a napedzie..)

A o jaka gre chodzilo?? bo do niektorych nawet zgranych jest potrzebny crack, i ile masz partycji na dysku bo jak mi dysk wirtualny robil do "i" to sie wszytsko skopało :evil:
=Dario=
Dodano
25.07.2004 15:16:03
Jakiego programu uzywasz ? Moze zmiana na inny/inna wersje pomoze ? Sam system widzi zawartosc napedu CD ?
EL NINO
Dodano
25.07.2004 15:11:59
I tez *** nadal mi programy nie widza plyt w cd romie czy nagrywarce a zainstalowalem te sterowniki ASPI i usunolem tamte jakies wpisy ale i tak nie dziala :(
Stempel
Dodano
25.07.2004 10:51:57
Sprobuj tego samego co wskazalem w tym temacie – http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=18732
EL NINO
Dodano
25.07.2004 03:43:21
Stempel
Dodano:
24.07.2004 23:54:21
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1