Nagrywarka LG
Cze!
Mam taki problem, pod systemem Win2000 została podpieta nagrywarka i w Nero (5.5,6.0) nie chciał jej wykryć. Jako napęd normalnie działa. Po zmianie systemu na XP to samo, napęd widzi, a w Nero tylko image recorder. Nagrywarka na innym komie działa. Co robić?
Mam taki problem, pod systemem Win2000 została podpieta nagrywarka i w Nero (5.5,6.0) nie chciał jej wykryć. Jako napęd normalnie działa. Po zmianie systemu na XP to samo, napęd widzi, a w Nero tylko image recorder. Nagrywarka na innym komie działa. Co robić?
Odpowiedzi: 5
Krzychooo – nie jak pisąłeś, a jak napisać chciąłeś chyba bo
Poza tym napisąłeś
Nie mój cyrk, nie moje małpy jak napisał poeta, ale to źe była to wersja obslugująca tę nagrywarkę z Twego postu w źadnym miejscu nie wynikało.
Teraz dopiero podajesz te informacje – pozostaje tylko zasugerować przyjrzenie się – skoro program w tej wersji sprawdizłeś – czy tak samo bedzie przy wymuszeniu trybu PIO, czy zamiana ASPI nic nie da i w końcu czy zworkowanie jest poprawne.
w tym zdaniu nie ma nic o wersji Nero na tym "innym"..... Nagrywarka na innym komie działa....
Poza tym napisąłeś
, teraz zaś juź jest mowa o tym, źe...Nero (5.5,6.0).....
Nero jest w wersji 6....
Nie mój cyrk, nie moje małpy jak napisał poeta, ale to źe była to wersja obslugująca tę nagrywarkę z Twego postu w źadnym miejscu nie wynikało.
Teraz dopiero podajesz te informacje – pozostaje tylko zasugerować przyjrzenie się – skoro program w tej wersji sprawdizłeś – czy tak samo bedzie przy wymuszeniu trybu PIO, czy zamiana ASPI nic nie da i w końcu czy zworkowanie jest poprawne.
Rebe:
Bo Nero jest :
a/ stare
b/ OEM–owe do innych typów czytników
To cała tajemnica takiego zachowania programu.
a)Nero jest w wersji 6 i jak pisalem, na tym samym nero pod innym kompem ta nagrywarka działa
b)inne nagrywarki pod tymi samymi wersjami Nero chodzą dobrze, np nagrywarka Yamahy, którą miałem wcześniej.
tak
Do obsługi napędów CD–RW X52 niazbędne jest zainstalowanie programu do nagrywania NERO wersja 5.5.9.9 Expres. Częstym błędem oraz niewykrywaniem przez oprogramowanie nagrywarki jest instalacja starszego oprogromowania przeznaczonego dla nagrywarek CD–RW X48.
To jest oficjalne stanowisko tego kipskiego producenta.
Wepnę się w ten topic:
Dzisiaj kupiłem CD–ROM tej marki, nie czyta płyt które nie stanowią problemu dla mojego LiteONa (nagrywarki) Płyty zostały nagrane z nieco za duźą prędkością x48 jak na nośnik BenQ. Jutro będe walczył o wymiane na CD LiteONa, mam zamiar podeprzeć się zapisem ustawy konsumenckiej mówiącej o niezgodności towaru z umową, moim zdaniem tak jest, co mi po napędzie który czyta tylko płyty nagrane np. z prędkością x24. Co o tym sądzicie? Są jakieś szanse?
Bo Nero jest :
a/ stare
a/ stare
Strona 1 / 1