NAGRYWARKA I TRYB W JAKIM DZIAŁA PROBLEM !!!!
mam takie pytanie
Czy nagrywarka powina chodzić w trybie PIO ???
sprawdziłem to w menadzerze i właściwościach POMOCNICZY KANAŁ IDE. i tam pisze ze UŻĄDZENIE GŁÓWNE PRACUJE W DMA 4 (tryb bieźący) a UŻĄDZENIE PODRZĘDNE PRACUJE W PIO (tryb bieźący) czy tak pownio być ????
Czy nagrywarka powina chodzić w trybie PIO ???
sprawdziłem to w menadzerze i właściwościach POMOCNICZY KANAŁ IDE. i tam pisze ze UŻĄDZENIE GŁÓWNE PRACUJE W DMA 4 (tryb bieźący) a UŻĄDZENIE PODRZĘDNE PRACUJE W PIO (tryb bieźący) czy tak pownio być ????
Odpowiedzi: 3
LG niektóre tak mają – zrób to co wyźej
Przepnij nagryware na drugim kanale ustaw ją jako Master i podepnij na końcu taśmy,a drugie urządzenie na tym kanale jako Slave i środkowa wtyczka.
Pamiętaj źe do płyty idzie wtyczka najdalej oddalona od wtyczki środkowej.
Przepnij nagryware na drugim kanale ustaw ją jako Master i podepnij na końcu taśmy,a drugie urządzenie na tym kanale jako Slave i środkowa wtyczka.
Pamiętaj źe do płyty idzie wtyczka najdalej oddalona od wtyczki środkowej.
Teoretycznie powinna pracować w UDMA – i tak powinien być oznaczony maksymalny tryb transferu.
Jednak z niektórymi napędami LG bł problem i przęłączały się w PIO.
Moźesz kontroler odinstalować i po restarcie powinna isę w UDMA zgłosić – tyle, źe to niem usi być roziwązanie skuteczne na łuźej i co jakis czas trzeba będzie tę operację powtarzać.
Jednak z niektórymi napędami LG bł problem i przęłączały się w PIO.
Moźesz kontroler odinstalować i po restarcie powinna isę w UDMA zgłosić – tyle, źe to niem usi być roziwązanie skuteczne na łuźej i co jakis czas trzeba będzie tę operację powtarzać.
jest to LG 52/24/52 8520B
Strona 1 / 1