Nagrywarka DVD
Cześć!
Jaką nagrywarke DVD byście polecili w jakiejś rozsądnej cenie??
Odpowiedzi: 11
Sorki odnośnie tego Plextora. Wcześniej pisałem, źe kiepska wypalara. Pragnę sprostować. Vardzo dobry sprzęt, jedyny mankament to wysoka cena. Czyli teraz wszystko się zgadza. CD–RW, DVD – LITE–ONA – TAK, DVD–RW – za Chiny Ludowe.
Na jakimś forum czytałem jak ludzie psioczyli na Dvd Rw Liteona.
Ja polecam Lite–ON DVD+/–RW dobra jakość za rozsądną cenę a do LG nie mam zaufania.
fije:
Ale na jakiej podstawie uwaźasz źe sa gorsze???
Choćby po przeczytaniu testu w CHIPIE i PCWK...
Ale na jakiej podstawie uwaźasz źe sa gorsze???
fije:
LG??? Jakos nie ma przekonania do produktów tej firmy. A o co to chodzi w tych standartach DVD–R i DVD +R? A co sądzisz o nagrywarkach Pioneera, np tej 106 bulk, albo Lite–ON DVD+/–RW LDW–811S BOX??
Wg mnie są gorsze od wymienionych przeze mnie. Jedynie cena moźe za nimi przemawiać. Nie chcesz LG... Twój problem – ja nigdy na tych napędach się nie zawiodłem, choć obecnie nie mam źadnego, gdyź wszystkie sprzedałem bezproblemowo – dalej pracują (jeden CD–ROM ma 5 lat i dalej chodzi, a nigdy nie był czyszczony). Jeśli chodzi o te formaty to proszę o zasięgnięcie opinii na stronie cdrinfo.pl. Jedna z lepszych stron o tej tematyce w Polsce.
fije:
LG??? Jakos nie ma przekonania do produktów tej firmy. A o co to chodzi w tych standartach DVD–R i DVD +R? A co sądzisz o nagrywarkach Pioneera, np tej 106 bulk, albo Lite–ON DVD+/–RW LDW–811S BOX??
Wg mnie są gorsze od wymienionych przeze mnie. Jedynie cena moźe za nimi przemawiać. Nie chcesz LG... Twój problem – ja nigdy na tych napędach się nie zawiodłem, choć obecnie nie mam źadnego, gdyź wszystkie sprzedałem bezproblemowo – dalej pracują (jeden CD–ROM ma 5 lat i dalej chodzi, a nigdy nie był czyszczony). Jeśli chodzi o te formaty to proszę o zasięgnięcie opinii na stronie cdrinfo.pl. Jedna z lepszych stron o tej tematyce w Polsce.
Jeśli masz tyle na wydanie, to mogę Ci polecić naprawdę dobre modele:
:arrow: LG GSA–4040B http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8487
:arrow: Gigabyte GO–0404A – tylko nie wiem, gdzie ją dostać moźna
Obie nagrywarki są dualformatowe, czyli nie będzie problemów z kompatybilnością z innym sprzętem audio–video, typu stacjonarne DVD–Playery, itp.
:arrow: LG GSA–4040B http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8487
:arrow: Gigabyte GO–0404A – tylko nie wiem, gdzie ją dostać moźna
Obie nagrywarki są dualformatowe, czyli nie będzie problemów z kompatybilnością z innym sprzętem audio–video, typu stacjonarne DVD–Playery, itp.
Nie znam sie na tych formatach, jak moźesz to napisz czym sie one róźnią i jakie są ich zalety i wady. A cena tak ok 700zł
fije:
Cześć!
Jaka cena dla Ciebie jest rozsądna i jakie formaty zapisu ma ta nagrywarka obsługiwać :?: – to dwa podstawowe pytania, na które warto znać odpowiedź zanim zaczniemy coś doradzać.
Póki co, zobacz sobie ofertę np. Komputronika:
:arrow: http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=176
Strona 1 / 1