nagrywarka !!!!!!!!1
witam mam
mam nagrywarke lite–on nowa (ma 5 dni)
windows xp sp1
problem jest nastepujacy program nero express nie widzi mojej nagrywarki mam do wyboru tylko image recorder
moze chodzi o jakies sterowniki ??
mam nagrywarke lite–on nowa (ma 5 dni)
windows xp sp1
problem jest nastepujacy program nero express nie widzi mojej nagrywarki mam do wyboru tylko image recorder
moze chodzi o jakies sterowniki ??
Odpowiedzi: 7
McScr@by:
Diesel:
a moze sprubuj jeszcze zainstalwac inny program do nagrywania ... moze cd burner 3 albo deep burner...
Hmm, ciekawe po co ?
Nagrywarka mu działa ( nagrywa w Clone ) tylko nie współpracuje z Nero Express.
nic dziwnego – szedłeś dobrym tropem. Albo nie ten OEM, albo wersja nie rozpoznaje, bo jest "za stara".
Diesel:
a moze sprubuj jeszcze zainstalwac inny program do nagrywania ... moze cd burner 3 albo deep burner...
Hmm, ciekawe po co ?
Nagrywarka mu działa ( nagrywa w Clone ) tylko nie współpracuje z Nero Express.
marek321, odinstaluj wszystko co jest związane z Nero, posprzątaj w systemie po odinstalowaniu a potem dopiero zainstaluj pakiet Nero Burning Rom ( Trial ).
dzieki
nagrywarka dziala w clone cd a nero express jej nie widzi instalowalem nero 5 i mi nie dziala widzi tylo image recorder
nagrywarka dziala w clone cd a nero express jej nie widzi instalowalem nero 5 i mi nie dziala widzi tylo image recorder
Związane moźe to być z tym źe twoje nero nie posiada subskrypcji dla twojej nagrywarki. Zainstaluj inne oprogramowanie i sprawdz czy widzi twoją nagrywarke. Ja miałem podobny problem gdy zainstalowałem nero które było rozprowadzane wraz z nagrywarkami LG w wersji BOX.
Czy Nero Express było dołączone jako OEM do nagrywarki ?
Zdarza się tak źe Nero Express OEM współpracuje tylko z daną nagrywarką.
IMO, sterownik ASPI raczej tutaj nic nie pomoźe, ale sprobować moźesz.
Spróbuj takźe zainstalować jakiegoś Nero Burning Rom Trial w starszej wersji np. 5.9.xx ( bo niektóre v 6. miały takźe problemy z stabilną pracą nagrywarki ) i zobacz jak się sprawa przedstawia.
Zdarza się tak źe Nero Express OEM współpracuje tylko z daną nagrywarką.
IMO, sterownik ASPI raczej tutaj nic nie pomoźe, ale sprobować moźesz.
Spróbuj takźe zainstalować jakiegoś Nero Burning Rom Trial w starszej wersji np. 5.9.xx ( bo niektóre v 6. miały takźe problemy z stabilną pracą nagrywarki ) i zobacz jak się sprawa przedstawia.
Strona 1 / 1