Nagrywanie płyt 800 MB
Mam pytanie: jak nagrać płytę 800 MB?
Nero widzi tylko standardowe 700–setki.
Jeśli Nerem się da, to poproszę o wskazówki jak, gdzie i co ewentualnie ustawić, by się dało.
Pozdrawiam :)
Nero widzi tylko standardowe 700–setki.
Jeśli Nerem się da, to poproszę o wskazówki jak, gdzie i co ewentualnie ustawić, by się dało.
Pozdrawiam :)
Odpowiedzi: 5
i jeszcze tam gdzie włączasz overburning max wielkość tą w minutach ustaw sobie na 99 minut Pozdrawiam
Lia:
Na szczęście moja nagrywarka obsługuje overburning.
Czyli ustawiam Nero jak polecił mi malymulpepe i wrzucam pliki do nagrania jakby normalnie była to płyta 700–tka?
Ponad czerwoną kreseczkę na pasku pojemności płyty?
I powinno być dobrze?
Tu nie chodzi o obsługę overburningu, jako takiego, ale o zdolność nagrywarki do poprawnego zapisu i odczytu takich duźych płyt.
I oczywiście trzeba pamietać, źe nawet jeźlei takie płyty nagrywarka obsługuje to z ich odtworzeniem w innym – szczególnie starszym sprzecie – moze być klopot nie od przejścia.
Tak, wypełniasz kompilację plikami aź kreska pokaźe 800MB.
Tylko jeszcze upewnij się, czy w opcjach overburningu podałaś odpowiednią długość płyty. Dla 800MB to 90 minut.
Tylko jeszcze upewnij się, czy w opcjach overburningu podałaś odpowiednią długość płyty. Dla 800MB to 90 minut.
Na szczęście moja nagrywarka obsługuje overburning.
Czyli ustawiam Nero jak polecił mi malymulpepe i wrzucam pliki do nagrania jakby normalnie była to płyta 700–tka?
I powinno być dobrze?
I powinno być dobrze?
malymulpepe:
W ustawieniach Nero( Konfiguruj–>Ustawienia zaawansowane) włącz overburning w trybie Disc at Once i wypalaj :idea:
Pozdrawiam
Do pełni szczęścia brakuje jedynie modelu wypalarki która to over.... obsłuźy i jesteśmy w domu :)
Strona 1 / 1