nagrywanie filmów
mam program Nero, ale nie wim jak nagrać na płytę filmy, wiem źe tam przy starcie sie wybiera co się chce nagrywać i np. wybieram wideo i co dalej ????????? bo ja juź później tylko wybrałam film i zaczęłam nagrywać, ale się nie nagrało :( :( :( :( :( bardzo proszę o DOKŁADNĄ instrukcje.
Odpowiedzi: 2
polecam strone
http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/nero/nerobur.php3
generalnie uzywaj trybu iso dla wszelkiego typu nagran, trybu audio dla muzyki ktora ma byc odtwarzana na zwyklym kompakcie a tryb videocd i super videocd jest tylko dla plyt ktore maja byc odtwarzane na stacjonarnym dvd
http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/nero/nerobur.php3
generalnie uzywaj trybu iso dla wszelkiego typu nagran, trybu audio dla muzyki ktora ma byc odtwarzana na zwyklym kompakcie a tryb videocd i super videocd jest tylko dla plyt ktore maja byc odtwarzane na stacjonarnym dvd
Odpalasz Nero. Masz okienko. Po lewej stronie masz przewijalną listę rodzajów płyt które moźna nagrać. Zostawiasz tak jak jest (czyli CD–ROM ISO). Potem, tak mniejwięcej na środeczku tego samego okienka wybierasz Pojedyńcza sesja i kilkasz NOWY po prawej stronie. Pojawią Ci się dwa okienka po połówce ekranu kaźde. Kaźde z "okienek" jest przedzielone pionowo na dwa, tak źe w sumie widzisz 4 białe pola oddzielone szarymi pionowymi kreskami. Te dwa po prawej to struktura katalogów na Twoim dysku twardym, te dwa po lewej, to co narazie jest na plycie. Wybierasz film i przenosisz go (przeciagasz) z prawej strony na lewą. Pamiętaj by dodać tesh plik z napisami źeby nie było ZONKA. Gdy juz uznasz ze chcesz nagrywac, kliknij przycisk: "Nagrywa aktualną kompilację" Pokaźe Ci się okienko w którym wybierasz róźne opcje zapisu. W zasadzie nie zmieniaj nic oprócz prędkości. Jeśli nagrywasz film na płytę CD–R to od maksymalnej zalecanej szybkości odejmij 20. Np. jak plytka jest 52 to odejmujesz 20 i masz 32. I wybierasz taką szybkość nagrywania (zakładam źe masz nową nagrywarkę). Dzięki temu mimo wydłuźenia całego procesu nagrania, zmniejszy się prawdopodobieństwo problemów z odczytem płyty. Gdy juź wybierzesz prędkość bierzesz ZAPIS. Rozpoczyna się proces nagrywania. Trwa on kilka minutek. Moźesz się w tym czasie odpręzyć lub zająć czymś innym, byleby nie przy kompie. Komp nie lubi jak mu się coś robi gdy nagrywa płytki. :wink: Po skonczonym procesie nagrywania, zobaczysz ze Zapis kompilacji zakonczyl sie sukcesem. Klikasz na OK, potem na WYKONANO. Wracasz do okna przedzielonego na 4, które widzialaś na początku. Nagrywarka wysuwa tackę i płyta jeszcze cieplutka ma juź na sobie zapisany film. I to wszystko. W razie problemów pisz. :D
Strona 1 / 1