Nagrywanie dokumentu bez opcji "tylko do odczytu"
Witam
Promotor (praca magisterska) kazał nagrać pracę na płytkę CD-RW. Oczywiście zaznaczył, że sesja nie może być zamknięta i (z tym mam problem) NIE wolno zapisywać pliku jako: [i]tylko do odczytu[/i].
Pracę nagrałem, ale sprawdzając ją prawym przyciskiem myszy, jest zaznaczona opcja "tylko do odczytu".
I tutaj moje pytanie - czy w ogóle da się dokument nagrać tak na płytkę?? Bez opcji "tylko do odczytu"??
Odpowiedzi: 11
Xan dales dupy w tym momencie ^^ z tymi 2-ma postami..
Kulfffa wystarczy zainstalowac np.: Ahead InCD UDF Reader v1.04
na komputerze, na ktorym chcesz odczytac cos spod Incd :-) o lol ludziska...
Noooo... to już jego zmartwienie.
Spełniłeś wszystkie warunki :)
Noooo... to już jego zmartwienie.
Spełniłeś wszystkie warunki :)
No ok, wszystko znalazłem, nagrałem, tylko że to działa pod kompem, na którym jest InCD, bo na reszcie nie da się tak "trikować". Ciekawe, może promotor ma takie oprogramowanie...
Poczytaj tu :
http://www.nero.com/plk/support-faq.html?s=sub&t=InCD
Chris740 nie słyszał, teraz usłyszał i się dowiedział, że jest to w Nero, tylko jak to znaleźć ??
Od razu dodam, że sposób z faq na stronce Nero nie działa :(
EDIT:
Chris740 pomyślał, i na płytce znalazł, ale wersję 4 -> będzie dobra??
EDIT2:
A może ktoś wytłumaczyć jak używać tego InCD??
Xan słyszał, Xan nie pomyślał o tym, bo zaraz po instalacji Nero - wywala toto z autostartu :D i się nie zainteresował...
Ucho słyszał, Ucho nie pomyślał o pakietowym, Ucho kaja się szczerze :redface:
A o czymś takim jak na przykład InCD koledzy słyszeli?
Moi drodzy ! Wam ze zmęczenia tysz się pomerdało ! Promotor mówi o płycie kasowalnej [b]CD RW[/b], a nie CD R ! Chyba, że to ja się mylam :lol: Czyli można sobie tu robić co się chce i nie trzeba żadnych sesji zamykać, tudzież otwierać.
-
[quote=Ucho](...) i nie trzeba żadnych sesji zamykać, tudzież otwierać.[/quote]Kłopot w tym, że sesje jak widać mają właśnie być nie pozamykane.[quote=Chris740]Oczywiście zaznaczył, że sesja nie może być zamknięta (...)[/quote]To chyba jednak się mylasz ;)
Coś się chyba panu promotorowi pomerdało.
Nie ma takiej możliwości.
To jest zapis stały, bez możliwości zmiany zawartości w plikach.
Dogrywanie sesji, kasowanie sesji - to nic niezwykłego jednak, że bez "tylko do odczytu"? :-k
Ale zapytaj go, bo może on zna taki trik - to niech Ci go prędziutko zdradzi.
A ty potem nam :D
Strona 1 / 1