nagrywanie biosu
jak nagrac wersje biosu, ktora mam aktualnie zainstalowana, i jak do niej potem powrocic po ewentualnych niepowodzeniach zwiazanych z nagrywaniem nowego??
Odpowiedzi: 7
Seeker:
....
yatommajak się pospieszyłeś i coś Ci nie poszło to pamiętaj winny jest Rebe i SLAY3R :wink: :mrgreen:
Ty ! – Asekurant :mrgreen:
Teź sobie ochronię ..... – stronę z opisem jak to "pierwszy raz" z BIOS–em jest podawałem i to chyba nie jeden raz.
Zaś co do samych procedur flaschujących to rzeczywiście tu mogłem tego nie opisywać , ale ówdzie rodziłbem to juź wielkorotnie .
Z tego teź względu "czuję się usprawiedliwiony" :wink:
Ja jednak z uporem maniaka twierdzę, źe najpierw zaznajomienie się z całą procedurą aktualizacji Bios'u i związane z tym moźliwe niespodzianki naleźy poznać, a dopiero potem szukać falsher'a.
W Googlach bym zaczął poszukiwania i w archiwach forum.
yatommajak się pospieszyłeś i coś Ci nie poszło to pamiętaj winny jest Rebe i SLAY3R :wink: :mrgreen:
W Googlach bym zaczął poszukiwania i w archiwach forum.
amiflash, awdflash –to najpopularniejsze odmiany dla odpowiednio BIOS_ów AMI i Awarda.
ok dziex ,jakos pokombinuje
yatomma:
skad takiego flashera nabyc??
Zapewne na stronie netowej producenta płyty znajdziesz.
skad takiego flashera nabyc??
flasher po uruchomieniu procedury upgrade'u pyta czy zapisać stary – klikasz "tak/yes" i nadajesz nazwę – jakie old np. oraz wskazujesz miejsce, w którym ta operacja ma nastąpić – ścieźkę : np. aold.bin.
w ten sposób na tej samej dyskietce będzieszm iał obie wersje nową i starą . Dopiero po tym pytaniu i ew, zapisaniu następuje przejście do operacji zmiany BIOS–u.
w ten sposób na tej samej dyskietce będzieszm iał obie wersje nową i starą . Dopiero po tym pytaniu i ew, zapisaniu następuje przejście do operacji zmiany BIOS–u.
Strona 1 / 1