Nagłe spowolnienie laptopa jak i internetu
Odpowiedzi: 9
-
[quote=lord_maciek]Gdybym wybrał "edytuj" temat by został zapomniany.[/quote] To ma być jakiś aksjomat ? Jeśli chodzi o niedziałąjącą opcję "powiadom o odpowiedzi" - to niestety z tym nie do mnie - tylko do administracji. [quote=lord_maciek]Nie podoba Ci się liczba moich pogramów?[/quote] Tak. Szczególnie tych "wszystkoleczących". Akurat w przypadku systemów operacyjnych ilość nigdy nie przekłada się na jakość. O problemach z tego wynikających rozpisywać się nie będę. [quote=lord_maciek]Mógłbyś sprawdzić te logi co umieściłem jakiś czas temu?[/quote] Już na nie zerkałem - ale zakładając że nic nie doinstalowywałeś - to IMHO nie widać tam żadnego syfu, za to jest sporo programów których sterowniki się sypią na skutek niezgodności z 64 bitowym XP. [quote=lord_maciek]"należałoby użyć jakiego ODT/ODL by wykluczyć niepożądane zmiany w systemie." co masz na myśli?[/quote] Ekhmm - przepraszam miało być ODT/O[b]T[/b]L , i drugi raz przepraszam za to że jakoś nie zwróciłem uwagi że już tego loga wygenerowałeś. Na moje usprawiedliwienie mogę jedynie powiedzieć że to zmęczenie materiału ze mnie wyłazi. Tak czy inaczej - nie zmienia to faktu że nie widzę w tych logach które podałeś czegoś podejrzanego ( o ile pominąć ilość programów wymuszających ładowanie przez SysWOW64. Najwięcej błędów zgłasza vd_filedisk.sys - ale za co to ustrojstwo odpowiada - nie mam pojęcia - a szukać nie mam już dziś siły.
-
[quote=lord_maciek] Jak już wspomniałem mam KIS 2009[/quote] Jeśli to twoim zdaniem wyczerpuje kwestię zainfekowania systemu - to gratuluję optymizmu. Hijack na dzisiejsze zagrożenia to pikuś, należałoby użyć jakiego ODT/ODL by wykluczyć niepożądane zmiany w systemie. To raz. Zaś dwa - to dość wysoka temperatura CPU (zakładając że zawiera ona błąd pomiarowy nieznanego czujnika, oraz że jest to temperatura mierzona w spoczynku). Istnieje bowiem szansa, że włącza się ITD, co skutkuje spadkiem taktowania całej szyny co najmniej o połowę w celu utrzymania temperatury i stabilności w ryzach. Co w takim razie zrobić ? Sprawdzić chłodzenie.