NADAWANIE PARAW UŻYTKOWNIKOM W WINDOWS XP!!!!!
Na swoim komputerze załoźyłem 3 konta uźytkowników.Moje jako administrator a 2 pozostałe z ograniczonymi prawami.Chciałbym tym pozostałym uźytkownikom usunąć kilka opcji.np:polecenie uruchom z menu start,dodaj usuń programy z panelu sterowania itp.Chciałem uźyć do tego konsoli zasady grupy(gpedit.msc)bo są tam takie ustawienia.Ale jak je włanczam to odnoszą sie one do wszystkich kont na tym komputerze łącznie z moim.Jak moge sobie z tym poradzić aby ograniczyc ustaienia na dwóch pozostałych kontach?Bardzo proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!
Dziękuje!!!
Pozdrawiam Mateusz.K.
Dziękuje!!!
Pozdrawiam Mateusz.K.
Odpowiedzi: 3
Daishi – to, źe piszesz sobie co Ci ślina na język przyniesie w dziale o wszystkim zrozumieć potrafie.
Tyle tylko, źe o wszystkim to nie dział dla flooderów i innych tego typu osobników, a miejsce gdzie moźna dyskutowac o sprawach z komputerami nie związanymi – choc i takie tam się zdarzają.
Prosiłbym więc abyś powstrzymał sie od wysyłania tego rodzaju postów jak powyźej.
Wszystko to tylko przypominam ze wzgledu na Twój krótki staź na forum.
Tyle tylko, źe o wszystkim to nie dział dla flooderów i innych tego typu osobników, a miejsce gdzie moźna dyskutowac o sprawach z komputerami nie związanymi – choc i takie tam się zdarzają.
Prosiłbym więc abyś powstrzymał sie od wysyłania tego rodzaju postów jak powyźej.
Wszystko to tylko przypominam ze wzgledu na Twój krótki staź na forum.
Musze to spróbowac z kontem mojej siostry :twisted: :lol:
Ja swego czasu robilem to w taki sposob – nieco pokrecony, ale moze ktos zna lepszy... Wiec do rzeczy:
1. Konta ograniczone X przelaczalem na konto administacyjne.
2. Wlazilem na konto X i uruchamialem gpedit.msc
3. Ustawialem to co trzeba za pomomoca opcji pod "Konfiguracja uźytkownika"
4. Wylogownaie & przywrocenie statusu ograniczonego dla konta X.
1. Konta ograniczone X przelaczalem na konto administacyjne.
2. Wlazilem na konto X i uruchamialem gpedit.msc
3. Ustawialem to co trzeba za pomomoca opcji pod "Konfiguracja uźytkownika"
4. Wylogownaie & przywrocenie statusu ograniczonego dla konta X.
Strona 1 / 1