Nadanie praw do zmiany adresu IP zwykłemu użytkownikowi

Witam, mam problem związany z nadaniem uprawnień do zmiany adresu IP, maski, bramy, itd. dla zwykłego użytkownika. Chodzi o to, iż jako zwykły użytkownik ma ograniczone prawa i stały IP w mojej sieci, ale ponieważ pracuje z notebookiem, więc użytkownik zabiera go do domu i tam też chciałby się podłączyć do internetu, ale wtedy np. musi ustawić opcję na "Automatycznie uzyskaj adres IP". Nie chcę mu zmieniać konta na inne, aby nie kombinował. Próbowałem znaleźć to w gpedit, internecie, ale nie znlazłem, może ktoś wie jak to zrobić. Pozdrawiam..

Odpowiedzi: 4

... oraz dla tych, którym obce jest pojęcie rozumienia regulaminu i pojęcia floodu.
XanTyp
Dodano
01.02.2010 00:51:34
Ale rozwiązanie jest banalne - szukanie w opcjach systemu nie za wiele się zda, wystarczy użytkownika, skoro to jest XP professional, a tylko takie powinny działać w firmach, dopisać do grupy "Operatorzy konfiguracji sieci" i po problemie. Pozdrowienia dla wszystkich, co to czytali i czytają.
januszekda
Dodano
31.01.2010 20:09:55
A czy można wogóle ustawić na jednym profilu, że ma stały IP w mojej sieci a na drugim profilu, ze ma mieć dynamiiczny? Przecież to na koncie administratorskim ustawia się danemu kompowi typ przyznawania adresu oraz ip adresu.
januszekda
Dodano
31.01.2010 16:44:27
A nie może on mieć dwóch kont u siebie - z różnymi ustawieniami sieci?
XanTyp
Dodano
31.01.2010 02:32:24
januszekda
Dodano:
31.01.2010 02:09:57
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1