nabroiłem

Panie i Panowie,

Niniejszym zwracam się z prośbą o pomoc gdyź nieco nabroiłem.
Sprawa ma się tak:

Mam 2 dyski twarde, kaźdy podzielony na 2 partycje. Na 1 partycji 2 dysku zainstalowałem swego czasu win xp pro z sp1, potem rozszerzony do sp2. Na 1 partycji dysku 1 nie miałem nic waźnego, resztki poprzedniego systemu po ataku spyware czy innego badziewia. Generalnie dysk 2 (obie partycje) sluza do wszystkiego (1 partycja – system, 2 – software). Dzisiaj postanowiłem zrobić porządek z dyskiem nr 1 i zacząłem od sformatowania pierwszej jego partycji. No i wtedy się zaczęło. Pojawił się komunikat o braku NTLDR itd. Postanowiłem zainstalować na 1 partycji dysku nr 1 windows XP aby w ogóle miec dostęp do czegokolwiek. Liczlem na to ze po tej instalacji bede mogl wybrac pomiedzy systemem na dyski 1 partycja 1 (nowozainstalowany) a systemem na dysku 2 partycja 1 (poprzednio uzywany). Niestety po instalacji system nie widzi drugiego windowsa XP (widzi tylko tego najnowszego). Probowalem grzebac w boot.ini itd, ale bez skutku. Pytanie jest takie – czy jest jeszcze mozliwe odpalenie poprzedniej instalacji XP (tej z dysku 2), a jesli tak to jak to zrobic? Zaznaczam, ze nie robilem nic z dyskiem 2, tak wiec caly czas znajduje sie na nim pelen system windows XP.

Odpowiedzi: 3

Przecieź Żółty podał, źe naleźy zrekonfigurować informacje rozruchowe przy uzyciu konsoli odzyskiwania. Komplet wiadomoci w archiwum lub – co prościej znaleźć – w pomocy systemu ( zarówno dla poleceń jak i konsoli ogolnie ).
Rebe
Dodano
19.12.2005 08:23:27
Żółty,
Nie, na 1 dysku jest nowozainstalowany XP pro z SP1. A poza tym bardzo proszę jaśniej (co to jest np autostreamer i jak się integruje płytkę z windowsem)
No i jak przestwic w BIOSie bootowanie z 2 HDD.

Jeszcze raz – na dysku 1 mam xp pro z sp1 nowoozainstalowany, na dysku 2 mam xp pro z sp2 starszą instalację na której pracowałem. Komp nie widzi tej drugiej za cholerę. Jak się do niej dostać??
boobee
Dodano
19.12.2005 08:21:45
No tak, ale na 1 partycji 1 dysku mam juz te pliki. Problem jest z systemem na 2 dysku :( Jak go odzyskać??
boobee
Dodano
19.12.2005 08:17:06
boobee
Dodano:
19.12.2005 01:25:00
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1