Na temat telefonów i wbudowanych aparatów.
Chciałbym się zapytać kiedy wbudowany aparat w telefon jest dobry? Oznaczenie 1,3 mpix a bardzo mi to nie mówi jednak wiem, źe to jest mega pixel. Czym większy tym wyraziste zdjęcia? Jakie na naszym rynku telefony mają najleszpe aparaty?
Odpowiedzi: 12
Jak chcesz komórkę z dobrym apratem to bierz Sagem Myx5–2. Znakomity model do robienia zdjęć. Oczywiscie fotki na zadnej komorce nie dorastaja do pięt aparatom cyfrowym oddzielnym. Ale do zastosowan nieprofesjonalnych całkowicie starcza. :)
teraz cyfrówkę średniej klasy kupisz za 600–700 zł
Tak jak pisali koledzy wyźej.
Do robienia zdjęć potrzebna jest porządna optyka.
1.3 Mpix miały aparaty sprzed kilku lat gdy cyfrówki wchodziły na rynek i stawały się popularne i dostępne cenowo.
Do robienia zdjęć potrzebna jest porządna optyka.
1.3 Mpix miały aparaty sprzed kilku lat gdy cyfrówki wchodziły na rynek i stawały się popularne i dostępne cenowo.
Prawda. Jak chce sie miec porzadne fotografie, to niestety trzeba zainwestowac.
No bo czego mozna sie spodziewac po aparacie w telefonie. Najprostsze fotki idzie tym pstryknąć. Porównywanie aparatu w telefonie do samego aparatu cyfrowego jest bezcelowe bo wiadomo i tak co lepsze :)
Kupilem ostatnio Sony ericssona K500i, jest w nim aparat i kamera, zoom cyfrowy 4x. Szczerze mowiac, nic specjalnego.
moim zdaniem[tylko moim] najlepsze aparaty mają telefony siemens i sony ericson.zaletą siemensów jakich widziałem jest to ze mozna przybliźać obraz.najsłabiej wypadają nokie.
nie mówie tu o najnowszych modelach,poniewaź jeszcze się z nimi nie spotkałem.
nie mówie tu o najnowszych modelach,poniewaź jeszcze się z nimi nie spotkałem.
No zgadzam się
Moźe być przydatna ale super zdjęć tym nie zrobisz. Skoro chcesz fotografować to kup jakiś aparat cyfrowy a jeśli ten aparat ma ci słuźyć tylko tak dla jaj aby od czasu do czasu pstryknąć sobie zdjęcie to wystarczy ci kaźdy telefon.
Ale taka zabawka czasami moźe byc przydatna
Ale taka zabawka czasami moźe byc przydatna
Co z tego źe rozdzielczości rosną skoro optyka do dupy :wink:
Aparat w telefonie to tylko zabawka i nie zmieni się to zbyt szybko.
Aparat w telefonie to tylko zabawka i nie zmieni się to zbyt szybko.
Strona 1 / 1