Na monitorze filmy widać a na telewizorze nie widać...
Problem jest tego typu. Jak włącze film na kompie to na monitorze jest wszystko okiej ale na telewizorze jest cała reszta poza filmem. Jaka jest tego przyczyna i jak tpo zlikwidować. Na telewizorze widac całą resztę, to znaczy ikonki, gry, programy, wszystkie okna.. poza jednym .. filmami. Nawet jak otworze film w małym oknie to jest okno Windows Media Player a tam gdzie powinien być film jest poprostu czarna plama :–( Jest jeszcze jedna anomalia. A mianowicie.. jak włączę film na pełnym ekranie za pomoca programu VPlayer (najstarsza wersja Alfa) to film widać... ale tylko na pełnym ekranie. Jaka kolwiek próba innego odpalenia filmu to awaria. Sterowniki prubowałem juź wszystkie chyba :–) od wersji 30.82 do najnowszych 44.03 i za kaźdym razem instalowałem winde od nowa. Mam WinXP Pro. Karta graficzna to MSI GF2MX (bez źadnego 200 czy 400). Jak ktoś mi pomoźe to browarek go nie minie :–)
Odpowiedzi: 6
mam równieź problem z przenoszeniem napisów na TV, ale mam radeona 9550 i najnowsze sterowniki
Ale po co się bawić w ciągłe przełączanie urządzeń! Tak moźna robić jak się ogląda jeden film na tydzień!
Lepiej chwilkę nad tym posiedzieć i poszukać odpowiednich sterów i po kłopocie raz na zawsze! :D
Lepiej chwilkę nad tym posiedzieć i poszukać odpowiednich sterów i po kłopocie raz na zawsze! :D
wybierz na czas ogladania filmu TV jako ekran podstawowy
i wszystko bedzie banglalo na TV a na monitorze nie bedziesz mial tylko filmu
jak skonczysz to zamien spowrotem :) tez tak robilem
problem raczej tkwi w czestotliwosciach odswiezania
Beny
i wszystko bedzie banglalo na TV a na monitorze nie bedziesz mial tylko filmu
jak skonczysz to zamien spowrotem :) tez tak robilem
problem raczej tkwi w czestotliwosciach odswiezania
Beny
U mnie był ten sam problem.. własciwie nie jest to problem tylko kwwestia sterowników do chipsetu obsługującego TV–OUT...
Powtaźam nie jest to problem...
Start –> Ustawienia –> Panel Sterownia –> Ekran –> Ustawienia –> Zaawansowane –> GeForce4 MX 440 no i tam wysuwam menu po prawej stronie... i mam coś takiego Jak ::::
"Ustawienia kolorów nakładki" –> "Urzadzenie pełnoekranowe" i 3 opcje wyboru:
1st – wyłączone (i zapene U Ciebie tak jest... bo masz czarne okienko zamiast filmu)
2nd – ekran podstawowy (efekt: po uruchomieniu filmu... na całym ekranie masz Monitora –urządzenie podstawowe – masz film, bez napisów i nie widać efektów i myszki (no za wyjątkiem pauzy przy kilknieciu lewym), a na TV masz to co normalnie masz na MOnitorze – ikonki, pulpit Vplayer i film w koienku noi i napisy...)
3rd – ekran pomocniczy (na monitorze normalnie , ikonki, pulpit, Vlapyer i film w okienku... a na TV tylko film no i bez napisów – czyli na odwrót jak w 2nd
Jak tak bawiłem się 3 miesiące i nieprzeszkadzało mi to... Ustawione miałem jako 2nd – ekran podstawowy...
Jak tylko uruchamiałem jakiś plik video włączał mi go na pełnym ekranie, sterowałem klawiszami z klawiatury, albo pilotem, jak kończyłem pracę programu miałem normalnie obraz na monitorze...
Pamiętaj aby oglądać film z napisami musisz mieć ustaioną wersję 2nd, no i oczywiście wysilis się aby poznać skróty klawiaturowe z Vplayera, ale pewnie je znasz.... bo na TV kiepsko widać podpisy pod ikonkami, Jeźli oglądasz filmy bez napisów wersja 3rd wystarczy...., wtedy na monitorze moźesz śmigać po necie, a na TV oglądać film...
Jest fajny programik jak TVTool wersja 8.0 obsługuje juź chipsety TV na kartacg GeForce MX, pojaiłą się nie dawno i załatwiłą całkowicie problem...
Teraz u mnie oglądanie filmów wygląda tak:
Uruchamiam Girder'a, jest to program który wspiera sterowanie kampa pilotem... Następnie za pomocą pilota uruchamiam Vplayera, następnie TVToola i jednym klawiszem na pilocie wyłączam graikę na monitor, a włączam na TV...
Program ma 2 minusy:
– nie jest freeware
– nie da się (jednocześnie korzystać z Monitora i TV, ale to nie jest konieczne)
a tutaj masz stronkę
TVTool'a poczytaj sobie o swoim problem, jest tam napewno odpowiedź, sprawdź obsługiwane chipsety TV, no i moźesz sobie ściągnąc programik pobawić się i zdecydować czy go kupić, czy nie... działa 15min od kaźdego uruchomienia
powodzonka i pozdrowionka
Powtaźam nie jest to problem...
Start –> Ustawienia –> Panel Sterownia –> Ekran –> Ustawienia –> Zaawansowane –> GeForce4 MX 440 no i tam wysuwam menu po prawej stronie... i mam coś takiego Jak ::::
"Ustawienia kolorów nakładki" –> "Urzadzenie pełnoekranowe" i 3 opcje wyboru:
1st – wyłączone (i zapene U Ciebie tak jest... bo masz czarne okienko zamiast filmu)
2nd – ekran podstawowy (efekt: po uruchomieniu filmu... na całym ekranie masz Monitora –urządzenie podstawowe – masz film, bez napisów i nie widać efektów i myszki (no za wyjątkiem pauzy przy kilknieciu lewym), a na TV masz to co normalnie masz na MOnitorze – ikonki, pulpit Vplayer i film w koienku noi i napisy...)
3rd – ekran pomocniczy (na monitorze normalnie , ikonki, pulpit, Vlapyer i film w okienku... a na TV tylko film no i bez napisów – czyli na odwrót jak w 2nd
Jak tak bawiłem się 3 miesiące i nieprzeszkadzało mi to... Ustawione miałem jako 2nd – ekran podstawowy...
Jak tylko uruchamiałem jakiś plik video włączał mi go na pełnym ekranie, sterowałem klawiszami z klawiatury, albo pilotem, jak kończyłem pracę programu miałem normalnie obraz na monitorze...
Pamiętaj aby oglądać film z napisami musisz mieć ustaioną wersję 2nd, no i oczywiście wysilis się aby poznać skróty klawiaturowe z Vplayera, ale pewnie je znasz.... bo na TV kiepsko widać podpisy pod ikonkami, Jeźli oglądasz filmy bez napisów wersja 3rd wystarczy...., wtedy na monitorze moźesz śmigać po necie, a na TV oglądać film...
Jest fajny programik jak TVTool wersja 8.0 obsługuje juź chipsety TV na kartacg GeForce MX, pojaiłą się nie dawno i załatwiłą całkowicie problem...
Teraz u mnie oglądanie filmów wygląda tak:
Uruchamiam Girder'a, jest to program który wspiera sterowanie kampa pilotem... Następnie za pomocą pilota uruchamiam Vplayera, następnie TVToola i jednym klawiszem na pilocie wyłączam graikę na monitor, a włączam na TV...
Program ma 2 minusy:
– nie jest freeware
– nie da się (jednocześnie korzystać z Monitora i TV, ale to nie jest konieczne)
a tutaj masz stronkę
TVTool'a poczytaj sobie o swoim problem, jest tam napewno odpowiedź, sprawdź obsługiwane chipsety TV, no i moźesz sobie ściągnąc programik pobawić się i zdecydować czy go kupić, czy nie... działa 15min od kaźdego uruchomienia
powodzonka i pozdrowionka
A nieprawda, ja mam 43.45 i nie mam problemu,
kidyś miałem jeszcze nowsze i teź nie miałem problemu.
kidyś miałem jeszcze nowsze i teź nie miałem problemu.
Siemanko!
Musisz całkowicie odinstalować stare detonatory i wgrać detonatory 42.70! To są najnowsze na jakich nie ma tego problemu! Jak chcesz to moźesz później zainstalować jakiekolwiek inne, ale bez usuwania tych 42.70! Powinno pomóc! Ja mam GF4 440ultra i miałem ten sam problem co Ty :D ale tą metodą się go pozbyłem :D
Pozdrowienia!
Musisz całkowicie odinstalować stare detonatory i wgrać detonatory 42.70! To są najnowsze na jakich nie ma tego problemu! Jak chcesz to moźesz później zainstalować jakiekolwiek inne, ale bez usuwania tych 42.70! Powinno pomóc! Ja mam GF4 440ultra i miałem ten sam problem co Ty :D ale tą metodą się go pozbyłem :D
Pozdrowienia!
Strona 1 / 1