Myszka MX1000 + klawiatura bezprzewodowa
Pytałem się o to juź na kilku forach i dostaję róźne odpowiedzi więc postanowiłem i tu się o to zapytać :)
Do rzeczy :
Jakis czas temu było głośno o tej myszce, w końcu jesto ona dostępna w Polsce i mam takie pytanie :
Kupuję tą mychę i np zestaw Logitech Cordless Optical. I teraz, czy klawiatura z tego zestawu będzie mi działać z odbiornikiem myszki MX1000 ? – tak by na biurku był tylko jeden odbiornik
Innymi słowy mówiąc, chodzi mi o to, by z tych dwóch zestawów zrobić taki zestaw jak na poniźszym zdjęciu :

a tamtą myszkę z zestawu i tamten czujnik oddałbym siostrze do drugiego komputera; wcisnąłbym jej kit, źe to jakiś najlepszy model itp i by skakała z radości :P

Tylko pytanie czy to będzie tak działać jak na rysunku nr 1? Czy moźe jednak to mysz MX1000 się dostosuje do odbiornika klawiatury (wtedy byłoby gorzej :( ). Czy moźe kaźde urządzenie musi korzystać w łasnego odbiornika (wtedy byłoby najgorzej)
Jak sądzicie ??
Do rzeczy :
Jakis czas temu było głośno o tej myszce, w końcu jesto ona dostępna w Polsce i mam takie pytanie :
Kupuję tą mychę i np zestaw Logitech Cordless Optical. I teraz, czy klawiatura z tego zestawu będzie mi działać z odbiornikiem myszki MX1000 ? – tak by na biurku był tylko jeden odbiornik
Innymi słowy mówiąc, chodzi mi o to, by z tych dwóch zestawów zrobić taki zestaw jak na poniźszym zdjęciu :

a tamtą myszkę z zestawu i tamten czujnik oddałbym siostrze do drugiego komputera; wcisnąłbym jej kit, źe to jakiś najlepszy model itp i by skakała z radości :P

Tylko pytanie czy to będzie tak działać jak na rysunku nr 1? Czy moźe jednak to mysz MX1000 się dostosuje do odbiornika klawiatury (wtedy byłoby gorzej :( ). Czy moźe kaźde urządzenie musi korzystać w łasnego odbiornika (wtedy byłoby najgorzej)
Jak sądzicie ??
Odpowiedzi: 5
Przewalałem beznadziejny Support Logitech'a i znalazłem tylko informację, źe myszki które obsługują FRF (Fast RF Cordless Technology) – a tak jest w przypadku MX1000 – nie będą działać z odbiornikami klawiatur.
Wyjątkiem jest "Cordless Desktop MX"
A to co spiderko mówisz zdaje się być logiczne i nadal mam wątpliowości ;)
Wyjątkiem jest "Cordless Desktop MX"
A to co spiderko mówisz zdaje się być logiczne i nadal mam wątpliowości ;)
odpowiedz jest prosta. jezeli MX 1000 działa poprzez fale radiowe czyli tak jak Cordless Click to wszystko będzie fajnie.
IMHO wszystko powinno byc ok. Kupujesz klawiature i MX 1000, podłączasz odbiornik od 1000 i wszystko gra.
Ewnetualnie istenieje opcja ze klawiatura nie obsługuje jeszcze MX1000 ale uwazam ze jest to mało mozliwe.
––––update–––––
Dane z oficjalnej strony logitecha:
Logitech MX1000 Cordless Laser Mouse
komunikacja bezprzewodowa fale radiowe
Logitech Cordless Click! Optical Mouse
IMHO wszystko powinno byc ok. Kupujesz klawiature i MX 1000, podłączasz odbiornik od 1000 i wszystko gra.
Ewnetualnie istenieje opcja ze klawiatura nie obsługuje jeszcze MX1000 ale uwazam ze jest to mało mozliwe.
––––update–––––
Dane z oficjalnej strony logitecha:
Logitech MX1000 Cordless Laser Mouse
Logitech Cordless Click! Optical Mouse
Ta zielnkawa jest od myszki a filetowa od klawiatury, standartowe oznaczenie kolorystyczne wtyczek PS/2. Akurat odbiornik z tego obrazka widocznie obsługuje odbiór sygnału z myszki i klawiatury.
spiderko:
Chyba cię dobrze zrozumiałem. Jeśli odbiornik który chcesz uźyć do odbioru sygnału z myszki i klawiatury ma dwie wtyczki USB/PS2
zaraz, to odbiornik musi mieć 2 wtyczki??
bo w zasadzie na poniźszym zdjęciu widać, źe ten odbiornik z zestawu ma 2 końcówki (ale wydawało mi się, źe jedna z nich to jakaś bonusowa przejściówka...)

Chyba cię dobrze zrozumiałem. Jeśli odbiornik który chcesz uźyć do odbioru sygnału z myszki i klawiatury ma dwie wtyczki USB/PS2 to nie ma problemu, jeśli nie, to problem jest i to nie do przeskoczenia.
Strona 1 / 1