muzyczka z brzęczyka
cześć wszystkim
od jakiegoś czasu mam mały problem ,w trakcie pracy systemu włancza sie brzęczyk nadaje 4 sygnałyułoźone w prostą melodię ,dzieje się to dopiero po wejściu do netu i co ciekawe to reset nie pomaga trzeba wyłączyć zasilanie.To tylemoźe ktoś coś poradzi z góry dzięki
ps.komputer to amd500 na VIA 5MVP3, 256MB ram hdd samsung 20gb,rivatnt32,scanerColorado,druk hp930
od jakiegoś czasu mam mały problem ,w trakcie pracy systemu włancza sie brzęczyk nadaje 4 sygnałyułoźone w prostą melodię ,dzieje się to dopiero po wejściu do netu i co ciekawe to reset nie pomaga trzeba wyłączyć zasilanie.To tylemoźe ktoś coś poradzi z góry dzięki
ps.komputer to amd500 na VIA 5MVP3, 256MB ram hdd samsung 20gb,rivatnt32,scanerColorado,druk hp930
Odpowiedzi: 15
No to cześć
zmieniłem zasilacz i wygłąda źe wszystko ok, a co do loga ze scanowania to sformatował sie razem ze systemem nie wiem co sie stało,ale przy uruchomianiu zawieszał sie na pulpicie dlatego sięgnołem po radykalne środki poprawiłem wszystkie kable i format
uwaźam temat za zakończony i jeszcze raz dziękuję wszystkim za wydatną pomoc , a zwłaszcza McScr@bowi
bo chociaź oszczedzał na klawiszach to w końcu wytłumaczył mi wszystko tak przejrzyście ,źe jeszcze
sie rumienie :oops: :D
wszystkiego dobrego cześć
zmieniłem zasilacz i wygłąda źe wszystko ok, a co do loga ze scanowania to sformatował sie razem ze systemem nie wiem co sie stało,ale przy uruchomianiu zawieszał sie na pulpicie dlatego sięgnołem po radykalne środki poprawiłem wszystkie kable i format
uwaźam temat za zakończony i jeszcze raz dziękuję wszystkim za wydatną pomoc , a zwłaszcza McScr@bowi
bo chociaź oszczedzał na klawiszach to w końcu wytłumaczył mi wszystko tak przejrzyście ,źe jeszcze
sie rumienie :oops: :D
wszystkiego dobrego cześć
TEXTBRIDGE CLASSIC 2.0 jest dokładnie oprogramowaniem OCR.
:arrow: http://www.sysinfo.org/startuplist.php?filter=Textbridge+
:arrow: http://www.med.unc.edu/ois/etg/training/ocr/welcome.htm
Pokaź log ze skanowania mks_ vir wtedy się dokłanie zanalizuje co jest nie tak.
:arrow: http://www.sysinfo.org/startuplist.php?filter=Textbridge+
:arrow: http://www.med.unc.edu/ois/etg/training/ocr/welcome.htm
Pokaź log ze skanowania mks_ vir wtedy się dokłanie zanalizuje co jest nie tak.
cześć McScr@by jestem pełen podziwu faktycznie moźe to być jakiś plik od scanera a jest nie powiązany bo jak robiłem scan to mks zidentyfikował to jako trojana i sugerował usunięcie jednak pliku nie udało sie usunać tylko przemianować ,aź musze sprawdzić czy scaner działa jak nałeźy , w razie draki to powtórna instalacja powinna pomóc. wogóle to zajrze jeszcze do raportu bo było tych trojanów wiecej i trzy nie dały sie usunąć tylko przemianowac.
narazie dzieki cześć
narazie dzieki cześć
MarcinX:
Więc tak.
Masz trojana INSTANTACCESS.EXE
C:PROGRAM FILESTEXTBRIDGE CLASSIC 2.0BININSTANTACCESS.EXE jest aplikacją do obsługi skanera, pozatym brak powiązań z .dll i nie ta lokalizacja w scieźce.
leszekgaga log czysty jedynie moźesz
fix`ować :
F1 – win.ini: run=hpfsched.
Problem dzwięku się rozwiązał.
EOT.
Więc tak.
Tu jest info Symanteca jak się go pozbyć.
http://sarc.com/avcenter/venc/data/dialer.instantaccess.html
Jeźeli to tylko wiatrak ,moźna go wymienić.
Tu jest info Symanteca jak się go pozbyć.
http://sarc.com/avcenter/venc/data/dialer.instantaccess.html
Jeźeli to tylko wiatrak ,moźna go wymienić.
Logfile of HijackThis v1.97.7
Scan saved at 23:41:44, on 2004–08–05
Platform: Windows ME (Win9x 4.90.3000)
MSIE: Internet Explorer v5.50 (5.50.4134.0100)
Running processes:
C:WINDOWSSYSTEMKERNEL32.DLL
C:WINDOWSSYSTEMMSGSRV32.EXE
C:WINDOWSSYSTEMmmtask.tsk
C:WINDOWSSYSTEMMPREXE.EXE
C:WINDOWSSYSTEMSTIMON.EXE
C:WINDOWSSYSTEMMSTASK.EXE
C:WINDOWSEXPLORER.EXE
C:WINDOWSSYSTEMRESTORESTMGR.EXE
C:WINDOWSSYSTEMINTERNAT.EXE
C:WINDOWSTASKMON.EXE
C:WINDOWSSYSTEMSYSTRAY.EXE
C:WINDOWSTWAIN_32FLATBEDDETECTOR.EXE
C:PROGRAM FILESTEXTBRIDGE CLASSIC 2.0BININSTANTACCESS.EXE
C:PROGRAM FILESWINAMP3WINAMPA.EXE
C:PROGRAM FILESTEXTBRIDGE CLASSIC 2.0EREGREMIND32.EXE
C:WINDOWSSYSTEMWMIEXE.EXE
C:WINDOWSSYSTEMDDHELP.EXE
C:WINDOWSSYSTEMPSTORES.EXE
C:PROGRAM FILESGADU–GADUGG.EXE
C:PROGRAM FILESINTERNET EXPLORERIEXPLORE.EXE
C:WINDOWSNOTEPAD.EXE
A:HIHIJACKTHIS.EXE
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Start Page = http://www.onet.pl/
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerToolbar,LinksFolderName = Łącza
F1 – win.ini: run=hpfsched
O3 – Toolbar: @msdxmLC.dll,–1@1045,&Radio – {8E718888–423F–11D2–876E–00A0C9082467} – C:WINDOWSSYSTEMMSDXM.OCX
O4 – HKLM..Run: [internat.exe] internat.exe
O4 – HKLM..Run: [ScanRegistry] C:WINDOWSscanregw.exe /autorun
O4 – HKLM..Run: [TaskMonitor] C:WINDOWS askmon.exe
O4 – HKLM..Run: [PCHealth] C:WINDOWSPCHealthSupportPCHSchd.exe –s
O4 – HKLM..Run: [SystemTray] SysTray.Exe
O4 – HKLM..Run: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
O4 – HKLM..Run: [Detector] C:WINDOWS wain_32FlatBedDetector.exe
O4 – HKLM..Run: [InstantAccess] C:PROGRA~1TEXTBR~1.0BININSTAN~1.EXE /h
O4 – HKLM..Run: [RegisterDropHandler] C:PROGRA~1TEXTBR~1.0BINREGIST~1.EXE
O4 – HKLM..Run: [WinampAgent] "C:Program FilesWinamp3winampa.exe"
O4 – HKLM..RunServices: [StillImageMonitor] C:WINDOWSSYSTEMSTIMON.EXE
O4 – HKLM..RunServices: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
O4 – HKLM..RunServices: [SchedulingAgent] mstask.exe
O4 – HKLM..RunServices: [*StateMgr] C:WINDOWSSystemRestoreStateMgr.exe
O4 – HKLM..RunServices: [RegisterDropHandler] C:PROGRA~1TEXTBR~1.0BINREGIST~1.EXE
O4 – Startup: reminder–ScanSoft Product Registration.lnk = C:Program FilesTextBridge Classic 2.0EregREMIND32.EXE
O9 – Extra button: Related (HKLM)
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links (HKLM)
O9 – Extra button: Messenger (HKLM)
O9 – Extra 'Tools' menuitem: MSN Messenger Service (HKLM)
O16 – DPF: {D27CDB6E–AE6D–11CF–96B8–444553540000} (Shockwave Flash Object) – http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab
O16 – DPF: {E7544C6C–CFD6–43EA–B4E9–360CEE20BDF7} (MainControl Class) – http://skaner.mks.com.pl/SkanerOnline.cab
no cześć :cry: :cry: :cry: wow duźo tego,nie jestem pewien czy oto chodziło, ale chyba tak, dla mnie to czarna magia jak coś widzisz, czego sie trzeba bać,to powiedz.
A jeśli chodzi o tą muzyczkę to juź wiem , właśnie ladowałem hijacka z dyskietki i po zapisaniu dziennikajak wyjąłem dyskietke to jej temperatura
naprowadziła mnie na trop , nawalił wentylator w zasilaczu i komp przypominał piekarnik ,jak zdjąłem obudowe to po10 minutach przestało grać,czeka mnie wymiana zasilacza a czy jeszcze coś to zdaje sie na zdanie fachowców
to narazie tyle cześć
OT :
chyba była, w majtasy jej nie zaglądałem :lol: :mrgreen: .
Nie wściekam sie, pozatym bez obaw byłem szczepiony :lol: :mrgreen: .
Konkretnie zaproponowałem co moźesz zrobic,
a klawiatura ma juź jakiś czas :P :mrgreen: .
leszekgaga:
...a moźe m.c skłodowska teź była... :D :D :D
chyba była, w majtasy jej nie zaglądałem :lol: :mrgreen: .
leszekgaga:
nie wściekaj sie bo mam stresss
Nie wściekam sie, pozatym bez obaw byłem szczepiony :lol: :mrgreen: .
leszekgaga:
ale sam przyznaj ,źe troche oszczędzałeś na klwiaturze :D
Konkretnie zaproponowałem co moźesz zrobic,
a klawiatura ma juź jakiś czas :P :mrgreen: .
No to cześć
dzięki za objaśnienia McScr@by iiiii nie wściekaj sie bo mam stresss ,ale sam przyznaj ,źe troche oszczędzałeś na klwiaturze :D juź sie zabieram do szukania hijack"a , a jeśli chodzi o softa to chyba ślepy zaułek bo po 3 godz pracy ni stąd ni zowąd
nagle się włączyła ta muzyczka przy czym nie był otwierany źaden program
narazie dzięki zgłosze się jak zrobie ten scaning cześć
dzięki za objaśnienia McScr@by iiiii nie wściekaj sie bo mam stresss ,ale sam przyznaj ,źe troche oszczędzałeś na klwiaturze :D juź sie zabieram do szukania hijack"a , a jeśli chodzi o softa to chyba ślepy zaułek bo po 3 godz pracy ni stąd ni zowąd
nagle się włączyła ta muzyczka przy czym nie był otwierany źaden program
narazie dzięki zgłosze się jak zrobie ten scaning cześć
leszekgaga:
:shock: :shock: :shock:
a ja myśałem źe to forum jest po polsku
A ja myslałem źe Kopernik była kobietą :lol: :mrgreen: .
Uźyj Google wyszukując aplikację o nazwię Hijack This.
Sciągnij ten program.
Przeskanuj "Scan" tym programem i zapisz Log ( dziennik skanowania ) do pliku.
Wytnij zawartość logu i wklej go w następnym swoim poście w uźywając na początku postu Code i na koncu Code ( 5 pozycja od lewej strony u góry w Treść wiadomości lub za pomocą [Code [/Code z zamkniętym kwadratowym nawiasem ).
Gdy umieścisz owy log postaramy się przeanalizowac co jest nie tak u ciebie w systemie ( śmieci, wirusy, trojany, malware itp. )
Co do softu to napisałem źe być moźe jakiś program posiada taką opcję króra generuje owy sygnał ale to radzej domysł.
Prościej i jaśniej nie wytłumacze Tobie tego.
BTW ( a tak wogóle ) to proponuje zapoznać się Tobie z Akronimami które stosowane są na forach, grupach i usernet`cie w celu łatwiejszej komunikacji.
:shock: :shock: :shock:
a ja myśałem źe to forum jestpo polsku
McScr@by–sie czy mógłbyś jaśniej o tym wklejaniu
i jesli wolno spytać co mogło by być tym "soft"em
bo prawde mówiac to juź miałem podejrzenia ze to jakiś źarcik od kolegi z gg ale nikt sie nie przyznał
a ja myśałem źe to forum jestpo polsku
McScr@by–sie czy mógłbyś jaśniej o tym wklejaniu
i jesli wolno spytać co mogło by być tym "soft"em
bo prawde mówiac to juź miałem podejrzenia ze to jakiś źarcik od kolegi z gg ale nikt sie nie przyznał
Uźyj Hijack This i wklej log w formacie Code.
W ten sposób sprawdzi się OS od strony infekcji.
BTW moźe uźywasz jakiś soft który generuje taki "bajer" :roll: .
W ten sposób sprawdzi się OS od strony infekcji.
BTW moźe uźywasz jakiś soft który generuje taki "bajer" :roll: .
no to cześć
odrazu tak pomyślałem źeby przeskanować uźyłem mks(online)i ad–aware ale bez rezultatu,a tak wogóle to właśnie zmieniłem dysk i dałem nowy systemna poprzenim dysku teź to było i myśłałem źe będzie juź spokój ale po kilku godz zaczeło się na nowo( czyźby tak szybko sie zainfekował no i dlaczego powyźsze progr go nie wykrywają uaktualnienia robiłe mks ma z VIII a ad–aware sprzed roku)
a moźe to niewłaściwe programy jestem otwarty na propozycje
naraźka
odrazu tak pomyślałem źeby przeskanować uźyłem mks(online)i ad–aware ale bez rezultatu,a tak wogóle to właśnie zmieniłem dysk i dałem nowy systemna poprzenim dysku teź to było i myśłałem źe będzie juź spokój ale po kilku godz zaczeło się na nowo( czyźby tak szybko sie zainfekował no i dlaczego powyźsze progr go nie wykrywają uaktualnienia robiłe mks ma z VIII a ad–aware sprzed roku)
a moźe to niewłaściwe programy jestem otwarty na propozycje
naraźka
oczywiscie ze podstawa jest skanowanie antyvirusowe jak nie to format :c :twisted: :twisted: :twisted:
jk :lol:
jk :lol:
waski336:
...nie pamiętam jego nazwy...
byl kiedy taki wirus "HYMN" on gral muzyczkę na głośniczku komputerowym i pokazywal wiadomość "USSR ViruSoft (c) v1. 1990.
moze to trojan, wiele trojanow ma teraz mozliwosc wlaczania takich melodyjek...
rowniez radze przeskanaowac dysk programami antywirusowymi i antywlamaniowymi...
POZDRAWIAM
jest taki wirus co generuje krótką melodyjkę nie pamiętam jego nazwy, ale prawdopodobne źe to wirus. Zainstaluj sobie anty–wirusa, i działaj!
Strona 1 / 1