musze postawic xp homa od nowa

mam problem padlm i system oryginalny xpek home aktywowany juz kiedys. musze postawic od nowa system bo wszystko padlo. jak sie do tego ma licencja aktywacja ponowan? slyszalem ze sa 2 pliki ktore mozna przekopiowac ze starego xpeka i bedzie ok. czy microsyf ma cos przeciwko ponownemu instlowaniu ich super systemu!

Odpowiedzi: 8

Tak – będzie.
Rebe
Dodano
27.04.2005 19:26:20
ale czy to bedzie legalne??? integrowanie sp2 z oryginalnym xpekiem home z sp1 ???
radiator
Dodano
27.04.2005 19:25:11
radiator:
czy da sie jakos zintegorowac aby w dalszym ciagu byc legalnym?

Tak, "integracja SP2" w szukajke i masz przynajmniej pare tematów temu poswieconych.

Update:
Rebe:
Bobi_robert – mniód, bo na rynku to są: "OEM–y, nie OEM–y i BOX–y" :lol: :wink:

Spindalaj i przy okazji czep sie :mrgreen:
Kurna ze składnią zdań u mnie najlepiej nie jest, ale jakzes chciał przeczytać tak to sobie przeczytałes.
OEM + zmiana np. MOBO = problem z aktywacją >> takie jest przesłanie. :wink:
Bobi
Dodano
27.04.2005 19:21:25
Tak – wystarczy.
Rebe
Dodano
27.04.2005 19:18:18
czyli rozumiem ze wystarczy w moejscu gdzie prosi o aktwacje wybrac polaczenie z netem i powinno sie udac. dodam ze nie ma zmian w konfiguracji kompa
dzieki
mam jeszcze jedno pytanie. ten xpek jest z sp1 a niechcialbym instalowac sp2 na goly system bo juz poprzednik tak zrobil i komp pod formata. wszystko sie wali chodzi tak wolno i zwiesza sie. czy da sie jakos zintegorowac aby w dalszym ciagu byc legalnym?
radiator
Dodano
27.04.2005 19:17:13
Jeźeli konfiguracja nie zmieniona – płyta głowna – – to mozesz instalować spokojnie i nawet jak instalator zagada o "przekroczeniu limitu" to wystarczy telefon do MS.

O tym jak to jest z tymi aktywacjami szczegóły w archiwum znajdziesz.

PS.
Swoją drogą ciekawe jak te pliki chcesz wyciągnąć z systemu, który padł? – Wiem, źe są rózne Knoppiksy,ale skąd pewność, źe uszkodzeniu i te pliki nie uległy?

Bobi_robert – mniód, bo na rynku to są: "OEM–y, nie OEM–y i BOX–y" :lol: :wink:
Rebe
Dodano
27.04.2005 19:14:48
Jesli system nie jest OEM i nie zmieniałes cześci to nie ma problemu.
Przy boxie to juz w ogole.
Plik, ktory mozna przekopiować to wpa.dbl
Bobi
Dodano
27.04.2005 19:13:58
radiator:
mam problem padlm i system oryginalny xpek home aktywowany juz kiedys. musze postawic od nowa system bo wszystko padlo. jak sie do tego ma licencja aktywacja ponowan? slyszalem ze sa 2 pliki ktore mozna przekopiowac ze starego xpeka i bedzie ok. czy microsyf ma cos przeciwko ponownemu instlowaniu ich super systemu!

Nie, nie ma nic przeciwko, a w razie problemów z aktywacją skantaktuj sie z konsultantem Micorosoft Poland.
Anonymous
Dodano
27.04.2005 19:12:39
radiator
Dodano:
27.04.2005 19:10:27
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1