msconfig
Witam. Juź prawie godzina duchów, a ja posta zapodaję.
Otóź mam pytanie.
Gdy wejdę w msconfig aby zmodyfikować autostart, to czy jest moźliwość usunięcia pozycji odznaczonych? Chodzi mi o to, źeby pozostały tylko pozycje zaznaczone, czyli te, które uruchamiają się i "wskakują" do traya (aktualnie mam 4 rzeczy).
Ale to pewnie odpowiecie jutro, "na świeźo", po porannej kawie z chudym mlekiem, łyźeczką cukru trzcinowego i szczyptą cynamonu...
Zatem źyczę kolorowych snów....i dobrze porty pozamykajcie, źeby was kto w nocy nie ukradł ;)
Lia
Otóź mam pytanie.
Gdy wejdę w msconfig aby zmodyfikować autostart, to czy jest moźliwość usunięcia pozycji odznaczonych? Chodzi mi o to, źeby pozostały tylko pozycje zaznaczone, czyli te, które uruchamiają się i "wskakują" do traya (aktualnie mam 4 rzeczy).
Ale to pewnie odpowiecie jutro, "na świeźo", po porannej kawie z chudym mlekiem, łyźeczką cukru trzcinowego i szczyptą cynamonu...
Zatem źyczę kolorowych snów....i dobrze porty pozamykajcie, źeby was kto w nocy nie ukradł ;)
Lia
Odpowiedzi: 8
Tak. Choc wg mnie to dziwne, źe ich w menu autostartu nie ma.
Rebe:
Wywalić moźesz, ale moze wystarczy ich usunięcie z autostartu w menu zamiast grzebania w rejestrze.
Ale ich nie ma! Jeśli chodzi o autostart, to są one tylko w tej lokalizacji, co podałam. Czyli mogę usunąć ze startupfolder?
Wywalić moźesz, ale moze wystarczy ich usunięcie z autostartu w menu zamiast grzebania w rejestrze.
Oj dziękuję chłopcy za porady! Zapomniałam zajrzeć do Przyklejonego :/
A jeszcze mam pytanie.
Usunęłam według instrukcji, ale siedzą mi nadal dwie rzeczy: Adobe Gamma Loader i Adobe Reader Speed Launch (są one oczywiście wyłączone). W folderze HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg tych aplikacji nie ma, znajdują się one za to w folderze HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupfolder (tak jak widać w załączniku).
Czy mogę je bezpiecznie wywalić a nieaktywne wpisy znikną z autostartu?
A jeszcze mam pytanie.
Usunęłam według instrukcji, ale siedzą mi nadal dwie rzeczy: Adobe Gamma Loader i Adobe Reader Speed Launch (są one oczywiście wyłączone). W folderze HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg tych aplikacji nie ma, znajdują się one za to w folderze HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupfolder (tak jak widać w załączniku).
Czy mogę je bezpiecznie wywalić a nieaktywne wpisy znikną z autostartu?
Widzę, źe u Ciebie wszystko "grą wstępną", lekturą stosownych "wydawnictw" poparte, poprzedzone być musi :wink:
Do rejestru pozniej, a wczesniej wystarczy ze sie wejdzie, jak pisalem, do przyklejonego tematu –> http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#Usuwanie nieuźywanych pozycji z msconfig :P .Lisowczyk:
A nie do rejestru ? :wink:
EL NINO:
Oczywiscie. Wystarczy wejsc do przyklejonego tematu :P .Lia:
czy jest moźliwość usunięcia pozycji odznaczonych?
A nie do rejestru ? :wink:
Lia – klucze "run" w regedit:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
ew. jeszcze:
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
Oczywiscie. Wystarczy wejsc do przyklejonego tematu :P .Lia:
czy jest moźliwość usunięcia pozycji odznaczonych?
P.S. Ja to tam spie bez portow, ale jakos nikt mnie ukrasc nie chce :wink: .
Strona 1 / 1