Msconfig
Hej.
Mam pytanie natury estetycznej. Mam neostradę i gdy komp się uruchomi w tray'u włącza mi się modem (zielona strzałka). I teraz, pokaźę wam screen msconfigu i chciałabym zapytać: dlaczego DSLMON jest dwa razy? (jako startup i jako common startup?)Obydwa są w lokalizacji C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\Autostart. Ja chcę źeby był raz, bo dwa mnie denerwują. I jak to zrobić źeby był jeden raz? Nie wiem czy to waźne, ale mam dwa profile na kompie.
Lia
Mam pytanie natury estetycznej. Mam neostradę i gdy komp się uruchomi w tray'u włącza mi się modem (zielona strzałka). I teraz, pokaźę wam screen msconfigu i chciałabym zapytać: dlaczego DSLMON jest dwa razy? (jako startup i jako common startup?)Obydwa są w lokalizacji C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\Autostart. Ja chcę źeby był raz, bo dwa mnie denerwują. I jak to zrobić źeby był jeden raz? Nie wiem czy to waźne, ale mam dwa profile na kompie.
Lia

Odpowiedzi: 9
Heh, dzięki za podpowiedź, ale w moim przypadku, prawie od razu aplikacja tpsa została usunięta. Było z niej więcej szkód niź poźytku....
Ale przestrzec uźytkowników nie zaszkodzi, do czego równieź się dołączam. :twisted:
Pozdrawiam.
Ale przestrzec uźytkowników nie zaszkodzi, do czego równieź się dołączam. :twisted:
Pozdrawiam.
dobra rada dla uzytkowników Neo jest nie uzywaniu oprogramowania TPSA, znacznie lepszym rozwiązaniem jest:
gdzie przed reczną konfiguracja naleźy usunąc oprogramowanie TPSA
Konfiguracja Neostrady
Start=>> Programy=>> Akcesoria=>> Komunikacja=>> Kreator Nowego polaczenia
Polaczenie z Internetem=>> Konfiguruj moje polaczenie recznie=>> Polacz uzywajac modemu telefonicznego
Nazwa uslugodawcy internetowego=>> dowolna
Numer telefonu=>> *
Nazwa uźytkownika=>> ktore otrzymales podczas rejstracji
Haslo=>> ktore otrzymales podczas rejstracji
gdzie przed reczną konfiguracja naleźy usunąc oprogramowanie TPSA
Ok, udało się. Dziękuję za radę–poradę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Common Startup to HKEY_LOCAL_MACHINE natomiast Startup to HKEY_CURRENT_USER
Rozumiem, ze zaleźy Ci na tym zeby zbudlowanych wpisów nie było widac w msconfigu ?
Wartości w kluczu nie musisz usuwać, wystarczy ze odptaszysz i usuniesz podklucz w kluczu podany w moim przyklejonym, punkt o usuwaniu nieuzywanych pozycji z msconfig, tam masz klucz którym się zainteresuj.
Rozumiem, ze zaleźy Ci na tym zeby zbudlowanych wpisów nie było widac w msconfigu ?
Wartości w kluczu nie musisz usuwać, wystarczy ze odptaszysz i usuniesz podklucz w kluczu podany w moim przyklejonym, punkt o usuwaniu nieuzywanych pozycji z msconfig, tam masz klucz którym się zainteresuj.
Bobi:
Albo zostawiasz globalny i działa jednakowo na wszystkich kontach, albo usuwasz globalny i na osobnych kontach zostaje tylko lokalny usera.
Wybór naleźy do Ciebie.
No ok, to jak na przykład chcę zostawić ustawienie globalne, a usunąć z kont, to usuwam watrość startup??? W tych obydwu miejscach w rejestrze? I muszę sie przelogowywać i na kaźdym koncie ustawiać to samo?
Na screenie pokazuję to co usunąć? Linijkę ze startup ?

Albo zostawiasz globalny i działa jednakowo na wszystkich kontach, albo usuwasz globalny i na osobnych kontach zostaje tylko lokalny usera.
Wybór naleźy do Ciebie.
Wybór naleźy do Ciebie.
Wybór naleźy do Ciebie.
Wybór naleźy do Ciebie.
Bobi:
Jeden startuje z HKEY_CURRENT_USER
:arrow: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders
:arrow: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders
Drugi z HKEY_LOCAL_MACHINE
:arrow: HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\User Shell Folders
:arrow: HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Shell Folders
Pierwszy dla Twojego konta drugi natomiast działa globalnie.
Ok....to napisz mi co mam zrobić, źeby działał tylko jeden? Hm..chyba ten globalny lepszy (bo będzie u mnie i na drugim pulpicie). Usunąć wpisy z tych kont? Jakoś sie zamotałam :shock:
Jeden startuje z HKEY_CURRENT_USER
:arrow: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders
:arrow: HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\User Shell Folders
Strona 1 / 1