Mozna bios z dysku pod dosem?
Pytanie do tych ktorzy znaja sie na zagnieniach biosu.Czy moge uruchomic kompa z plyty win98se bootojacej a nastepnie z dysku pod dosem uruchomic program do aktualizacji biosu i zrobic upgrade?Nie mam stacji dyskietek i dlatego mam takie pytanie.
Odpowiedzi: 6
temat zakonczony
Się zapytam jaka to płyta i czy na stronie producenta lub w instukcji do płyty nie ma inforamcji typu "CPU Support" ??
no to troche lipa bo chcialem sobie kupic na aukcji a tak to kupie nie bedzie dzialal i tylko strace.Z drugiej strony jakas odrobina nadzieji pozostaje po tym komentazu producenta lecz chodzi tu o cyrixa niestety:(
Póki nie włozysz to się nie przekonasz. Bo to i kwestia napięć zasialnia i rozpoznania CPU w grę wchodzi.
W sumie to pytanie mnie nurtuje dlatego iz celeron 1000 chodzi na magistrali 100 a wiec co bedzie jak go wloze do 83?Wymusi na niej 100 czy tez bedzie chodzil na tej wolniejszej?A moze wogole nie pojdzie albo bedzie sie wieszal?
ok bios mi sie udalo zaktalizowac tym sposobem a teraz drugie pytanie :)Chcialem do niej wsadzic celerona 1000Mhz bo mam teraz 667 podkrecony do 830.Magistrala mi dziala jak widac na 83MHz wiec jesli wloze do niej tego procka to pociagnie? no i na ile? Producen odnosnie tego biosu ktory wgralem napisal:
Support Cyrix III CPU, Show 1.0GBHz when 1000Mhz, support VCM SDRAM (09–07–2000)To chyba oznacza ze tak czy sie myle? ;)
Support Cyrix III CPU, Show 1.0GBHz when 1000Mhz, support VCM SDRAM (09–07–2000)To chyba oznacza ze tak czy sie myle? ;)
Strona 1 / 1