Monitor
Hey!
Przez przypadek przytknąłem głośnik (samochodowy 40W) do monitora. Powstało ciemniejsze pole :cry:
To samo zniknie czy monitor mozna sobie w kibel włozyć :?: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Przez przypadek przytknąłem głośnik (samochodowy 40W) do monitora. Powstało ciemniejsze pole :cry:
To samo zniknie czy monitor mozna sobie w kibel włozyć :?: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Odpowiedzi: 10
Dobra :) Monitorek chodzi juź miodnie :) wystarczyło go odłączyć od prądu tak jak pisaliście :) Dzięki wszystki za odpowiedzi ;–)
Teraz szukam jakiegoś starego monitora dla chorek dziecka sąsiadki któremu składam komputer (za friko oczywiście bo oni nawet telewizora nie mają. Ostatni który mieli (jeszcze taki stary czarno–biały) spalił im się :/ )
Teraz szukam jakiegoś starego monitora dla chorek dziecka sąsiadki któremu składam komputer (za friko oczywiście bo oni nawet telewizora nie mają. Ostatni który mieli (jeszcze taki stary czarno–biały) spalił im się :/ )
Przecieź to samo zniknie ta zmiana barwy nic sie nie dzieje nie ma powodu do jakiekolwiek niepokoju powtarzam po raz kolejny nic sie nie stało a co do tego czy oddawać monitor do fachowca to stanowczo odradzam wolałbym juź sam pobawic sie w młodego elektronika u fachowca koszt naprawy niejednokrotnie przekracza koszt monitora wystarczy oglądać tak popularną usterke na "tvn" ja kiedyś po czymś takim zaniosłem swój monitor do serwisu i za przeciągnięcie jakąś obręczą rozmagnesowującą koleś krzyknął mi 300 pln podziękowałem i wyszedłem i za paqre godzin kłopot sam się rozwiązał monitorek odzyskał kolorki i wszystko jest ok
EL NINO:
Masz tu opis jak rozmagnesowac recznie kineskop:
http://felektr.katalogi.pl/temat2242/
Jakoś nie mam zamiaru bawić się w małego elektryka :lol: :wink:
Spróbuję wyłączyć monitor z sieci na ok godzinke i zobaczymy co sie stanie :?
Masz tu opis jak rozmagnesowac recznie kineskop:
extrim:
Wylacz monitor calkowicie z zasilania 230V – wtyczka, poczekaj z 5, 10 minut i wlacz spowrotem. Wiele monitorow i telewizorow ma wbudowana dodatkowa cewke rozmagnesowujaca, lub dodatkowy uklad rozmagnesowujacy (nie degauss).
no właśni tylk otroche to zeszło...
Nie wiecie czy Philips 105S ma taką cewkę ???
Ile taki fachowiec moźe wziąć za rozmagnesowanie ?
Wylacz monitor calkowicie z zasilania 230V – wtyczka, poczekaj z 5, 10 minut i wlacz spowrotem. Wiele monitorow i telewizorow ma wbudowana dodatkowa cewke rozmagnesowujaca, lub dodatkowy uklad rozmagnesowujacy (nie degauss).
Jeśli samo nie zejdzie i nie masz takiej funkcji w monitorze (degauss) to moźesz wezwać fachowca od RTV źeby rozmagnesował ci kineskop.
Jeśli samo nie zejdzie i nie masz takiej funkcji w monitorze (degauss) to moźesz wezwać fachowca od RTV źeby rozmagnesował ci kineskop.
No niestety nie mam takiej opcji :?
Dzięki za odpowiedź... na szczęście mnie uspokoiłeś... uff :wink:
DZIĘKI :)
Dzięki za odpowiedź... na szczęście mnie uspokoiłeś... uff :wink:
DZIĘKI :)
Spokojnie wszystko samo zniknie za jakieś kilka godzinek teź tak miałem troszczke przypanikowałem ale wszystko znika samoczynnie pomaga opcja monitora degauss rozmagnesowanie jeźeli takową posiadasz a jeźeli nie to tak czy inaczej kilka godzinek poczekać musisz źeby wszystko wróciło do normy :twisted:
Strona 1 / 1