monitor–obraz–pojawiam się i znikam
We wtyczce którą wpinam w kompa nie mam wszystkich PINów, nigdy wcześniej nie zwracałem uwagi na to ile ich jest, ale wydaje mi się źe powinny być wszystkie. Nie ma ze trzech lub 4. Czasem obraz robi się minimalnie rozmazany ale nie dosłownie lecz taki przezroczysty duch na milimetr lub dwa w prawo. Gdy docisnę kabel do karty (mimo iź jest przykręcony) to wszystko jest ok. Problem w tym iź kilka razy dziennie gaśnie na pół sekundy. Czy przyczyną moźe być brak tych pinów ?
Odpowiedzi: 3
Seeker:
silent:
. Czy przyczyną moźe być brak tych pinów ?
IMO raczej kabel masz przełamany – styka li tylko –jak potrafisz zarobić nowy , kup wtyczkę spisz kolory kabelków połącz, uźyj koszulki termokurczliwej i po kłopocie
Wyglada na to ze przy wtyczce, co do pinów w niczym to nie szkodzi niektóre monitory niewykorzystuaj tych pinów, wiec producent z nich zrezygnował. A dodam jeszcze ze jezeli masz mozliwosc odłaczenia kabla od monitora, mozesz poprostu kupic nowy i po sprawie, lub naprawic stary jak pisze Seeker. Ja robiłem tez kabelek w sumie przejsciówke, poniewaz mam monitor Apple, ktory owszem ma 15 pinów ale niestety w 2 rzedach a nie trzech.
pozdr.
silent:
. Czy przyczyną moźe być brak tych pinów ?
IMO raczej kabel masz przełamany – styka li tylko –jak potrafisz zarobić nowy , kup wtyczkę spisz kolory kabelków połącz, uźyj koszulki termokurczliwej i po kłopocie
Popełniam jakiś błąd, czy nikt nie zna przyczyny ?
Strona 1 / 1