monitor mię wkurza ! ! !
co jakiś czas obraz na monitorze znika (ekran robi się czarny) tak na 1–2 sek. co bywa bardzo uciązliwe. moze to zalezy od częstotliwości odświerzania bo mam ustawioną na 85 MHz a NIE MA opcji ODŚWIEŻANIE OPTYMALNE :evil: mam WinXP, monitor PHILIPS 107T5 a rozdzielkę 1024x768 – moźe to coś pomoźe :?
Odpowiedzi: 7
nie instalowałem źadnych sterowników a monitor nie moźe umierac bo ma rok z kawałkiem :!: i nie wiem czemu nie ma opcji odświeźanie optymalne bo kiedyś było :(
A moźe po prostu monitor sie kończy? Tez tak miałem ze starą 15" Gasła, gasła i zgasła na zawsze :)
A moźe wystarczy wyjąć karte grafiki wyczyścić dobrze złącze stykowe i dobrze osadzić,sprawdzić chłodzenie, sprawdzić kable i wtyczki.
Jak monitor posiada opcje zrobić reset ustawień na fabryczne i demagnetyzacje.
Jak nic podpiąć monitor do innego kompa i sprawdzić moźe serwis.
Jak monitor posiada opcje zrobić reset ustawień na fabryczne i demagnetyzacje.
Jak nic podpiąć monitor do innego kompa i sprawdzić moźe serwis.
A sterownikow nie Zmieniales :?: Bo mzoe nainstalowales nowe na stare i z ta takie cuda :?:
otóź nie podkręcałem kompa ani nie instalowałem źadnych SP, takźe sprawa jest dziwna :?
Tu nie chodzi o podkręcanie. Ja teź tak mam na monitorze Philips 105MB. A sprawa się pojawiła po instalce SP2 w XP. Ja juź do tego przywykłem. Tylko, źe ja mam trochę lepiej – bo u mnie obraz znika tylko podczas defragmentacji dysku (a to dobre...). Tak normalnie to jest ok! Zmiana sterowników grafiki nic nie dała. Moim zdaniem SP2 nie bardzo jest Plug&Play z monitorami Philipsa.
Komp podkrecany :?: Ja tak mialem jak podkrecilem za duzo graficzna. Aa i tak mam na chyba przedostatnich sterownikach nvidia :wink:
Strona 1 / 1