monitor lub grafika ....?
Witam.
W czasie gry lub oglądania filmu czasami pojawia sie zielone tło , problem mija po restarcie komputera.
Mam monitor Samsung 765MB, grafika (prolink) Ge Force FX 5200.
Proszę o radę.
W czasie gry lub oglądania filmu czasami pojawia sie zielone tło , problem mija po restarcie komputera.
Mam monitor Samsung 765MB, grafika (prolink) Ge Force FX 5200.
Proszę o radę.
Odpowiedzi: 3
A więc wiemy źe to moźe monitor świruje. Sprobój ściągnąć sobie test Video2000 lub inny podobny i przetestowac nim sprzecior. Jesli problemy nadal będą występowały spróbój zapamiętać na którym teście się wywala. To samo zrób z jakimś benchmarkiem i tesh zapamiętaj test. Sprawdzimy to z tym co piszą producenci, co wtedy jest testowane i moze znajdziemu usterke. Moźliwe jest teź, źe np wyjście na monitor w karcie grafiki jest uszkodzone i ma problem z przesylaniem danych lub kabelek nie laczy. Trudno poradzic mi cos wiecej, tak na odleglosc, ale jesli to nie pomoze to sproboj przetestowac karte i monitor na innym kompie i jesli nadal beda problemy zostaje serwis...
Dziękuje za odpowiedzi.
Zauwaźyłem jeszcze źe po ponownym uruchomieniu samego monitora ( nie restartując komputera ) usterka zanika.
Zauwaźyłem jeszcze źe po ponownym uruchomieniu samego monitora ( nie restartując komputera ) usterka zanika.
Polecam K–Lite CodecPack.
Strona 1 / 1